Kósa megpróbálta megmagyarázni Kövér kiszivárgott szavait

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába. Ezt természetesen kormánypárti politikusként mondom, és minden kormánypárti politikus így mondja. Vagyis így gondolja, vagy ezt mondja magában legfeljebb, de nem mindenki meri kimondani nyíltan, én is csak ebben a körben. Isten őrizz, hogy labdába rúgjanak.

? ez hangzik el Kövér Lászlótól azon a kiszivárgott hangfelvételen, amit szombaton hozott nyilvánosságra a Reflektor. A politikus kifejti: a választási rendszer fideszes reformjában volt ?földrajzi bűvészkedés?, bár szerinte csak annyi, mint ?a 90-es évek törvényében, amit a szocik alkottak meg?.

Az ellenzék úgy látja: Kövér ezzel elismerte, amit eddig is feltételeztek, hogy a választókerületi határokat szándékosan úgy húzták meg, hogy a Fidesznek kedvezzenek. Az MSZP feljelentést is tesz, választási csalás miatt. Arról épp kedden írtunk, hogy milyen eszközei vannak a kormánypártnak arra, hogy minden esélyt elvegyenek az ellenzéktől.

A Fidesz részéről először még szombaton a párt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs kommentálta a kiszivárgott mondatokat. Ő akkor még csak annyit tudott mondani, hogy a hangfelvétel nyilvánosságra hozatala és ?az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádaskodás nem más, mint reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója?.

A Hír TV szerint Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden már úgy nyilatkozott, hogy Kövér szavai csak arra vonatkoztak, hogy a választási törvény vitájában az ellenzék módosító javaslatai ne menjenek át, mert szerinte az volt az érdekük, hogy a fővárosi választási körzetekben kevesebb szavazattal lehessen győzni, mint a vidékiekben.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba pedig azt mondta, az időközi választások eredménye is azt mutatja, hogy minden pártnak van esélye a győzelemre. ?Amikor Tapolcán győztek vagy éppen Veszprémben győztek akkor nem kritizálták a választójogi rendszert? ? jelentette ki.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A győztes Ann Johansson az indiai Lakhnauban fotózta Sohida Begumot
2019-12-07 11:58:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Jason Derulo nem tud lenyugodni. Miután egy Instagram alapelveivel ellentétes fotót osztott meg k&ou
2019-12-07 11:52:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Még 2018-ban The Christmas Chronicles címmel karácsonyi filmet csinált Kurt Russell, amiben ő volt
2019-12-07 11:32:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Montréal Canadiens hokicsapata 2-1-re nyert a New York Rangers otthonában a NHL legutóbbi játéknapján, és ebben nagy szerepe volt az olyan hősies védekezésnek is, mint amit a csapatkapitány, Shea Weber mutatott be még az első negyedben
2019-12-07 11:25:53 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nyolcvankét éves korában meghalt Ron Leibman Emmy-díjas amerikai színész, akit elsősorban a Jóbarátok című népszerű televíziós sorozat egyik karakterének, Rachel Greennek a basáskodó édesapjaként ismerhet a magyar közönség
2019-12-07 11:22:16 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
?Szexista és ostoba? ? hangoztatják a kommentelők a közösségi médiában, miután megnézték a Peloton márka új szobabicikli-reklámját
2019-12-07 11:21:25 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez