Nem nyertünk az Oscaron, de nem kell sírni!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Majdnem meglett az idei győzelmünk is, azonban a túlságosan erős mezőnyben most alul maradtak a magyar filmesek. Viszont nem kell elkeseredni, ez a jelölés is óriási megtiszteltetés. De mi történt még a gálán?

A 90. Oscar-gála nem igazán okozott meglepetéseket, szinte minden a papírforma szerint alakult. A főbb kategóriáknál pont emiatt sem volt bennünk különösebb izgalom: be kell látnunk, ennek az évnek tényleg a kiszámíthatóság lett az igazi jelszava.

Az estét pont ennek megfelelően Sam Rockwell győzelmével indították meg, aki gyorsan eldarált ? mégis vicces és személyes ? kis történettel köszönte meg az a legjobb férfi mellékszereplő aranyszobrocskáját. Ezután még a Fantomszál is begyűjtött magának egy Legjobb kosztüm, A víz érintése pedig egy Legjobb díszlet díjat.

Miközben mindannyian a ruhák csillogásán keresztül próbáltuk befogadni a történteket, nem mehettünk el a gála lenyűgöző látványvilága mellett sem. A készítők valószínűleg nem sajnálták a pénzt, hogy az eddigi legtökéletesebb színpadképet prezentálhassák a nézőknek. A szemkápráztató díszlet részleteiről szinte lehetetlen volt megállapítani, hogy mikor látunk vetített vagy konkrétan megépített elemeket. Sajnos, miközben erre szentelték a legtöbb figyelmet, egy kicsit megfeledkeztek a felvezető szövegekről és Jimmy Kimmel gagjeiről?

De vissza magához a gálához!

Sajnos ? ahogy azt fentebb is írtuk ?, Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről nem hozta el a legjobb idegennyelvű filmnek járó díjat. Helyette Chile jelöltje, a Fantastic Woman készítői örülhettek.

A technikai kategóriákban (hála az égnek) a Dunkirk és a Szárnyas fejvadász is tarolt: a Dunkirk többek között begyűjtötte a legjobb hangvágás és hangkeverés, valamint a legjobb vágás díjait, a Szárnyas fejvadász második fejezete pedig elnyerte a legjobb vizuális effektek szobrát.

 

Variety Magazine (@variety) által megosztott bejegyzés, Márc 4., 2018, időpont: 7:29 (PST időzóna szerint)

A legfőbb kategóriák bejelentése természetesen később tovább folytatódott. Rockwell után, az Én, Tonya női mellékszerepével Allison Janney lett a másik kiválasztott. Ezt a győzelmet kolléganője, és filmbeli lánya Margot Robbie reagálta le a legédesebben, hiszen könnyek között figyelte Janney köszönőbeszédét.

A legjobb adaptált forgatókönyv a Szólíts a neveden lett ? köszönhetően James Ivory-nek ?, a legjobb eredeti forgatókönyv díját pedig a Get Out írója, Jordan Peele vehette át. Csak tapsolni tudunk, hiszen éppen ez a két jelölt érdemelte meg a leginkább ezeket az értékes szobrocskákat.

A legjobb operatőrnek járó díj kiosztása előtt azért erősen dobogott a szívünk, hiszen borzasztóan izgultunk, hogy a Szárnyas fejvadász 2 újabb díjat gyűjthessen be? és szerencsére a vágyunk valóra vált! Ráadásul Roger Deakins a 13. Oscar-jelölését váltotta végre szoborra.

A legjobb filmzene kategóriájában is sok esélyes volt, azonban Alexandre Desplat lett a befutó A víz érintése score-jával. A legjobb dal pedig a Remember Me lett, amit a Jégvarázs betétdalának alkotói írtak a Coco című animációs mesének.

Mielőtt a legfőbb kategoriák között is megkaptuk volna a legfontosabb győzteseket, Eddie Vedder csodálatos és megható előadásával felidézhettük azoknak a nevét, akiktől az elmúlt évben kellett elbúcsúznunk.

 

Variety Magazine (@variety) által megosztott bejegyzés, Márc 4., 2018, időpont: 8:28 (PST időzóna szerint)

Természetesen a gála zárásaként megkaptuk a top győzteseket! A legjobb rendező Guillermo Del Toro, a legjobb férfi főszereplő Gary Oldman, a legjobb női főszereplő pedig Frances McDormand lett.

Az este utolsó díja pedig a legjobb film volt. Szerintetek mi volt 2017 legkiemelkedőbb alkotása az Akadémia szerint? Megsúgjuk: A víz érintése.

Ez volt a 2018-as Oscar! Most pedig megnézzük, mit is művelt Jennifer Lawrence a színfalak mögött? állítólag nagyon jól érezte magát ;)
folytatás

Legkedveltebb hírek
Szent György nap a Rendőrség napja. Ezért április 24., vagyis jövő hét szerda a
2019-04-21 10:33:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Johnny Depp már két éve, hogy elvált Amber Heard színésznőtől, de azóta se nyugszik
2019-04-21 10:24:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A New York-i Madison Square Gardenben csapott össze az amerikaiak veretlen bokszolója, Terence Crawford, valamint a britek korábbi kisváltósúlyú világbajnoka, Amir Khan
2019-04-21 10:16:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Halsey az Instagram sztorijai közt osztott meg egy videót arról, ahogy a twerkelést gyakorolja, azzal a szöveggel, hogy ilyen, amikor kaját próbál csinálni, de túl király a zene
2019-04-21 10:12:00 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az üzenet egyszerű, ünnepi, a hozzá érkezett reagálások azonban nem nélkülözik az aktuálpolitikát
2019-04-21 10:06:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A korábban Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt
2019-04-21 10:04:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez