Anyja hamvaival bizonyította munkaképtelenségét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Wolverhamptonban élő 28 éves Harri Broxton hét hónapja veszítette el édesanyját: Louise, aki egy iskolai konyhán dolgozott, tavaly augusztusban, 47 éves korában halt meg tüdőrákban.

Harri a tragédia után ? ahogy ilyenkor szükséges ? minden érintett hivatalban bejelentette édesanyja halálát. Ezért is érintette rosszul, amikor a napokban becsöngetett hozzá egy férfi, és ezzel a mondattal nyitott:

Üdv, Ön Louise?

Az úriember orvos volt, akit a Munkaügyi Minisztérium egyik hivatala bízott meg azzal, hogy meggyőződjön a (tavaly elhunyt) nő munkaképességéről. A hivatal előre kiküldött egy papírt, hogy alkalmassági vizsgálatra készülnek, de a lány ? aki nekik is jelezte anyja halálát ? nem gondolta volna, hogy erre tényleg sort akartnak keríteni.

A megalázó helyzet sokkolta Harrit, és durva választ váltott ki belőle.

?Egy pillanat, máris előkerítem? ? mondta a lány, és pillanatokon belül ott állt az orvos előtt, kezében az anyja hamvait tartalmazó urnával.

Ő Louise, akit jött megvizsgálni. Tavaly augusztusban halt meg, ahogy azt már jeleztem önöknek.

Az orvos csak annyit bírt kinyögni, hogy ?Te jó ég!?, majd sűrű bocsánatkérések közepette távozott.  Tíz perc sem telt el, és már csörgött Harri telefonja, a munkaügyi minisztériumból keresték, és elnézést kértek a szörnyű félreértés miatt. Az ügyben vizsgálat indult.

 

Az ember, aki utolsó útjára kísérte a feleségét Az idős japán úr repülővel szállitotta a hamvakat a végső nyughelyre.

via Sun, kiemelt fotó: Thinkstock

folytatás

Legkedveltebb hírek
A brit kormány hazafias felhívást intézett az országban élő feleségekhez és anyákhoz 1947 nyarán
2020-09-27 12:00:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A nacionalista-populista Svájci Néppárt által napirendre tűzött kérdés lényege az, hogy meghatározzák-e a Svájcban letelepedő és munkát vállaló EU-állampolgárok maximális létszámát
2020-09-27 11:45:55 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez