Új szervezet segíti a magyar filmeseket Hollywoodban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Új szervezet segíti a magyar filmeseket Hollywoodban

A magyar filmesek amerikai kapcsolatteremtését segítő szervezet alakult Kaliforniában – jelenti az MTI.

A társaságot a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója, Bunyik Béla hívta életre

Hungarian American Film-Theater Society (Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság) néven.

Tagjai a magyar film- és színházi élet jeles képviselői, valamint az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású filmesek.

Az év legjobb filmjei közé választotta az 1945-öt egy amerikai oldal Török Ferenc történelmi filmjét a Film-Forward nevű portál válogatta be az esztendő TOP 10 alkotása közé.

A Filmalapot Los Angelesben képviselő Bunyik az MTI-nek elmondta: az új, laza szervezet célja lehetőséget adni kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére mindazoknak a hazai színészeknek, filmkészítőknek, akik közelebb szeretnének kerülni Hollywood világához.

A társaság első rendezvénye az Oscar-díj gálaestje előtti összejövetel lesz március 3-án Brentwoodban, a magyar konzulátus reprezentatív klubjában. A résztvevők az Arany Medve-díjas Testről és lélekről nemzetközi sikere és Oscar-jelölése előtt tisztelegnek majd.

A rendezvényen az Oscar-gálára érkező hazai művészek mellett részt vesznek majd Hollywoodban élő magyar filmesek, feltehetően ott lesz Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, valamint a Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes is.

Jól néz ki a Testről és lélekről hollywoodi óriásplakátja Itt egy kép a plakátról, amely Los Angeles egyik legforgalmasabb részén hirdeti az Oscar-jelölt filmet. Kiemelt kép: Katapult Film
folytatás