Az elrabolt japánok lehet a kulcs a japán-észak-koreai találkozóhoz

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az elrabolt japánok lehet a kulcs a japán-észak-koreai találkozóhoz

Folytatódik a téli olimpiával kezdődött politikai enyhülés a Koreai-félszigeten, miután Abe Sindzó japán kormányfő kijelentette, megfontolja egy észak-koreai-japán csúcstalálkozó ötletét ? írja az Independent egy japán kormányzati forrásra hivatkozva. Abe szóvivője hivatalosan nem kommentálta az értesüléseket.

Trump és Kim Dzsongun bemutatja: az évszázad pálfordulása Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy az amerikai elnök májusban találkozik az észak-koreai diktátorral. Mindkét fél köti az ebet a karóhoz, de még békeszerződés is lehet a vége.

A találkozó alkalom lehetne felhozni azoknak a japánoknak az ügyét, akiket évtizedekkel ezelőtt raboltak el észak-koreaiak, és sohasem térhettek haza, kémeknek képezték ki őket. Abe fontos szívügye a 13 elrabolt japáné, azt mondta korábban, addig nem nyugszik, amíg haza nem térnek. Phenjan eddig öt embernek engedte meg ezt.

(Kiemelt kép: AFP PHOTO / TORU YAMANAKA)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A La Liga 9. fordulójának első vasárnapi meccsén a Rayo Vallecano bánta a vetélytárs remeklését
2018-10-21 16:16:10 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
2007 decembere, azaz 11 éve most először rendeznek majd olyan El Clásicót, melyen sem Lionel Messi, sem Cristiano Ronaldo nem játszik
2018-10-21 15:58:43 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez