Meghalt a kizsákmányolt nyugdíjas

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Zsaru Magazin ír arról, hogy egy 45 éves ceglédi nő miként tette rá a kezét egy idős budai férfi vagyonára. Teljes körű gondozást, jobb életminőséget, szeretetet és törődést ígért, majd módszeresen elszigetelte a külvilágtól a 64 éves férfit.

A nőt két ügyvéd és egy orvos is is segítette. Ők is a gyanúsítottak. 

R. Tímea 2015 nyarán csöngetett be a sértett II. kerületi, műemléki környezetben lévő családi házába. Kérte, hogy kisfia használhassa a mellékhelyiséget, egy közösnek mondott ismerősre hivatkozott.

A magányos férfi beengedte őket, a nőnek pedig  Hűvösvölgyi úti ingatlan megtetszett, próbált a jó anyagi körülmények között élő ember bizalmába férkőzni. Összebarátkoztak, a nő csakhamar meginvitálta őt a saját házukba, majd ígéreteivel rábírta, hogy ceglédi házába költözzön.

R. Tímea egy külön lakrészében szállásolta el, de a kezdetben kedves nő egy idő után egyre ridegebbé vált, elvette az idős férfi telefonját, megtiltotta, hogy bárki kapcsolatba léphessen vele. Az idős ember egészségi állapota fokozatosan romlott, távoli rokonai hiába próbálták elérni.

Még két hete sem lakott nála a férfi, amikor ügyvédi közreműködéssel végrendelet készült, ő lett az általános örökös, a sértett bankszámlájára érkező nyugdíjat és a hozzátartozói támogatásokat elvette, majd megszerezte a Hűvösvölgyi úti ingatlan tulajdonjogát is.

Amikor az idős ember meghalt, R. Tímea nagy értékű ingó vagyonhoz és egy budapesti, XIII. kerületi lakás feléhez is hozzájutott. Azon túladott, de a Hűvösvölgyi úti házra hiába keresett vevőt, a rendőrság azt zár alá vetette, mert az orvosi szakvélemény szerint a nő szerepet játszott a férfi halálában.

R. Tímea nem minden gyógyszert váltott ki, amit az orvos felírt, a férfi cukorháztartása a nem megfelelő táplálás miatt felborult. Fény derült arra, hogy a végrendelet hamis, és a tartási szerződés iratai között is van olyan, amelyen nagy valószínűséggel nem a sértett aláírása található.

R. Tímea ellen különösen nagy kárt okozó csalás, gondozási kötelezettség elmulasztása és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást. A nő előzetesben van, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az utóbbi évtizedben gyakoribbá váló szélsőséges időjárás Balatonra gyakorolt hatásait vizsgálja egyebek közt a Széchenyi 2020 program 300 millió forint támogatású projektje - áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtökön MTI-hez eljuttatott közleményében
2019-02-22 22:26:41 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Rekord gyorsasággal, kevesebb mint öt hónap alatt építették fel Magyarország legújabb börtönét Kiskunhalason
2019-02-22 22:19:12 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége vezeti a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listáját
2019-02-22 22:16:06 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az EP-választás Szegeden azért különösen fontos, mert a várost a bevándorláspártiak szövetségese, a szocialista Botka László vezeti
2019-02-22 22:13:05 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A lakók tiltakozása és az egyeztetések ellenére több tucat fát kivágtak Zuglóban a Pillangó park felújítása miatt
2019-02-22 22:10:49 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Pénteken kezdődött az az Európai Szocialisták Pártjának kétnapos kongresszusa Madridban, ami lényegében a pártcsalád EP-kampányának nyitánya
2019-02-22 22:07:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez