LIVE ANIMATION – A Studio 5 szerzői estje a Zeneakadémián

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
LIVE ANIMATION – A Studio 5 szerzői estje a Zeneakadémián

A tavalyi nagysikerű bemutatkozó koncertjük után új szerzői esttel jelentkeznek a Studio 5  zeneszerzőcsoport tagjai február 23-án a Zeneakadémián. Ezúttal vonósokra írt műveik csendülnek majd fel, melyek közül három kompozíciónak ez alkalommal lesz az ősbemutatója. A koncerten a megszokottól eltérően a zene kap képi aláfestést, minden egyes műnél a muzsika hangulatára improvizált videó vetítést is láthat majd a közönség.  

Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Varga Judit és Virágh András Gábor annak a Ligeti György és Kurtág György nevével fémjelzett zenei tradíciónak az örökösei, mely Bartók Béla, Kodály Zoltán és Dohnányi Ernő után nemzetközi szintre emelte a kortárs magyar zenét.

A Studio 5 szerzőinek célja, hogy ebből a hagyományból kiindulva olyan új zenei hangversenyeket hozzanak létre, melyek magas művészi színvonalon képeznek hidat tradíció és innováció, patina és progresszió között. Zenei szerepüket újrafogalmazva az alkotók arra törekszenek, hogy közelebb hozzák a kortárs zenét a fiatalabb közönséghez és minél többek számára tegyék élménnyé az általuk képviselt új zenei hangokat. Bár a Studio 5 komponistái kivétel nélkül külföldön is végeztek zenei tanulmányokat, mindannyian a Zeneakadémiát tartják alma materüknek. Számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek, és többen közülük a Zeneakadémia oktatójaként is ismertek.

Új zenei estjüknek a kiváló akusztikájú Solti Terem ad otthont, melyen a tavalyi évhez hasonlóan a fiatal generáció legtehetségesebb zenészei lépnek színpadra.

A STUDIO 5 felkérésére készül egy ambient jellegű videó. Az alkotók Révész László László képzőművész és munkatársa Volkan Mengii török komputer művész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának vendéghallgatója. Fontos megemlíteni, hogy a zene és a kép viszonya a megszokott hierarchia fordítottja: ezen a koncerten a zene kerül előtérbe, melyet a videók kísérnek majd.

LIVE ANIMATION – A Studio 5 szerzői estje
2018. február 23. (péntek), 19.00,
Zeneakadémia-Solti György Kamaraterem

Műsor:

Varga Judit: Black and White Solti Árpád: Concertino (vonósokra és szóló timpanira) Kutrik Bence: Emojik Virágh András Gábor: Genesys Bella Máté: Lethe

Közreműködik:

Chiao-Hua Chang (erhu ? kínai hegedű)
Anima Musicae Kamarazenekar (művészeti vezető: G. Horváth László)
Palotás Gábor (timpani)

Vezényel: Dobszay Péter

The post LIVE ANIMATION – A Studio 5 szerzői estje a Zeneakadémián appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Triple Frontier lesz a Szemtől szemben a dzsungelben
2018-12-10 08:56:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tartalmas krémleves tejszínnel, tojással.
2018-12-10 08:33:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Alapítói olyan szülők, nevelők, akik szabad idejükben igyekeznek megtanítani a jól-lét értelmét
2018-12-09 19:39:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez