Új szervezet segíti a magyar filmeseket Hollywoodban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Új szervezet segíti a magyar filmeseket Hollywoodban

A magyar filmesek amerikai kapcsolatteremtését segítő szervezet alakult Kaliforniában – jelenti az MTI.

A társaságot a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója, Bunyik Béla hívta életre

Hungarian American Film-Theater Society (Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság) néven.

Tagjai a magyar film- és színházi élet jeles képviselői, valamint az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású filmesek.

Az év legjobb filmjei közé választotta az 1945-öt egy amerikai oldal Török Ferenc történelmi filmjét a Film-Forward nevű portál válogatta be az esztendő TOP 10 alkotása közé.

A Filmalapot Los Angelesben képviselő Bunyik az MTI-nek elmondta: az új, laza szervezet célja lehetőséget adni kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére mindazoknak a hazai színészeknek, filmkészítőknek, akik közelebb szeretnének kerülni Hollywood világához.

A társaság első rendezvénye az Oscar-díj gálaestje előtti összejövetel lesz március 3-án Brentwoodban, a magyar konzulátus reprezentatív klubjában. A résztvevők az Arany Medve-díjas Testről és lélekről nemzetközi sikere és Oscar-jelölése előtt tisztelegnek majd.

A rendezvényen az Oscar-gálára érkező hazai művészek mellett részt vesznek majd Hollywoodban élő magyar filmesek, feltehetően ott lesz Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, valamint a Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes is.

Jól néz ki a Testről és lélekről hollywoodi óriásplakátja Itt egy kép a plakátról, amely Los Angeles egyik legforgalmasabb részén hirdeti az Oscar-jelölt filmet. Kiemelt kép: Katapult Film
folytatás

Legkedveltebb hírek
A következő adás tartalmából.
2018-12-13 10:12:26 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Real Madrid számára ugyan nem volt tétje a Bajnokok Ligája csoportkör utolsó, CSZKA Moszkva elleni mérkőzésének, hiszen már az ötödik körben eldőlt, hogy minden bizonnyal csoportelsőként megy tovább a legjobb 16 közé
2018-12-13 09:59:25 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Rendbontás nélkül ez a rend marad nekünk.
2018-12-13 09:59:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Mokkában jelenetette be a TV2 új, extrém próbákban megmérettetős műsorának, az Exatlonnak négy új versenyzőjét, akik a Bajnokok csapatát fogják erősíteni
2018-12-13 09:44:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez