Császár Attila veszi át az ECHO TV Híradóját

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Császár Attila veszi át az ECHO TV Híradóját

A 24.hu több, nem hivatalos forrás által alátámasztott értesülései szerint Császár Attilát nevezi ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo TV a Híradó megbízott főszerkesztőjének. Kedden a kora délutáni órákban telefonon kértünk a riporter-műsorvezetőtől megerősítést, de ő csak annyit mondott, személyi döntésekben kizárólag a tévé vezetősége nyilatkozhat, keressük Farkas Boglárkát, a vállalat vezérigazgatóját. A tévés így sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést. (Az ügyben folyamatosan próbálunk kapcsolatba lépni Farkas Boglárkával is, de az Echo TV központi telefonszámain napok óta egy angol nyelvű hangpostarendszer jelentkezik, e-mailjeinkre egyelőre nem érkezett reakció, és a vezérigazgató jelenleg a közvetlen mobilszámát sem veszi fel.)

A csatorna azután kérte fel Császár Attilát a feladatra – tudomásunk szerint egyelőre átmenetileg -, hogy a tegnapi napon felmondott Mentes Katalin hírigazgató, néhány nappal ezelőtt pedig élettársa, Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes is távozott, miután Szikszainak személyes konfliktusa támadt Farkas Boglárkával, a csatorna vezérigazgatójával.

Felmondott az Echo TV hírigazgatója

A most kinevezett Császár Attila volt az a tévés riporter, aki 2006. szeptember 18. éjszaka, a Gyurcsány-kormány elleni utcai zavargások kitörésekor, a Magyar Televízió Szabadság téri székházának ostromakor a HírTV élő tudósításában többször egy várt forradalom kezdetének nevezte az eseményeket, nem sokkal az előtt, hogy az első csoportok – Császár szavai szerint – viszonylag ?békésen? bevonultak az MTV épületébe. (Itt később az események elfajulásával jelentős károk keletkeztek.) A tudósítással kapcsolatban egy 2016-os, a zavargások tízéves évfordulójával foglalkozó HírTV-s riportban Császár Attila azt mondta:

Azt is a nevemhez szokták kötni, hogy forradalmat kiáltottam. Hát, ezzel kapcsolatban azért hadd jegyezzem meg: akik itt voltak az idő tájt, és követték az eseményeket, de ezt talán még a Távirati Iroda archívumában is meg lehet találni, Wittner Mária egykori ?56-os talán egy órával azelőtt, hogy én ezt itt elmondtam, a Kossuth téren ugyanerről beszélt. Én ezt próbáltam átadni a nézőknek, hogy a politika is ezt olvassa ki a kialakult helyzetből. Aztán ez kapott egy olyan interpretációt, amit már mindenki ismer és az én személyemhez köt. Ezt nekem nyilvánvalóan el kell viselni.

Császár egyébként 2017 januárjában, azaz közel két évvel az első G-nap után hagyta ott Simicska Lajos tévéjét és igazolt át az Echo TV-hez. Császár nem csak riporterként dolgozott mostanáig a tévénél, de ő az Echo TV Mérleg című műsorának is a műsorvezetője.

Bezárták a közmédia egyik cégét A Médiapozitív Kft. rövid időn belül a második olyan MTVA-s cég, ami erre a sorsa jut.
folytatás

Legkedveltebb hírek
A Pintér Tibor-jelenség már önmagában is elég megosztó, de amit a Sztárban sztár második élő adásában Beyoncéként művelt, arra tényleg nehéz lenne szavakat találni
2018-10-22 11:56:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A felhasználók egy része már felfigyelhetett arra, hogy megérkezett a Gboard billentyűzet lebegő módja, ami már jó ideje vágya azoknak az androidosoknak, akik a Google klaviatúráját használják
2018-10-22 11:53:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Váradi Dávid budapesti lakos felszállt a buszra két kutyájával
2018-10-22 11:51:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A közvélemény-kutatásuk szerint ötmillió magyar büszke a rendőrökre
2018-10-22 11:51:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint végéhez ért Julen Lopetegui karrierje a Real Madridban
2018-10-22 11:42:20 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ajánló - Tarts Te is Sági Szilárddal vasárnap délelőtt a SuperTV2-n!
2018-10-22 11:35:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez