Kicsi konyha is lehet otthonunk drágaköve

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kicsi konyha is lehet otthonunk drágaköve

A kis konyha minden esetben feladja a lakástulajdonosnak a leckét, hogyan tegye tágasabbá a teret és miként oldja meg a konyhai kellékek minél praktikusabb tárolását. A HGTV.com portál egyszerű választ ad a megoldásra:

Észszerűen használja ki a teret! Intelligens tervezéssel és okos tárolási megoldásokkal a konyha szerethető lesz!

Mark T. White, több konyhák tervezésére szakosodott cég tulajdonosa azt vallja, hogy a megfontolt tervezéssel a konyha a lakás drágaköve lehet. White szerint a falak tökéletes kihasználása bútorokkal és polcrendszerekkel elhagyhatatlan. A szekrényekben – melyek akár a plafonig is érhetnek – a sütéshez, főzéshez, étkezéshez használt eszközök méreteihez alakított polcrendszer segíti a tárolókapacitás növelését. A magasabbra elhelyezett elemek eléréséhez egy összecsukható létrának nem nehéz helyet találni, így az eszközök elérése nem jelenthet gondot.

Egy másik ismert szakember, Kate S. Brown úgy ítéli meg, hogy a kis konyhák olyan terek, amelyek addig szerethetőek, ameddig abban a “szakácsnak” van helye mozogni a főzéskor és a tálaláskor is.

Ha erre nincs hely, az étkezés valóságos stresszhelyzetet teremthet – mondta.

Néhány tipp a tárolási kapacitás tökéletesítéséhez A szekrény oldalszélessége (mélysége) a lehető legvékonyabb lehet, hogy méreteivel ne vegyen el a belső térből. Nyitott polcrendszereket is használjon, ezekbe könnyű és gyakran használt eszközöket tartson. Néhány üvegezett szekrény hangulatosabbá teszi a konyhát. Az üvegezett szekrényben tárolt poharak, tányérok, fűszerek ugyancsak dobnak a konyha feelingjén. Ami pedig mindennél fontosabb: ne sajnáljuk a nagy nyílászárót a konyhától, az is nagyon fontos darabja a térnek.

Fotók: HGTV.com/Cory Silken

folytatás

Legkedveltebb hírek
Szeptember 1-ig kellett volna leközölni a 2017-es dokumentumokat, ez azóta sem történt meg
2018-09-24 17:42:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A La Liga 6. fordulójának nyitómeccsén a hazaiak az esélyesebbek.
2018-09-24 17:22:15 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Nyerő Páros győztesét, Vasvári Vivient a Feleségek luxuskivitelben című műsorban ismerte meg az ország, most azonban kiderült, hogy ő korántsem született luxusba
2018-09-24 17:00:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ana aggodalmai ellenére Felipe Miguel után akar menni
2018-09-24 17:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez