Egy izzadós, drogos, kövér szakács sajtburgerrel csinált főzőforradalmat a YouTube-on

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy izzadós, drogos, kövér szakács sajtburgerrel csinált főzőforradalmat a YouTube-on

Matty Matheson különös látvány lehet azoknak, akik mainstream főzősműsorokon nőttek fel. 15 évvel ezelőtt mindenki tátott szájjal nézte az akkor még tényleg fiatal Jamie Olivert, hogy milyen hanyagsággal főz eszméletlenül jó kajákat. A brit séf fénykorában milliókat vonzott be a konyhába azzal, hogy csavart egyet az egész főzés dolgon úgy, hogy mert szétszórt és spontán lenni.

Mostanában újra hasonló folyamatok zajlanak le, csak jelenleg az interneten.

Rengetegen állnak be a pult mögé, hogy átélhessék a főzés élményét, mert egy kanadai punk szakács elhiteti az emberekkel, hogy igenis tudnak főzni. Matty Matheson szabados stílusa persze sokaknak először értelmezhetetlen lehet, pláne egy olyan környezetből nézve, ahol Fördős Zé számít a vagány, szabadszájú séfnek.

Sziasztok, Matty vagyok és kicsi a faszom

Matheson a kanadai hardcore szcéna közelében nőtt fel és ez meglátszik minden egyes megnyilvánulásán. A séf élete ennek megfelelően indult: rengeteget drogozott, ivott és balhézott, nem egyszer került összetűzésbe a helyi rendőrséggel. Matty saját magát tipikus szakácsként jellemezte, a munka mellett sokat züllött, koncertekre járt, nyilvánosan meztelenkedett és továbbra is sokat kábítószerezett.

Ezt az életmódot egész 29 éves koráig folytatta, amikor épphogy sikerült túlélnie egy szívinfarktust.

Matheson azóta nem iszik és leállt a drogokkal is, de a fél életén keresztül megélt tapasztalatokat nagy lelkesedéssel és ami a legfontosabb: iszonyú viccesen adja tovább a műsorain keresztül. Ő az, aki tényleg úgy éli az életét, hogy nincs veszítenivalója, vagy legalábbis elhisszük neki. Mindent kimond, amire gondol, egy interjúban például azt is, hogy mekkora a farka.

LINK IN BIO FOR MAYBE MY BEST LIVE INTERVIEW EVER!!! @desusnice @thekidmero ???????

A post shared by MATTY MATHESON (@mattymatheson) on Nov 30, 2017 at 5:13am PST

Fürdőkádban cheetosevéstől a világkörüli főzőműsorig

A séf sikertörténete négy évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Vice kajás blogjának, a Munchiesnak elkészített egy tök egyszerű sajtburgert. A mindössze pár perces receptet több mint 6,5 millión nézték meg a YouTube-on, nagyjából négyszer annyian, mint ahányan a blog hasonló videóit szokták.

Hatlamas közhelynek hangzik, de Matheson egyik legnagyobb titka, hogy bele tudja adni az egyéniségét a műsoraiba. Ami ha belegondolunk, nem olyan könnyű dolog, mivel a balhés punkok a legritkább esetben tudnak ilyen magas szinten főzni, a jó szakácsok pedig viszonylag ritkán ilyen szerethető, vicces emberek.

A ?how to? videók sikere után Matty saját, meglehetősen testhezálló sorozatot kapott a Vicetól Hangover Cures néven. A műsorban a séfnek meglehetősen egyszerű dolga volt:

be kellett rúgnia, majd másnap olyan ételt kellett főznie, ami elűzi a másnaposságot.

A Hangover Cures után Matheson olyan népszerű lett, hogy képtelenség lett volna újabb műsor nélkül hagyni, így elindult a Keep it Canada, amelyben a séf a saját hazáját és az addig kevésbé ismert, bevándorlók által elég erősen alakított, kanadai gasztronómiát mutatta be.

A Keep it Canada abból a szempontból is nagy ugrás volt, hogy a showt már nemcsak az interneten lehetett követni, Kanadában és az Egyesült Államokban is leadták különböző kábeltársaságok. De az igazán nagy dobás csak ezután érkezett. A viszonylag fiatalon átélt infarktus kapcsán Matheson és a Vice összeraktak egy műsortervet, amelyből aztán megszületett a Dead Set on Life.

A műsor röviden arról szól, hogy mivel Matty kapott egy második esélyt az élettől, ezért mindent ki akar próbálni és meg akar kóstolni a világon. A sorozat sikerét jól mutatja, hogy az első kettő után hamarosan érkezik a harmadik évad is. Matheson a Dead Set on Life stábjával bejárja az egész világot, Izlandtól egészen Új-Fundlandig.

A séf legújabb projektje az It’s Suppertime, ami egy klasszikus főzőműsor és amiben megmutatja, hogy nemcsak húsos, zsíros, egyszerű ételeket tud megcsinálni, hanem a kicsit nehezebb, különlegesebb dolgokhoz is ért, mint mondjuk a keleti konyha.

ITS SUPPERTIME IS MOVING TO PRIME TIME TUESDAYS 7PM FROM NOW ON!!! I LOVE HOW MUCH EVERYONE IS COOKING FROM THIS SHOW ALREADY! LOVE ALL YOU FREAKS!!! THANK YOU FOR WATCHING AND COOKING FOR YOURSELVES AND THE PEOPLE YOU LOVE! #ITSSUPPERTIME @viceland

A post shared by MATTY MATHESON (@mattymatheson) on Jan 6, 2018 at 9:20am PST

Az utóbbi években kissé kifulladó sztárséf ?és gasztroshow piacon rég történt olyan izgalmas és hangos dolog, mint Matty Matheson, akinek a sikerében az a legszebb, hogy ő tényleg még mindig az a sajtosmakarónit zabáló, kicsit kellemetlen, magashangú bunkó, mint aki 5 vagy akár 8 éve volt.

Kiemelt kép: Viceland

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy mindössze 6 hónapos baba produkciójától hangos az internet, miután a kicsi édesapja megosztott egy videót arról, hogyan ropja a kisfia ír népzenére
2018-12-14 00:31:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A magyar karácsonyi vásárok biztonságának megerősítése mellett döntött a kormány
2018-12-13 23:55:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Törtek, zúztak, gyújtogattak tegnap az ellenzék által feltüzelt aktivisták a Kossuth téren és a Fidesz székháznál
2018-12-13 23:52:41 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kárpátalján már a magyar állam helyettesíti az ukránt, Erdélyben református parkolóházat építenek: mi érhet el a magyar nemzetpolitika, és jó-e az a helyieknek? Eötvös Csoport vita
2018-12-13 23:52:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Saját magának mondott ellent Kunhalmi Ágnes, amikor ellenzéki képviselőtársaival botrányos módon próbálták meg ellehetetleníteni az országgyűlés munkáját
2018-12-13 23:49:51 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 5-én Podgoricában a montenegrói csapattal játszik barátságos mérkőzést
2018-12-13 23:14:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez