Kicsi konyha is lehet otthonunk drágaköve

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kicsi konyha is lehet otthonunk drágaköve

A kis konyha minden esetben feladja a lakástulajdonosnak a leckét, hogyan tegye tágasabbá a teret és miként oldja meg a konyhai kellékek minél praktikusabb tárolását. A HGTV.com portál egyszerű választ ad a megoldásra:

Észszerűen használja ki a teret! Intelligens tervezéssel és okos tárolási megoldásokkal a konyha szerethető lesz!

Mark T. White, több konyhák tervezésére szakosodott cég tulajdonosa azt vallja, hogy a megfontolt tervezéssel a konyha a lakás drágaköve lehet. White szerint a falak tökéletes kihasználása bútorokkal és polcrendszerekkel elhagyhatatlan. A szekrényekben – melyek akár a plafonig is érhetnek – a sütéshez, főzéshez, étkezéshez használt eszközök méreteihez alakított polcrendszer segíti a tárolókapacitás növelését. A magasabbra elhelyezett elemek eléréséhez egy összecsukható létrának nem nehéz helyet találni, így az eszközök elérése nem jelenthet gondot.

Egy másik ismert szakember, Kate S. Brown úgy ítéli meg, hogy a kis konyhák olyan terek, amelyek addig szerethetőek, ameddig abban a “szakácsnak” van helye mozogni a főzéskor és a tálaláskor is.

Ha erre nincs hely, az étkezés valóságos stresszhelyzetet teremthet – mondta.

Néhány tipp a tárolási kapacitás tökéletesítéséhez A szekrény oldalszélessége (mélysége) a lehető legvékonyabb lehet, hogy méreteivel ne vegyen el a belső térből. Nyitott polcrendszereket is használjon, ezekbe könnyű és gyakran használt eszközöket tartson. Néhány üvegezett szekrény hangulatosabbá teszi a konyhát. Az üvegezett szekrényben tárolt poharak, tányérok, fűszerek ugyancsak dobnak a konyha feelingjén. Ami pedig mindennél fontosabb: ne sajnáljuk a nagy nyílászárót a konyhától, az is nagyon fontos darabja a térnek.

Fotók: HGTV.com/Cory Silken

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ősszel óriási meglepetés okozott a spanyol bajnokságban abszolút újoncnak számító Girona, amikor hátrányból fordítva, elképesztően szívós és harcos játékkal legyőzte a címvédő Real Madridot
2018-03-18 23:18:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Oszaka Naomi nyerte az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női versenyét
2018-03-18 22:09:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez