így kéri számon Tiborcz István üzlettársa, ha valaki bejelentést tesz csalásgyanú miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
így kéri számon Tiborcz István üzlettársa, ha valaki bejelentést tesz csalásgyanú miatt

Ismét vizsgálhatja a repülőtéri földi kiszolgálótársaságok kartellezésének lehetőségét a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), miután újabb feljelentés érkezett a hatósághoz. Sőt, a botrányos ügy valószínűleg nem áll meg a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kerítésénél, egészen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójáig, Szivek Norbertig érhet, írja a Magyar Nemzet. 

A lap azt írja, a GVH-hoz tegnap érkezett egy beadvány, amelyhez három hangfelvételt csatoltak bizonyítékként.

Ezek egyikén Szivek Norbert és Kisvári János, az MNV fennhatósága alá tartozó, állami Malév Ground Handling (MGH) Zrt. 2016 októberében leköszönt vezérigazgatója beszélget. A másik két felvétel 2014 végén és 2015 elején készült, ezeken az MGH akkori vezére, Nemes Ervin és a magyar cég versenytársának, a török Çelebi Ground Handling Hungary Kft.-nek a vezérigazgatója, Osman Y?lmaz egyeztet angol nyelven.

A Magyar Nemzet szerint a néhány helyen vágott, de egybefüggő párbeszédeket tartalmazó, 8 perces hanganyagon minden valószínűség szerint valóban az MNV vezérének és a Malév GH leköszönő vezérigazgatójának 2016. október 17-i beszélgetése hallható, legalábbis ezt támasztja alá a párbeszéd témája, a szereplők alá-fölé rendeltségi viszonyáról árulkodó ? jellemzően durva, lekezelő, minősíthetetlen ? hangnem és a megszólításként elhangzó keresztnevek.

A valószínűleg mobiltelefonnal, titokban készült felvételen jól hallható, ahogy Szivek számonkéri Kisvárin, miért fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz, sőt, a beszélgetés végén az is elhangzik az MNV vezérének szájából, hogy a Malév GH csak nyert volna azzal, ha együttműködik a Çelebivel.

Szivek a felvételen azért kéri számon Kisvárit, mert jelentett a versenyhivatalnál egy kartellezési kísérletet. Kisvári válaszában jelezte, hogy a Çelebi részéről ?Taner? ? Taner Sari, a török vállalat vezérigazgatója ? kereste meg azzal, hogy egyeztessék ajánlataikat, s ha ez máshonnan derülne ki, esetleg más tett volna feljelentést, úgy az MGH került volna bajba.

Te ilyen önkéntes rendőr vagy?

? reagált ingerülten Szivek, aki a beszélgetés során nemcsak szakmai, hanem emberi megvetéséről is biztosította tárgyalópartnerét. A Magyar Nemzetben a teljes beszélgetést meghallgathatják és elolvashatják.

A Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter egyik legfőbb bizalmasaként ismert, érinthetetlennek tartott Szivek Norbert az MNV vezéreként óriási vagyon gondozásáért felel: a weboldalán közzétett legutóbbi, 2016-os független könyvvizsgálói jelentés szerint a szervezet alá tartozó cégek összértéke 10 776 milliárd forint volt, saját vagyona további közel 8,1 milliárd forintot tett ki.

A főállású MNV-vezér neve a Mol, a Magyar Posta, a Richter Gedeon Nyrt., az MVM Magyar Villamos Művek, a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség, valamint a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt. igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tagjaként is szerepel a fizetési listákon. így a béren kívüli juttatások és prémium nélkül 5 milliós vezérigazgatói fizetés mellett további legalább 2,5 millió forint érkezik minden hónapban Szivek számlájára.

A különböző hivatali feladatok mellett jut idő és energia saját bizniszre is: egyik legfontosabb üzlettársa Tiborcz István, akivel különböző cégeken keresztül közös érdekeltségükbe tartozik a Budapest belvárosában található, egykori Mahart-székházat is magában foglaló épületegyüttes.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Negyvenöt ember bankkártyaadatait csalta ki egy büntetés-végrehajtási intézetben lévő férfi 2017 áprilisa és júniusa között - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész kedden az MTI-t
2020-06-02 12:21:15 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Ötven önkéntes katona bevonásával július végéig befejezik az "oltás" klinikai kísérleteit a védelmi miniszter ígérete szerint
2020-06-02 12:06:03 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Azt írta egy közöségi oldalon a magyar fiatal, hogy többek között Budapesten fog merényletet elkövetni
2020-06-02 11:59:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az országos tisztifőorvos szerint március 4. lehetett az az időpont, amikor az új koronaví
2020-06-02 11:58:28 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Covid-19-járvány immár hatodik hónapja tart. Ha visszagondolunk arra, mit olvastunk, hallottunk a
2020-06-02 11:50:35 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Minden törvényes eszközzel élni fognak a cigányság ellen irányuló szélsőséges megnyilvánulások visszaszorításáért
2020-06-02 11:47:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez