Az Árpád-háziak DNS-e is Orbánt igazolja

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az Árpád-háziak DNS-e is Orbánt igazolja

Nagyon nagy örömmel érkeztünk Kazahsztánba. Az EU-ban politikai értelemben véve egyenrangú félként kezelnek minket, de a származásunk alapján mégis idegenek vagyunk, ha Brüsszelbe utazunk. Ott nincsenek rokonaink, ha idejövünk, Kazahsztánban vannak rokonaink. Ez igen furcsa érzés, de az embernek keletre kell utaznia, ha otthon akarja magát érezni.

Ezt három éve mondta a magyar miniszterelnök kazahsztáni látogatásán a helyi hírügynökség szerint. Orbán Viktor szavaira idehaza sokan felkapták a fejüket, de a tudomány őt igazolta, a Magyar Idők ír arról, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem finnugor eredetűek.

A kutatás 2013-ban kezdődött, Erdő Péter bíboros hozzájárulása és a kormány pénzügyi támogatása után határozták meg az Árpád-ház tagjaira jellemző DNS-szakaszt. Kásler Miklós professzor 2014 márciusában vett mintát a korábban III. Bélaként meghatározott férficsontváz, illetve felesége, Châtillon Anna csontmaradványaiból.

A munka nemzetközi összefogással folyt, és az archeogenetika világszerte elismert szakértői is részt vettek benne a göttingeni egyetemről, így az eredmények megkérdőjelezhetetlenek

? mondta a kormánypárti lapnak Kásler Miklós. A kutatók definiálták III. Béla apai ági (Y-kromoszomális) profilját. Az hivatkozásként szolgálhat az Árpád-dinasztia további maradványainak és vitatott élő leszármazottainak azonosításához. így az Egresen most feltárt sír maradványáról is meg lehet állapítani, hogy II. András csontjairól van-e szó, de eldőlhet az is, hogy I. Géza király sírját találták-e meg váci régészek több mint két éve.

Fideszes párhuzam Orbán és II. András között Azért kell új alkotmány, mert aznap tette a kormányfő esküjét, amikor 1205-ben királlyá koronázták II. Andrást.

Az onkológiai intézet vezetője azt mondta, vizsgálataik alapján nemcsak a DNS, hanem a testi jegyek is a Turul-dinasztia eurázsiai eredetét erősítették. A professzor szerint apai ágon vissza tudnak menni az Árpádok eredetéhez. Ha lesz rá pénz, még részletesebb DNS-vizsgálattal megtudhatják, pontosan milyen népcsoportokból tevődtek össze az Árpád-ház tagjai, hol játszottak még esetleg szerepet a történelem.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rendező: Mark Waters Szereplők: Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Tony Cox, Brett Kelly, Ch
2018-12-10 01:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A hát, a nyak- és a deréktájék fájdalmai A hátfájást egy bizonyos kor felett már szinte természetesnek veszik az emberek, annyira gyakran jelentkezik
2018-12-10 00:50:47 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A kívül kemény rockerszív a legmélyén mégiscsak lehet puha
2018-12-10 00:32:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ezek a sütemények elmaradhatatlan szereplői a karácsonynak, hisz amellett, hogy elképesztően finomak, mindenkiben megidézik a gyerekkori emlékeket, a boldog pillanatokat és az ünnep illatát
2018-12-10 00:15:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A fájdalom hasznos lehet, hiszen fontos jelzéseket ad a szervezetünk problémáiról, azonban ettől még valahogy csillapítani kell
2018-12-10 00:00:53 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Magyarország használt autóban utazik, ez nem kérdés
2018-12-10 00:00:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez