Orbán Viktor: Ostobaság Putyint démonizálni

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Orbán Viktor: Ostobaság Putyint démonizálni
Migrációról

Hangsúlyozta, egyetért Ferenc pápával abban, hogy az EU-nak keresztény felebaráti szeretetből segítenie kell a menekülteken, de kérdés, hogy miként kell segíteni.

A szíreknek joguk van az életüket mentve beutazni az első biztonságos államba, de hagytuk őket bevonulni Európába, és ehhez minden törvényt hatályon kívül helyeztünk

– tette hozzá Orbán Viktor.

A menekültek nem háborús övezetekből jönnek, csak jobban akarnak élni nálunk, mint Afrikában vagy Ázsiában, ezért a segítséget kellene odavinni és nem a migránsokat idehozni – húzta alá.

Elmondta: Magyarországnak finomabb érzéke van a migráció témájához, mint Németországnak, mert egy veszélyzónában fekszik, így ha embertömegek áramlanak be, nálunk megszólalnak a vészcsengők.

Szolidárisak vagyunk és ezért kritizálnak bennünket, katonákkal állunk az EU határain, és ez eddig 1 milliárd eurónkba került. Mit tesz azonban Brüsszel és Berlin? Nem fizetnek nekünk semmit, és szidnak bennünket

– mondta Orbán Viktor.

Nem hagyjuk, hogy Brüsszel diktálja nekünk azt, hogy kit kell befogadnunk, csak Magyarország döntheti el, hogy kinek szabad magyar földön tartózkodnia. Ennek az alapelvnek a tiszteletben tartása esetén szívesen részt vállalunk egy menekültügyi rendszerben.

Hozzátette: Schengen az EU legnagyobb vívmánya, különösen nekünk, magyaroknak, akik egy diktatúrából jöttünk és éppen ezért különösen nagyra értékeljük ezt a szabadságot, ha azonban nem tudjuk megvédeni a külső határokat, akkor a belső határokat le kell zárni.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecs?di Balázs Európai meggyőződéséről

Az európaiság a magyar önazonosság része – jelentette ki a miniszterelnök. A magyar identitást a keleti jellemvonások, és a keresztény és európai kultúra együttese alkotja.

Azonban Európa nem Brüsszelben, hanem Berlinben, Budapesten, Varsóban és Párizsban van, de nem Brüsszelt szidom, hanem a brüsszeli politikusokat és bürokratákat, akik úgy viselkednek, mintha egy birodalom központja lennének.  Ezzel szemben a magyar kormány korlátozott hatalmú parlamenttel rendelkező EU-t akar, a kormányfők erős Tanácsával és egy Bizottsággal, amely a szerződések őrzője, ahelyett, hogy maga is politizálna

– mondta. Hozzátette: kitartást és türelmet kíván a varsói kormánynak a Brüsszellel folytatott vitákhoz.

A liberális demokrácia és a jogállamiság témájában Kelet és Nyugat között kölcsönös az értetlenség, a magyarok hagyományos és közvetlen nyelvet beszélnek, míg Nyugaton posztnemzetiként, posztkeresztényként értelmezik magukat, és ezt liberálisnak és jogállaminak nevezik.

Mi nem akarunk ilyet. Mi nemzeti és keresztény identitásunkat akarjuk

– jelentette ki Orbán Viktor.

Vlagyimir Putyinhoz fűződő viszonyáról

Kiemelte: az orosz elnököt ördögnek kell nevezni ahhoz, hogy valaki jó európainak számítson, pedig ostobaság Putyint démonizálni. Tudomásul kell venni, hogy ismét erőssé és a világpolitika szereplőjévé tette országát, de az EU nem érti meg, hogy Oroszországgal szemben egyszerre kell erőt és együttműködési készséget mutatni. Az európai Oroszország-politika rossz, mert túl egyoldalú.

Orbán elárulta, hogy Felcsúton igazából művészeti akadémiát alapított A miniszterelnök körbevezetett két elképedt brit újságírót felcsúti birodalmában. Németországhoz fűződő viszonyáról

Arról beszélt, hogy mindig is tisztelettel viszonyult a mindenkori kancellárhoz, akkor is, ha ezt jelenleg nem viszonozzák.

Azonban Angela Merkelnek így is valamennyien sokat köszönhetünk, mert megakadályozott törekvéseket, amelyek Európát gazdaságilag tönkretették volna, ő kötelezte a hanyag EU-országokat házi feladataik elvégzésére

– mondta a kormányfő.

A civil szervezetekről

Amerikai mintájú törvénynek tartja a működésükről szóló új jogszabályt, amely ellen csak a Soros György hálózatához tartozó szervezetek panaszkodnak, mert fel kell tárniuk azt, amit eddig inkább el akartak hallgatni: hogy Soros György finanszírozza őket.

A Soros-hálózat a határkerítés lebontására és a bevándorláspolitika megváltoztatására tör, és ez olyan határátlépés, amit nem tudtunk eltűrni – jelentette ki Orbán Viktor.

Hazugságnak nevezte a lap felvetését, miszerint a vitában rájátszanak az antiszemita ellenérzésekre, és kifejtette: az európai baloldali erők taktikájának része, hogy antiszemitaként hurcoljanak meg jobboldali politikusokat.

Magyarországon a zéró tolerancia elve érvényesül az antiszemitizmussal szemben. Zsidóként órákat lehet kipával sétálni Budapesten anélkül, hogy háborgatnák. Hol lehetséges ez még Európában?

– fogalmazott a kormányfő.

Fotó: Europress/AFP A média helyzetéről

Szerinte semmi nem akadályozza a kormánnyal szemben kritikus újságírók munkáját, és legalább ugyanannyi média van a kormány ellen, mint mellette. A gond az, hogy gyenge az ellenzék, és ez frusztrálja a baloldali újságírókat.

Az Állami Számvevőszék vizsgálatairól

Azt mondta: a választási küzdelem finanszírozásában gondatlanul eljáró pártoknak számolniuk kell a jogi következményekkel, és ő a Fidesz elnökeként mindig is ügyelt a törvényes gazdálkodásra.

Az EU-s munkavállalás ügyéről

Örül annak, hogy a fiatalok tapasztalatot szereznek külföldön. Az a fontos, hogy valamikor vissza is jöjjenek, és 2017 ebből a szempontból már biztató volt.

Orbán Viktor kiemelte, hogy Európának is érdeke a magyar gazdaság fejlődése, és hangsúlyozta:

ma még sokan megmosolyognak, amikor azt mondom, hogy Németország és a visegrádi államok lesznek Európa döntő gazdasági tengelye, pedig 2030-tól Németországgal közösen finanszírozzuk az EU költségvetését.

Kiemelt kép: Europess/AFP/John Thys

folytatás

Legkedveltebb hírek
Budapesti Fazekas, Eötvös, ELTE Radnóti: korábban mindenkinek ezek az iskolák jutottak eszébe, amikor az ország legjobb középiskolái kerültek szóba
2018-10-20 07:06:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nem viszi el a szemetet október 25. után a szolgáltatási területéről a Zöld Híd közsz
2018-10-20 06:56:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A héten megtörtént a YouTube történetének eddigi egyik legnagyobb leállása, közel két órán át akadozott a videómegosztó oldal
2018-10-20 06:56:25 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A szkopjei sajtó beszámolója szerint a szavazás egész napon át tartó halogatását követően végül a 120 tagú parlament 80 képviselője voksolt igennel, 39 pedig nemmel arra, hogy megváltoztassák az ország alaptörvényét
2018-10-20 06:45:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Trump egy arizonai választási kampányrendezvényen újságírók kérdéseire válaszolva leszögezte: a szaúdi bejelentés “első jó, nagy lépés” volt
2018-10-20 06:29:54 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Halloween Magyarországon is egyre népszerűbb, a Nébih ezért felhívta az élelmiszerüzletek figyelmét, hogy különítsék el az ehető tökféléket a dísztököktől, illetve a nem ehető fajták esetében egyértelműen jelöljék, hogy a termék fogyasztásra alkalmatlan
2018-10-20 06:22:20 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez