Megmagyarázta a Class FM kizárását a Médiatanács

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megmagyarázta a Class FM kizárását a Médiatanács

Mint arról tegnap elsőként beszámoltunk, az Andy Vajnához közeli Hold Reklám Kft.-é lehet a Class FM által korábban használt országos kereskedelmi frekvencia, miután a Class FM-et működtető Advenio Zrt.-t kedden kizárta a rádiós pályázatból a Médiatanács, így pedig csak a Hold Reklám Kft. maradt egyedüli pályázó. (A Hold Reklám Kft.-t tulajdonló cég néhány hónapja még Andy Vajna kormánybiztos nevén volt, a cég jelenlegi tulajdonosa pedig az a Bakai Mátyás, aki a Rádió 1-nek volt a társügyvezetője Andy Vajna mellett, a Hold Reklám Kft. pedig jelenleg is a Rádió 1 hálózatos partnere. A kft. egyébként a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő MKB Banktól kapott hitelt.)

Nem megfelelő üzleti terv

A Médiatanács csütörtök délelőtt adott magyarázatot a fejleményre. Közleményükben azt írják, az Advenio Zrt. nem megfelelő üzleti tervet nyújtott be, mert az üzleti terve nem megfelelő számításon alapult, az nem felelt meg a pályázat kiírásának, és ezt a hiánypótlási határidőn belül nem korrigálta megfelelően.

Az Advenio Zrt. azonban még bírósághoz fordulhat, és a Médiatanács azt ígéri, ha a cég ezt megteszi, ezúttal fel fogja függeszteni a pályázati eljárást, és meg fogják várni a bíróság döntését. (Korábban, a pályázati eljárás folyamán az Advenio Zrt. már bírósághoz fordult, de akkor a döntést nem várta meg a grémium, ahogy eleve a pályázat kiírásával sem várták meg a folyamatban lévő, a testület elleni perek lezárultát.)

Eldőlni látszik, ki indíthat új országos kereskedelmi rádiót A Médiatanács kizárta az országos pályázatból a Class FM-et. Bakai Mátyás, a pályázaton egyedül maradó kft. tulajdonosa néhány hónapja még Andy Vajnának dolgozott, sőt a cég jelenleg is a Rádió 1 partnere.

A testület azt is bejelentette, hogy valóban összekapcsolódhat a budapesti Rádió 1 – Andy Vajna cége –  február 26-tól a Kiskunfélegyháza 91,1 MHz és a Kiskunmajsa 88,2 MHz frekvenciákat használó Sirius Rádióval. A rádiók nevet is váltanak, ezután Rádió 1 Sirius és 88,2 Rádió 1 néven folytatják a sugárzást. Hogy a Sirius Rádió összekapcsolódik a Rádió 1-el, az egyébként már hetekkel ezelőtt kiszivárgott, sőt a rádió már azelőtt promózta ezt, hogy az ezt engedélyező médiatanácsi ülésre, a hivatalos döntésre sor került volna.

Andy Vajna előre tudja, mit dönt a Médiatanács? A Sirius Rádió frekvenciáival bővít a kormánybiztos Rádió 1 hálózata. Már mennek az összekapcsolódást beharangozó promók, pedig még nincs is engedély a Médiatanácstól az összekapcsolódásra, sőt ez még napirendi pontként sem szerepelt. Pénzt kap a Mészáros Lőrinc közeli Gong Rádió, a Vajnával szövetséges rádiók is

A Médiatanács arról is határozott héten, hogy harminc sikeres pályázattal kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádiók összesen 84,1 millió forintot kapnak a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programja hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázatának 2017-es negyedik fordulójában. Hírműsor kategóriában eredményesen pályázott az egri FM7 Rádió, a paksi Fortuna Rádió, a fővárosi Klubrádió, a Sárvár Rádió, a szegedi Rádió 88, a kecskeméti Gong Rádió, a debreceni és a komlói Rádió 1, a balassagyarmati Megafon FM, a szolnoki és a karcagi Aktív Rádió, a kiskunfélegyházi és a kiskunmajsai Sirius Rádió, valamint a Rádió Szarvas. Szolgáltató magazinműsorok gyártására támogatáshoz jutott a fővárosi Karc FM, az Európa Rádió kisújszállási és nyíregyházi adója, a tiszafüredi Tisza-tó Rádió, a Bajai Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a kiskőrösi Kunság Rádió és a kalocsai KORONAfm100. Tematikus magazinműsorokat készíthet a tó keleti térségében fogható Balaton Rádió és a fővárosi Jazzy Rádió. Hírműsorok és szolgáltató magazinműsorok készítésére egyaránt támogatást kapott a Rádió 1 Sopron, a tatabányai Forrás Rádió és a szekszárdi Rádió Antritt.

Az ad hoc események azonnali, helyszíni forgatási munkálatainak támogatására kiírt Escher Károly-pályázaton a testület 960 ezer forintot ítélt oda a magyar fotótörténet nagy alakjáról, Brassa?ról készülő dokumentumfilm egyik kulcselemének forgatásához. Az alkotást Borsody István rendezi, és a támogatásból a fotóművész nemrég fellelt jóbarátjával, a 95 éves, Párizsban élő Lengyel Attila zongoraművésszel készítenek interjút – áll a testület összefoglalójában.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Jelen állás szerint rákényszerülnének az ír egyesítésről szóló népszavazás kiírására a miniszterelnöki hivatal stábfőnöke szerint
2019-05-20 14:45:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A szakácsok Jerzy meghívására, az ő lakásában Aldona és Colos eljegyzését ünneplik
2019-05-20 14:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az ország harmonikása és zenész barátai felkerekednek, és ott, a helyszínen teljesítik a szerencsések zenés kívánságait
2019-05-20 14:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez