Meglepően sokan kémkednek online a párjuk után

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Meglepően sokan kémkednek online a párjuk után

A Kasperksy Lab és a Toluna által készített legfrissebb nemzetközi kutatás szerint az emberek többségének fontosabbak a párkapcsolataik, mint a magánszférájuk, és csupán a boldogtalan együttlétben merülnek fel félelmek a privát adatok kapcsán. A virtuális határok átlépése ugyanakkor gyakran eredményez vitákat.

A kutatás megállapította, hogy az emberek 80%-a hiszi, szüksége van a privát térre online és offline világban is, valamint az emberek 70%-nak fontosabb a párkapcsolatuk, mint a saját magánéletük. A kapcsolatban élők 50%-a szívesen megosztja készülékeinek PIN-kódját, vagy jelszavát társával, 25%-a még az ujjlenyomatával is fel tudja oldani partnere készülékét.

Azonban, amikor ilyen nyíltan hozzáférést adunk digitális életünkhöz, akkor jó és rossz titkaink egyaránt meztelenné válnak.

Minden harmadik megkérdezett kémkedett már partnere után online, és ebből majdnem a fele azt is elismeri, hogy instabilnak véli kapcsolatukat. A boldogtalan kapcsolatban élők 31%-a kifejezetten aggódik is privát szférájáért.

Forrás: Kaspersky Lab

A boldogtalan partnerek 76%-a hajlamos önálló programokat szervezni, míg ez az arány a boldog kapcsolatokban csupán 54%.

A következőket igyekeznek a leginkább eltitkolni a partnerek elől a felhasználók:

üzenetek tartalma pénzköltések személyes fájlok legutóbb látogatott weboldalak.

Szintén gyakori veszekedés alapja az online aktivitások elrejtése vagy titkolása ? a kérdőívet kitöltők 33%-a számolt be arról, hogy konfliktushoz vezetett az, hogy társa olyat látott meg, amit ő titkolni szeretett volna.

?Amikor egy kapcsolat friss, akkor felmerül az online- és magánélet határainak kérdése. Ha a partnerek egymás készülékeit használják, akkor az adatvédelmi határok elcsúszhatnak, amely feszültséget okozhat. A készülékeink tönkretehetik a Valentin-napi vagy akár a születésnapi meglepetéseket, és megnehezítik, hogy az emberek titokban tartsanak egymás elől bármit. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az átlátható, megbízható kapcsolat és a virtuális életünk biztonságának megőrzése között.? ? mondta Andrei Mochola, a Kaspersky Lab Consumer Business részlegének vezetője.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Döbbenetes jelenetnek lehettek szemtanúi a kaliforniai partok közelében, ahol hirtelen rengeteg delfin bukkant fel
2019-07-17 21:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Keresve se találnának jobb alkalmat a vadonatúj hangulatjelek bemutatására a cégek, mint július 17-ét, az emojik világnapját
2019-07-17 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Sokaknak okozott már kellemetlen perceket a botrányairól elhíresült Viagogo
2019-07-17 19:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Marsra jutás technikai korlátai mellett egyelőre az is kérdéses, hogyan tartanák életben a bolygó meghódítására induló űrhajósokat
2019-07-17 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Gyermekként az örökbefogadott Evelyn Einsteinnek az egész család egyként állította, hogy valójában Albert Einstein vér szerinti gyermeke
2019-07-17 18:37:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A Csillagvizsgáló magyar blog felmérése szerint a magyarok közt is akadnak, akik szerint a holdra szállás csak mese, és valójában soha nem járt ember az égitesten
2019-07-17 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez