Megkeseredett papként alakít óriásit Ethan Hawke

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Taxisofőr és a Dühöngő bika forgatókönyvéért is Arany Glóbuszra jelölt Paul Schrader írta és rendezte a First Reformed című dráma és thriller, amely már tavaly elkészült, de mozis forgalmazásba csak idén fog kerülni. Az Ethan Hawke főszereplésével forgatott filmnek megjelent az első előzetese.

A már több filmfesztivált megjárt First Reformed egy Toller nevű papról szól, aki teljesen összetört a katonaként Irakban eleső fia halála miatt. A gyász mellett abba betegedett bele, hogy ő bátorította gyermekét a seregbe jelentkezésre. A hitehagyott Toller aztán megismerkedik a radikális környezetvédő Michaellel (Philip Ettinger), aki felnyitja a szemét azzal kapcsolatban, milyen sötét kapcsolat fűzi az egyházhoz az egyik környezetszennyező céget. Michael hamarosan meghal, Toller pedig az özvegyével, Maryvel (Amanda Seyfried) összefog, hogy felvegyék a kesztyűt azokkal, akik a környezetüket pusztítják.

A főszerepben nyújtott alakításáért máris magasztalják Hawke-ot és a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalán is ritkaságszámba menő 96 százalékon áll a First Reformed, amelyet június 22-én fognak bemutatni az amerikai mozikban. Hazai bemutatóról egyelőre nincs információ.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A kormány családügyben példaképnek tekintett, 2012-ben elhunyt szakértője egy 2011-es interjúban beszélt a kormány által ideológiailag és politikailag elítélendő genderkutatásról
2018-08-15 15:21:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Minisztériumtól kapott anyagi támogatást a Heti TV-t működtető Breuer Press Production Kft
2018-08-15 15:20:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez