A fegyvervásárlás szigorítását követelő diákok vonultak fel Amerikában

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A fegyvervásárlás szigorítását követelő diákok vonultak fel Amerikában

A fegyvervásárlást szigorítását és a tűzfegyverek betiltását követelő diákok tízezrei vonultak fel Floridában, Marylandben és a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben a törvényhozás épülete előtt szerdán.

Florida csaknem valamennyi iskolájában megszakították a tanítást, és a diákok ? a tanárok támogatásával ? gyalog, vagy buszokkal érkeztek a floridai fővárosban, Tallahassee-ban lévő helyi törvényhozás épülete elé. ?Soha többet ilyet? feliratú trikókban és táblákkal vonultak a parlament elé.

A demonstrálók között volt a múlt szerdán a parklandi iskolában történt, 17 halálos áldozatot követelő lövöldözés több túlélő diákja is, akiket azonban a floridai szenátus elnöke nem volt hajlandó fogadni. Hasonlóképpen protestáló diákok vonultak a marylandi főváros, Annapolis törvényhozási épülete elé és a szövetségi fővárosban is tüntettek a fiatalok.

Washington, 2018. február 21. Diákok követelik a fegyvertartás szigorítását a washingtoni Fehér Ház előtt 2018. február 21-én, hét nappal a 17 halálos áldozattal járó floridai iskolai lövöldözés után. (MTI/EPA/Michael Reynolds)

A Tallahassee-ban tüntető diákok egyike a törvényhozókat vádolta.

Akik hatalmon vannak, semmit sem tettek,

fogalmazott. Egy másik diák azzal fenyegetett:

Nemsokára már mi is szavazhatunk és kiszavazunk benneteket a hatalomból.

Közben a diákok egy csoportja, köztük a floridai lövöldözés túlélői, tanárok, szülők a Fehér Házban Donald Trump elnökkel találkoztak. A beszélgetésen jelen voltak a connecticuti Sandy Hook általános iskolájában 2012-ben, valamint a coloradói Columbine városka iskolájában 1999-ben elkövetett lövöldözés túlélői is. A találkozó előtt a Fehér Ház közleményben szögezte le: az elnök célja ?nyílt beszélgetés arról, hogyan védhetjük meg jobban a gyermekeinket?.

Kedden éjjel Donald Trump Twitter-üzenetben közölte, hogy erősíteni szeretné a fegyvereladások előtti ellenőrzéseket. Kedden a szokásos napi sajtótájékoztatóján Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője megerősítette: ?minden megoldás az asztalon van?, azaz szó van az ellenőrzések erősítéséről épp úgy, mint a fegyvervásárlási korhatár emeléséről.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Michael Reynolds

folytatás

Legkedveltebb hírek
Sokszor előkerült már, hogy a hollywoodi színésznők nagyságrendekkel kevesebbet keresnek a férfiaknál, ezt pedig a nézettséggel szokás megindokolni
2018-12-12 09:14:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A túlóra. Ez a címe Gajdics Ottó publicisztikájának, ami a Magyar Időkben jelent meg aznap, am
2018-12-12 09:11:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Több mint egy hónapig élt a megölt barátjával egy pécsi férfi
2018-12-12 09:09:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Prince Edward Countyban (Ontario, Kanada) élő Lauren Gulyas főzős műsort vezet, korábban dolgozott séfként nemcsak Kanadában, de Costa Ricán is
2018-12-12 09:06:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A brit kormány biztosítékokat akar kapni az Európai Uniótól arra, hogy az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó tartalékmegoldás csak átmeneti időre alkalmazható - mondta kedden a brit miniszterelnök
2018-12-12 09:01:58 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Ugrani már: soha   Megállok pihegve, üzetve,  Ugrani nem fogok
2018-12-12 09:00:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez