Holnap indul az állami milliárdokból pénzelt e-sport bajnokság

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Holnap indul az állami milliárdokból pénzelt e-sport bajnokság

Március 23-án kezdődik a budapesti V4 Future Sports e-sport bajnokság, amire a V4 országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) játékosai nevezhettek az elmúlt hónapokban. A nemzetközi sporteseményt az Egymillióan a magyar esportért Egyesület rendezi, társadalmi védnöke, egyben a rendezvény arca pedig Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó, aki maga is szenvedélyes játékos.

Mi az e-sport, és hogy lesz ebben Magyarország nagyhatalom? Tavasszal kiderül, hogy tényleg felkerülünk-e az e-sport világtérképére.

A selejtezőkből bejutott versenyzők olyan játékokban mérhetik össze a tudásukat, mint a PC-s League of Legends és a Counter-Strike: GO, a konzolos FIFA 18, és a mobilos Clash Royale, a legjobbak között pedig összesen 1 millió eurónyi díjat osztanak szét – a teljes program ide kattintva érhető el.

A magyar állam tavaly ősszel bukkant fel az e-sport területén: bejelentették, hogy 2 milliárd forintos támogatást nyújtanak, és az ezzel járó feladatokat a Deutsch Tamás vezette Digitális Jólét Program látja el. A hétvégi eseményt bejelentő sajtótájékoztatón Deutsch kijelentette, hogy a ?V4 Future Sports Festival a magyar e-sportot Európa, sőt a világ térképére felhelyező rendezvény?, majd hozzátette, hogy a sport digitalizálódása javában zajlik, és az elmúlt évtizedben ?gyökeresen átalakította? a sport minden részét.

Az e-sport az egyik legnagyobb ütemben fejlődő tevékenység a világon, aki kimarad most ebből, az lemarad?

? nyilatkozta Deutsch, jelezvén, hogy a magyar állam tisztában van az e-sport jelentőségével, és a bajnokság támogatása egybevág Dénes Ferenc sportközgazdász azon feltételezésével, amiről a HVG-nek beszélt, miszerint a kormányzat célja, hogy Magyarország Európa e-sport nagyhatalom legyen, ugyanis Dél-Koreához, Kínához és Amerikához hasonló valódi nagyágyú nincs a kontinensünkön.

Birkás Péter korábbi cikkei Bárki büntetlenül bérgyilkosnak állhat17 milliót költött ingyenes mobiljátékra egy japán férfiOlcsóbb lehet elődjénél az iPhone X utódja
folytatás

Legkedveltebb hírek
KAMPÁNY - Az MSZP szövetséget köt a Soros-lista első emberével, Frans Timmermanssal - ezt mondják a kormánypártok
2019-02-16 01:51:04 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Előrehozott parlamenti választások lesznek április 28-án Spanyolországban
2019-02-16 01:49:44 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Magyarország többé nem szabad, csupán részben szabad ország az egyik Soros-szervezet szerint
2019-02-16 01:48:02 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tájékoztató akciót indít a kormány a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről - jelentette be a kormányszóvivő
2019-02-16 01:45:51 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Elhibázottnak tartja a magyar gyermekek vállalását ösztönző intézkedéseket egy angol népesedési szakértő, főleg akkor, amikor Fekete-Afrika túlnépesedik
2019-02-16 01:43:23 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Együttműködésre törekszik Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője a Jobbikkal
2019-02-16 01:42:03 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez