Stephen King morbid viccel haragította magára az internet népét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Stephen King morbid viccel haragította magára az internet népét

Mi is beszámoltunk róla, hogy szerdán súlyos vonatbaleset történt az Egyesült Államokban, amikor a virginiai Crozet mellett egy szerelvény nekiütközött egy szemetes autónak. A szerencsétlenségben sokan megsérültek, a kukásautó vezetője pedig életét vesztette.

Republikánusokkal teli vonat csapott el egy kukásautót Halottja is van a komoly amerikai vonatbalesetnek.

Az amerikai Amtrak vasúttársaság menetrend szerint közlekedő vonatán a Republikánus Párt több képviselője és munkatársa is utazott, közülük mindenki megúszta sérülés nélkül az ütközést.

Az eseményre reagálva osztott meg egy viccesnek szánt bejegyzést a Twitteren Stephen King, aki a republikánusok és Donald Trump egyik legnagyobb bírálójaként ?karmának? nevezte a balesetet.

A trainload of Republicans on their way to a pricey retreat hit a garbage truck. My friend Russ calls that karma.

— Stephen King (@StephenKing) February 1, 2018

Ez aztán számos twitterezőt felháborított, még úgy is, hogy a világhírű író nem sokkal később egy másik posztban hozzátette, ?természetesen sajnálja, hogy a teherautó vezetője meghalt?.

Of COURSE sorry the truck driver died.

— Stephen King (@StephenKing) February 1, 2018

Ekkor azonban már késő volt, mert rengetegen megharagudtak az íróra. Néhányan még azt is bejelentették, hogy eztán bojkottálják Kinget, aki utóbb ismét klaviatúrát ragadott és bocsánatot kért.

A rather thoughtless tweet from me concerning the train-truck crash, for which I apologize (if one is necessary). It should be pointed out, too, that those Republican politicians, who can be heartless when they vote, immediately got out to help.

— Stephen King (@StephenKing) February 1, 2018

Meglehetősen meggondolatlan volt a vonat és teherautó ütközésével kapcsolatos tweetem, amiért bocsánatot kérek (ha szükséges). Arra is rá kell mutatni, hogy azok a republikánusok, akik szavazáskor szívtelenek tudnak lenni, azonnal leszálltak, hogy segítsenek.

? írta bejegyzésében a 70 éves horroríró.

Kingnek azonban még a bocsánatkéréssel sem sikerült teljesen lecsillapítani a kedélyeket. Az azóta érkezett reakciók között többen továbbra is mélységes felháborodásuknak adnak hangot. Olyan is akad, aki közölte, megy és elégeti a tulajdonában lévő King-könyveket, akkorát csalódott az íróban.

Stephen King bosszút állt Donald Trumpon, amiért az blokkolta őt a Twitteren Az írófejedelem természetesen ugyancsak a Twitteren közölte, mivel bünteti az elnököt. Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Jim Spellman
folytatás

Legkedveltebb hírek
Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette a Magyarországon működő felsőoktatási intézmények vizsgálatának 2019-es ütemtervét, de a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) nem szerepel a listán ? tudtuk meg a CEU rektorhelyettesétől
2019-03-23 08:15:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A jelek szerint a Fideszben semmilyen formális döntés nem született arról, hogy a párt "önkéntesen" felfüggeszti tagságát az Európai Néppártban, ez ugyanakkor ellentétes lehet a párt alapszabályával ? írta meg a Népszava
2019-03-23 08:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ha Robert Mueller jelentésében lesznek is perdöntő állítások, az elnök "trónfosztása" akkor sem egy szimpla jogi procedúra, hanem bonyolult politikai hadjárat - hiszen a republikánusok nélkül nem megy
2019-03-23 07:45:31 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Gyöngyösi Márton listavezető elképzelhetőnek tart olyan forgatókönyvet, hogy pártja felvételét kéri az EPP-be
2019-03-23 07:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A jelentést – a tárca belső szabályzatának megfelelően – William Barr igazságügyi miniszter kapta meg
2019-03-23 07:14:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Három éve már, hogy otthagyta a munkahelyét, vagy ahogy ön mondja: a harmincas éveiben nyugdíjba vo
2019-03-23 06:58:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez