Meghátrált a Facebook, győzött a józan ész

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Meghátrált a Facebook, győzött a józan ész

A legnagyobb közösségi oldal nem kísérletezik tovább, a felhasználói visszajelzésekre alapozva véget vetnek az eddigi legértelmetlenebb fejlesztésüknek: nem lesz két külön hírfolyam a Facebookon.

Eddigi legértelmetlenebb funkcióját vezette be a Facebook A második hírfolyamot jól el is rejtették, de meg is találja a felhasználó: kinek van ennyi ideje nézelődni?

Még tavaly októberben számoltunk be arról, hogy Mark Zuckerbergék bevezették a Felfedező hírfolyamot, aminek lényege, hogy egy második hírfolyamot is kapunk a megszokott mellé. Ide azon oldalak tartalmai kerülnek, amiket ugyan nem lájkoltunk, de érdeklődési körünk és ízlésünk alapján érdekesnek találhatunk, mindeközben a hagyományos hírfolyamban maradnak az ismerősök és az általunk követett oldalak tartalmai, valamint a szponzorált bejegyzések.

Hat országban ? Srí Lankán, Bolíviában, Szlovákiában, Szerbiában, Guatemalában, és Kambodzsában ? azonban ennél is tovább ment a Facebook: az ottani felhasználók ugyanis a hagyományos hírfolyamban csak ismerőseik bejegyzéseit, valamint a közéjük ékelt szponzorált tartalmakat látták, semmi mást ? a követett oldalak posztjai is a másodlagos hírfolyamba csorogtak.

Ez a megoldás gyakorlatilag senkinek sem tetszett, sőt csak az álhírek terjedéséhez vezetett, viszont győzött a józan ész, hiszen a Facebook ma hivatalosan is bejelentette, hogy a felhasználók körében végzett kutatás eredményeként befejezik a kísérletezést, és nem lesz dupla hírfolyam.

Az emberek nem akarnak két különálló hírfolyamot.?

? mondta Adam Mosseri, a Hírfolyamért felelős fejlesztő. ?A felmérésünk során a felhasználók jelezték, hogy nem elégedettek a megoldással, és a két különálló hírfolyam nem segítette azt sem, hogy több tartalmat lássanak a barátoktól és a családtagoktól.?

A különálló hírfolyamok persze csak az említett hat országban hoztak jelentős változást, a tartalomszolgáltatók viszont fellélegezhetnek, hiszen a Facebook döntése alapján nem kell attól tartani, hogy úgy visszaesik az oldalak látogatószáma, mint azokban az országokban, ahol a tesztet végezték.

A Bolíviai Página Siete például is arról számolt be, hogy a tesztidőszak indulása után 20 százalékkal esett vissza a kattintások száma, egy kambodzsai szerkesztő pedig arra lett figyelmes, hogy az újítást követően a Facebookról teljesen eltűntek a politikai tartalmak.

Birkás Péter korábbi cikkei Visszatér a II. világháborúba a Battlefield-sorozatSzexvideót lopott a T-Mobile alkalmazott, a börtön után most pert kap a nyakábaEzt is megértük: itt az okos éjjeliszekrény
folytatás

Legkedveltebb hírek
A magas rangú bonobó nőstények arra használják pozíciójukat, hogy biztosítsák fiaik számára a szaporodás lehetőségét
2019-05-25 17:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Kemény fába vágja a fejszéjét, aki a jelenlegi, kétpólusúra szűkült okostelefonos piacra új platformot próbál bevezetni
2019-05-25 15:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Zenbook 14 UX433 gyönyörű laptop. Az Asusra jellemző körkörösen
2019-05-25 14:01:14 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Egy nagytömegű törpebolygóval ütközhetett össze a Hold a Naprendszer kialakulásának korai időszakában, ez az esemény okozhatta a Hold kráterekkel szabdalt távoli oldala és a Föld felé néző, alacsony fekvésű medencékkel tarkított oldala közötti különbségeket egy nemzetközi kutatócsoport szerint
2019-05-25 12:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ez persze nem meglepő fejlemény annak tükrében, hogy a RAGE 2-t két olyan cég (az id Software és az Avalanche Studios) jegyzi, amelyek az elmúlt években ?csak? élvezetes, de nem kikerülhetetlen akciójátékokkal örvendeztették meg a virtuális vérontásra
2019-05-25 11:47:28 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A stúdió vezetősége egyáltalán nem hitt a film sikerében ? nyilatkozta George Lucas pár évvel ezelőtt egy interjúban, ahol éppen arról faggatták a világhírű filmrendezőt, hogy miként vélekedtek közeli kollegái frissen elkészült filmjéről, a Csillagok háborújáról (Star Wars) annak premierje előtt
2019-05-25 11:28:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez