Megszólalt a Városliget Zrt. az ARC kiállítás bonyodalmai kapcsán

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megszólalt a Városliget Zrt. az ARC kiállítás bonyodalmai kapcsán

Mint arról kedd reggel beszámoltunk, veszélybe került az ARC plakátkiállítás megrendezése, mivel a megszokott fővárosi helyszínre, az Ötvenhatosok terére, illetve a Városliget más területeire idén hiába kért az állami Városliget Zrt., a Liget Budapest projekt lebonyolítójától területfoglalási engedélyt az ARC Nonprofit Kft. A Városliget Zrt.-nek a kiállítás szervezőinek küldött leveléről is részletesen beszámoltunk, melyben a cég azt írta, hogy a Ligetben és a Dózsa György úton zajló építési munkálatok miatt nem tudják biztosítani a helyszínt. Megírtuk azt is, hogy Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója portálunk kérdésére úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudja, meghúzódhat-e politikai ok a döntés mögött, mivel az elmúlt években, bár voltak kisebb-nagyobb nehézségek, korrekt, hivatalos kapcsolatuk volt a Városliget Zrt. ügyintézőivel, akik minden évben megadták a kezelésük alatt álló közterületre az engedélyt.

Veszélyben az ARC plakátkiállítás Nem engedi az állami tulajdonú Városliget Zrt. az Ötvenhatosok terére, illetve a Városliget más részeire az idén már 18. alkalommal megrendezendő budapesti kiállítást. A szervezők egyelőre nem tudják, van-e politikai ok a döntés mögött.

Az állami cég kedden délután szerkesztőségünknek küldött levélben reagált a megjelentekre. A Városliget Zrt. közölte, visszautasítja a feltételezést, hogy politikai indokok alapján utasította volna el a szervezők kérelmét.

A Városliget Zrt. a legnagyobb igyekezete ellenére sem bocsáthatna a kiállítás rendelkezésére egy elhatárolt építési területet, ahol egyébként számos munkagép dolgozik egy több méter mély munkagödörben

– írják. Egy fényképet is csatoltak, ahol az ARC kiállítás szokásos helyszíne látható, a mai állapotoknak megfelelően.

Közölték: a Városliget Zrt., amióta a park vagyonkezelési feladatait ellátja, minden egyes évben helyszínt biztosított az évente megrendezett ARC kiállítások számára, a közönség által megszokott, Ötvenhatosok terén található területen, és az engedélyek kiadása során soha nem mérlegelték a rendezvény várható politikai tartalmát, annak ellenére sem, hogy ott számos alkalommal szerepelt a Liget Budapest Projekt ellenében véleményt formáló üzenet. Megismétlik azt a reggeli cikkünkben már részletesen ismertetett körülményt, hogy tavaly decemberben megkezdődtek az új Néprajzi Múzeum kivitelezési munkálatai, illetve ennek szomszédságában várhatóan tavasszal elindulnak a Dózsa György úti mélygarázs építkezései, és a Városliget Zrt. levele szerint ezek a kivitelezési munkálatok jelentősen érintik az Ötvenhatosok terének azon részét, ahol az ARC kiállításokat szokták rendezni.

A levélben ezután azt ígérik, hogy ha befejeződnek az új Néprajzi Múzeum munkálatai, nem lesz akadálya, hogy a megszokott helyszínen ismét megrendezzék a kiállítást a szervezők.

Bízunk benne, hogy a rövid átmeneti időszakra sikerül alternatív helyszínt találniuk.

Az ARC kiállítás szervezői egyébként jelenleg azon dolgoznak, hogy idén szeptemberig valahogy új helyszínt találjanak. A kapcsolódó pályázatot pedig mindenképp megszervezik.

Kiemelt kép: Az Ötvenhatosok tere 2018 februárjában. Fotó: Városliget Zrt.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Meghirdette új évadát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar
2019-04-24 21:41:49 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Megváltozott Kelet és Nyugat egyensúlyának helyzete, de Magyarország ebben az új helyzetben nem veszélyt lát, hanem lehetőségeket, amelyeket a keleti országokhoz fűződő egyre erősebb kapcsolatok építésével akar kihasználni
2019-04-24 21:40:27 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Waliczky Tamás installációja az emberi látást képezi le a biennálén
2019-04-24 21:37:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Agyhártyagyulladásban meghalt még kettő fiatal lány Romániában, így már három halálos áldozata van a kórnak
2019-04-24 21:36:13 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A magyarok csaknem három és fél milliárd forintot költenek el május és augusztus között grillezésre, azaz grillkolbászra, -sajtra és -fűszerre
2019-04-24 21:32:58 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Mutogatta magát és nőkhöz simult egy 21 éves férfi Miskolcon
2019-04-24 21:29:37 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez