Hófúvás, havazás miatt adtak ki riasztást – térkép

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Hófúvás, havazás miatt adtak ki riasztást – térkép

Szerdán napközben az ország északkeleti harmadán átmenetileg megszűnik a csapadék, nyugaton valószínű további havazás, másutt havas eső, eső, de a csapadék intenzitása mindenütt gyengül. Az északkeleti szél megélénkül, de nyugaton, majd estefelé északkeleten is megerősödik. Nyugaton gyenge hófúvás is lehet. Napközben -1 és 5, késő este -2 és 3 fok között alakul a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

A meteorológiai szolgálat hajnalban szerdára elsőfokú riasztást (járásokra érvényes) adott ki az alábbi területekre. 

 

 

 

 

Emellett elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés is érvényes a hófúvás, havazás miatt.  

 

 

Csütörtökön az ország nagy részén egész nap borult lesz az ég, északkeleten kora délutánig időnként szakadozottabb lehet a felhőzet. Az ország északkeleti negyedén csapadék nem valószínű, másutt havazhat. Napközben délnyugat felől egyre nagyobb területre kiterjedően -, a Dél-Alföldön helyenként havas eső, eső is eshet. Az északkeleti, északi szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik, előbbi területen hófúvások alakulhatnak ki.  Napközben -2 és 4 fok várható, a Tiszántúlon 5- 7 fok is lehet.

Csütörtökre szintén él a figyelmeztetés (havazás, hófúvás). 

 

 

Azt írták, hogy az Alpokalján (főként Vas, Zala megye) végig havazás várható, másutt a hó mellett síkvidéken havas eső, keleten eső is valószínű. Estétől ismét egyre inkább mindenütt a hó lesz a jellemző. Éjfélig a Dunántúlon és a középső megyékben további 1-8 centi friss hó eshet, síkvidéken napközben a lehulló hó a legtöbb helyen elolvad. Napközben keleten, északkeleten sívidéken a 0 fok fölötti hőmérséklet miatt számottevő friss hóréteg nem valószínű.

A Nyugat-Dunántúlon (főként Vas, Zala megyében) a 45 km/óra körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak. Délutántól az Északi-középhegység magasabb részein is előfordulhat gyenge hófúvás.

Kiemelt kép: MTI / Varga György

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az egyetem társadalomtudósai közleményben tudatták: remélik, hogy az MTA-nál dolgozó kollégáik továbbra is szabadon végezhetik munkájukat
2018-06-21 10:20:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az Alkotmánybíróság (Ab) mulasztásos alaptörvény-ellenességet állapított meg a jogszerűen letelepedett nem magyar állampolgárok névváltoztatási eljárásával kapcsolatban, ezért felhívta az Országgyűlést, hogy év végéig szabályozza a kérdést - tette közzé csütörtökön az Ab a honlapján
2018-06-21 10:03:27 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Kilenc évesen vért vett otthon a nagymamájától, mert mindenáron orvos szeretett volna lenni
2018-06-21 09:20:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez