Megszólalt a Városliget Zrt. az ARC kiállítás bonyodalmai kapcsán

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megszólalt a Városliget Zrt. az ARC kiállítás bonyodalmai kapcsán

Mint arról kedd reggel beszámoltunk, veszélybe került az ARC plakátkiállítás megrendezése, mivel a megszokott fővárosi helyszínre, az Ötvenhatosok terére, illetve a Városliget más területeire idén hiába kért az állami Városliget Zrt., a Liget Budapest projekt lebonyolítójától területfoglalási engedélyt az ARC Nonprofit Kft. A Városliget Zrt.-nek a kiállítás szervezőinek küldött leveléről is részletesen beszámoltunk, melyben a cég azt írta, hogy a Ligetben és a Dózsa György úton zajló építési munkálatok miatt nem tudják biztosítani a helyszínt. Megírtuk azt is, hogy Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója portálunk kérdésére úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudja, meghúzódhat-e politikai ok a döntés mögött, mivel az elmúlt években, bár voltak kisebb-nagyobb nehézségek, korrekt, hivatalos kapcsolatuk volt a Városliget Zrt. ügyintézőivel, akik minden évben megadták a kezelésük alatt álló közterületre az engedélyt.

Veszélyben az ARC plakátkiállítás Nem engedi az állami tulajdonú Városliget Zrt. az Ötvenhatosok terére, illetve a Városliget más részeire az idén már 18. alkalommal megrendezendő budapesti kiállítást. A szervezők egyelőre nem tudják, van-e politikai ok a döntés mögött.

Az állami cég kedden délután szerkesztőségünknek küldött levélben reagált a megjelentekre. A Városliget Zrt. közölte, visszautasítja a feltételezést, hogy politikai indokok alapján utasította volna el a szervezők kérelmét.

A Városliget Zrt. a legnagyobb igyekezete ellenére sem bocsáthatna a kiállítás rendelkezésére egy elhatárolt építési területet, ahol egyébként számos munkagép dolgozik egy több méter mély munkagödörben

– írják. Egy fényképet is csatoltak, ahol az ARC kiállítás szokásos helyszíne látható, a mai állapotoknak megfelelően.

Közölték: a Városliget Zrt., amióta a park vagyonkezelési feladatait ellátja, minden egyes évben helyszínt biztosított az évente megrendezett ARC kiállítások számára, a közönség által megszokott, Ötvenhatosok terén található területen, és az engedélyek kiadása során soha nem mérlegelték a rendezvény várható politikai tartalmát, annak ellenére sem, hogy ott számos alkalommal szerepelt a Liget Budapest Projekt ellenében véleményt formáló üzenet. Megismétlik azt a reggeli cikkünkben már részletesen ismertetett körülményt, hogy tavaly decemberben megkezdődtek az új Néprajzi Múzeum kivitelezési munkálatai, illetve ennek szomszédságában várhatóan tavasszal elindulnak a Dózsa György úti mélygarázs építkezései, és a Városliget Zrt. levele szerint ezek a kivitelezési munkálatok jelentősen érintik az Ötvenhatosok terének azon részét, ahol az ARC kiállításokat szokták rendezni.

A levélben ezután azt ígérik, hogy ha befejeződnek az új Néprajzi Múzeum munkálatai, nem lesz akadálya, hogy a megszokott helyszínen ismét megrendezzék a kiállítást a szervezők.

Bízunk benne, hogy a rövid átmeneti időszakra sikerül alternatív helyszínt találniuk.

Az ARC kiállítás szervezői egyébként jelenleg azon dolgoznak, hogy idén szeptemberig valahogy új helyszínt találjanak. A kapcsolódó pályázatot pedig mindenképp megszervezik.

Kiemelt kép: Az Ötvenhatosok tere 2018 februárjában. Fotó: Városliget Zrt.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Vérontásra kész csapat zúdult rá Bonyhaként emlegetett férfire, aki késszúrásokkal próbálta védeni magát
2019-05-20 11:30:57 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Bauhaus 100 című kiállítás a fővárosi Vasarely Múzeumban polemikus utókori feleseléssel ünnepel
2019-05-20 11:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az emberi természet velejárója, hogy szeretünk dolgokat birtokolni
2019-05-20 11:09:45 | Hozzászólások: 0 | hirextra
A gyeptelepítés sokszor fejfájást okozhat a kertes házban élőknek
2019-05-20 11:03:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ugyan ők maguk nem posztoltak erről semmit, de egy tetoválómester kiposztolta az Instagramra, hogy Kylie Jenner és rapper barátja, Travis Scott csináltattak egy-egy tetoválást, ami a szokásosnál egy fokkal mélyebb celebvarratást jelent: magukra tetováltatták ugyanis lányuk, Stormi Webster nevét
2019-05-20 11:01:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Bűnügyi felügyelet alá helyezte a bíróság azt a három embert akik gáz-riasztó fegyverrel, illetve baseball ütővel támadtak egy fiatalra és barátnőjére múlt pénteken
2019-05-20 11:00:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez