A fegyvervásárlás szigorítását követelő diákok vonultak fel Amerikában

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A fegyvervásárlás szigorítását követelő diákok vonultak fel Amerikában

A fegyvervásárlást szigorítását és a tűzfegyverek betiltását követelő diákok tízezrei vonultak fel Floridában, Marylandben és a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben a törvényhozás épülete előtt szerdán.

Florida csaknem valamennyi iskolájában megszakították a tanítást, és a diákok ? a tanárok támogatásával ? gyalog, vagy buszokkal érkeztek a floridai fővárosban, Tallahassee-ban lévő helyi törvényhozás épülete elé. ?Soha többet ilyet? feliratú trikókban és táblákkal vonultak a parlament elé.

A demonstrálók között volt a múlt szerdán a parklandi iskolában történt, 17 halálos áldozatot követelő lövöldözés több túlélő diákja is, akiket azonban a floridai szenátus elnöke nem volt hajlandó fogadni. Hasonlóképpen protestáló diákok vonultak a marylandi főváros, Annapolis törvényhozási épülete elé és a szövetségi fővárosban is tüntettek a fiatalok.

Washington, 2018. február 21. Diákok követelik a fegyvertartás szigorítását a washingtoni Fehér Ház előtt 2018. február 21-én, hét nappal a 17 halálos áldozattal járó floridai iskolai lövöldözés után. (MTI/EPA/Michael Reynolds)

A Tallahassee-ban tüntető diákok egyike a törvényhozókat vádolta.

Akik hatalmon vannak, semmit sem tettek,

fogalmazott. Egy másik diák azzal fenyegetett:

Nemsokára már mi is szavazhatunk és kiszavazunk benneteket a hatalomból.

Közben a diákok egy csoportja, köztük a floridai lövöldözés túlélői, tanárok, szülők a Fehér Házban Donald Trump elnökkel találkoztak. A beszélgetésen jelen voltak a connecticuti Sandy Hook általános iskolájában 2012-ben, valamint a coloradói Columbine városka iskolájában 1999-ben elkövetett lövöldözés túlélői is. A találkozó előtt a Fehér Ház közleményben szögezte le: az elnök célja ?nyílt beszélgetés arról, hogyan védhetjük meg jobban a gyermekeinket?.

Kedden éjjel Donald Trump Twitter-üzenetben közölte, hogy erősíteni szeretné a fegyvereladások előtti ellenőrzéseket. Kedden a szokásos napi sajtótájékoztatóján Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője megerősítette: ?minden megoldás az asztalon van?, azaz szó van az ellenőrzések erősítéséről épp úgy, mint a fegyvervásárlási korhatár emeléséről.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Michael Reynolds

folytatás

Legkedveltebb hírek
Szeptember 1-ig kellett volna leközölni a 2017-es dokumentumokat, ez azóta sem történt meg
2018-09-24 17:42:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A La Liga 6. fordulójának nyitómeccsén a hazaiak az esélyesebbek.
2018-09-24 17:22:15 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Nyerő Páros győztesét, Vasvári Vivient a Feleségek luxuskivitelben című műsorban ismerte meg az ország, most azonban kiderült, hogy ő korántsem született luxusba
2018-09-24 17:00:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ana aggodalmai ellenére Felipe Miguel után akar menni
2018-09-24 17:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez