Meghátrált a Facebook, győzött a józan ész

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Meghátrált a Facebook, győzött a józan ész

A legnagyobb közösségi oldal nem kísérletezik tovább, a felhasználói visszajelzésekre alapozva véget vetnek az eddigi legértelmetlenebb fejlesztésüknek: nem lesz két külön hírfolyam a Facebookon.

Eddigi legértelmetlenebb funkcióját vezette be a Facebook A második hírfolyamot jól el is rejtették, de meg is találja a felhasználó: kinek van ennyi ideje nézelődni?

Még tavaly októberben számoltunk be arról, hogy Mark Zuckerbergék bevezették a Felfedező hírfolyamot, aminek lényege, hogy egy második hírfolyamot is kapunk a megszokott mellé. Ide azon oldalak tartalmai kerülnek, amiket ugyan nem lájkoltunk, de érdeklődési körünk és ízlésünk alapján érdekesnek találhatunk, mindeközben a hagyományos hírfolyamban maradnak az ismerősök és az általunk követett oldalak tartalmai, valamint a szponzorált bejegyzések.

Hat országban ? Srí Lankán, Bolíviában, Szlovákiában, Szerbiában, Guatemalában, és Kambodzsában ? azonban ennél is tovább ment a Facebook: az ottani felhasználók ugyanis a hagyományos hírfolyamban csak ismerőseik bejegyzéseit, valamint a közéjük ékelt szponzorált tartalmakat látták, semmi mást ? a követett oldalak posztjai is a másodlagos hírfolyamba csorogtak.

Ez a megoldás gyakorlatilag senkinek sem tetszett, sőt csak az álhírek terjedéséhez vezetett, viszont győzött a józan ész, hiszen a Facebook ma hivatalosan is bejelentette, hogy a felhasználók körében végzett kutatás eredményeként befejezik a kísérletezést, és nem lesz dupla hírfolyam.

Az emberek nem akarnak két különálló hírfolyamot.?

? mondta Adam Mosseri, a Hírfolyamért felelős fejlesztő. ?A felmérésünk során a felhasználók jelezték, hogy nem elégedettek a megoldással, és a két különálló hírfolyam nem segítette azt sem, hogy több tartalmat lássanak a barátoktól és a családtagoktól.?

A különálló hírfolyamok persze csak az említett hat országban hoztak jelentős változást, a tartalomszolgáltatók viszont fellélegezhetnek, hiszen a Facebook döntése alapján nem kell attól tartani, hogy úgy visszaesik az oldalak látogatószáma, mint azokban az országokban, ahol a tesztet végezték.

A Bolíviai Página Siete például is arról számolt be, hogy a tesztidőszak indulása után 20 százalékkal esett vissza a kattintások száma, egy kambodzsai szerkesztő pedig arra lett figyelmes, hogy az újítást követően a Facebookról teljesen eltűntek a politikai tartalmak.

Birkás Péter korábbi cikkei Visszatér a II. világháborúba a Battlefield-sorozatSzexvideót lopott a T-Mobile alkalmazott, a börtön után most pert kap a nyakábaEzt is megértük: itt az okos éjjeliszekrény
folytatás

Legkedveltebb hírek
Mind több részlet derül ki arról a múlt pénteken közölt videóról, amely földinduláshoz vezetett az osztrák belpolitikában
2019-05-22 09:42:19 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az eddigi becsléseket jelentősen meghaladva akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra egy új kutatás szerint
2019-05-22 09:35:42 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Jokha al-Harthi könyve az első arab nyelven írt regény, amely elnyerte az elismerést
2019-05-22 09:32:06 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Rábólintottak a parlamenti frakciók a hétfőn beiktatott új államfő, Volodimir Zelenszkij által bejelentett előrehozott választásra
2019-05-22 09:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Már csak napjai lehetnek hátra Malajzia utolsó hím szumátrai orrszarvújának ? közölte kedden a Borneó szigetén elterülő lévő maláj állam, Sabah vadvédelmi hatósága
2019-05-22 09:29:36 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A nő külföldieknek adott ki magyar útlevelet
2019-05-22 09:17:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez