Az Árpád-háziak DNS-e is Orbánt igazolja

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az Árpád-háziak DNS-e is Orbánt igazolja

Nagyon nagy örömmel érkeztünk Kazahsztánba. Az EU-ban politikai értelemben véve egyenrangú félként kezelnek minket, de a származásunk alapján mégis idegenek vagyunk, ha Brüsszelbe utazunk. Ott nincsenek rokonaink, ha idejövünk, Kazahsztánban vannak rokonaink. Ez igen furcsa érzés, de az embernek keletre kell utaznia, ha otthon akarja magát érezni.

Ezt három éve mondta a magyar miniszterelnök kazahsztáni látogatásán a helyi hírügynökség szerint. Orbán Viktor szavaira idehaza sokan felkapták a fejüket, de a tudomány őt igazolta, a Magyar Idők ír arról, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem finnugor eredetűek.

A kutatás 2013-ban kezdődött, Erdő Péter bíboros hozzájárulása és a kormány pénzügyi támogatása után határozták meg az Árpád-ház tagjaira jellemző DNS-szakaszt. Kásler Miklós professzor 2014 márciusában vett mintát a korábban III. Bélaként meghatározott férficsontváz, illetve felesége, Châtillon Anna csontmaradványaiból.

A munka nemzetközi összefogással folyt, és az archeogenetika világszerte elismert szakértői is részt vettek benne a göttingeni egyetemről, így az eredmények megkérdőjelezhetetlenek

? mondta a kormánypárti lapnak Kásler Miklós. A kutatók definiálták III. Béla apai ági (Y-kromoszomális) profilját. Az hivatkozásként szolgálhat az Árpád-dinasztia további maradványainak és vitatott élő leszármazottainak azonosításához. így az Egresen most feltárt sír maradványáról is meg lehet állapítani, hogy II. András csontjairól van-e szó, de eldőlhet az is, hogy I. Géza király sírját találták-e meg váci régészek több mint két éve.

Fideszes párhuzam Orbán és II. András között Azért kell új alkotmány, mert aznap tette a kormányfő esküjét, amikor 1205-ben királlyá koronázták II. Andrást.

Az onkológiai intézet vezetője azt mondta, vizsgálataik alapján nemcsak a DNS, hanem a testi jegyek is a Turul-dinasztia eurázsiai eredetét erősítették. A professzor szerint apai ágon vissza tudnak menni az Árpádok eredetéhez. Ha lesz rá pénz, még részletesebb DNS-vizsgálattal megtudhatják, pontosan milyen népcsoportokból tevődtek össze az Árpád-ház tagjai, hol játszottak még esetleg szerepet a történelem.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Nigella falatozója: keddtől péntekig délutánonként a FEM3-on!
2018-09-22 07:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - A korona hercege: hétköznap délutánonként 13
2018-09-22 07:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Pár hónapja robbant a hír, hogy megszületett az énekes kislánya, Pál Panna Róza
2018-09-22 07:36:56 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Cameron Diaz, Leslie Mann, Taylor Kinney, Kate Upton, Nikolaj Coster-W
2018-09-22 07:35:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A mérkőzés végére kilenc emberre fogyatkozott Real Sociedad 1-0-ra győzött a Huesca otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának péntek esti nyitóösszecsapásán
2018-09-22 07:25:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A szombati nap időjárását a felettünk átvonuló hidegfront határozza meg, a több helyen viharossá fokozódó szél és a néhány órára eleredő eső kellemetlenné teszi a szabadban tartózkodást ? olvashatjuk a Kiderül
2018-09-22 07:02:11 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez