Ezért takarítsunk úgy tavasszal, mint a svédek

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ezért takarítsunk úgy tavasszal, mint a svédek

Ha valakik értenek a tavaszi nagytakarításhoz, akkor azok a svédek. Az északi országban hónapokig élnek az emberek sötétségben, minimális napfény mellett, így ahogy hosszabbodnak a nappalok és melegszik a hőmérséklet, egyre bátrabban nyitják ki a házuk ablakait, rázzák ki a szőnyegeket és tisztítják ki a lakásukat.

Egy Svédországban született, de Berlinben élő blogger nemrégiben tett közzé YouTube-oldalán egy videót, amelyben azt ecseteli, miként javíthat az életminőségen, ha úgy takarítunk, mint a svédek.

Jenny Mustard érveit alább szedtük össze.

Tiszta lappal indulhatsz, olyan, mint egy második szilveszter. Néhány hónappal vagyunk újév napja után, de a rendszerezést akár most is elkezdhetjük. Adjunk magunknak lendületet és teremtsünk tisztaságot a lakásunkban. Ez felkészít bennünket az évszakkal járó változásokra és jobb lesz a közérzetünk. Az otthonunk határozza meg, kik is vagyunk valójában. És ha nem tesz boldoggá, hogy milyen körülmények között élünk, akkor változtassunk rajta és kihat az életünkre is. A koncepció mindenesetre érdekes. Mustard felteszi a költői kérdést: milyen az ideális ember otthona? A legtöbben azt mondanánk, hogy rendezett, szépen kidekorált és tiszta. Ha ezek a feltételek adottak, nyert ügyünk van. Segít az összpontosításban. Egy tiszta élettér kreatívabbá és koncentráltabbá tesz bennünket. Időt spórolhatunk. Bár a takarítás és a dolgok rendszerezése időigényes feladat, hosszútávon megtérül. Könnyebb egy tiszta sütőben főzni és egyszerűbb egy rendezett gardróbból kiválasztani a ruhákat. Egy tiszta otthon felkínálja a boldogságot. Mustard arra ösztönöz mindenkit, gondolkozzon el azon, milyen jó érzéssel töltené el, ha egy pénteki estén körbesétál a tökéletesen rendezett otthonán, amit a napfény jár át, a hűtő pedig tele van étellel. Garantáltan mosolyogni kezdünk és követni akarjuk a svéd példát.

5 gyönyörű szobanövény, amivel nem kell törődni Attól, mert rosszak a fényviszonyok a lakásban, még nem feltétlen kell lemondani a szobanövényekről.

(Treehugger, kiemelt kép: Thinkstock)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Óriási a csend a hivatalokban, lehet, hogy a kormány tudatosan a lemorzsolódásra játszik
2019-02-20 06:45:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Figyelő, a Ripost, az Origo és a Lokál is helyreigazítást kell, hogy közöljön
2019-02-20 06:18:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Google főleg az androidos mobiljátékok kapcsán szokott részt venni olyan rendezvényeken, amik videojátékokról szólnak, idén azonban más a helyzet, hiszen a keresőóriás március 19-én saját előadást tart a játékfejlesztők idei nagy seregszemléjén, a san franciscói Game Developers Conference-en
2019-02-20 05:46:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez