Megkegyelmeztek egy férfinak 140 évvel azután, hogy felakasztották

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Megkegyelmeztek egy ír férfinak, mert olyan bűncselekményért ítélték el, amit el sem követett. A gond ezzel csak az, hogy már 140 évvel ezelőtt felakasztották, írja a Sky News.

Myles Joyce-t 1882 decemberében végezték ki két másik férfival együtt, amiért részt vett egy család öt tagjának meggyilkolásában.

A vérengzés az év augusztusában történt, a családra a saját otthonában támadtak rá az elkövetők. Hatan tartózkodtak a lakásban, közülük öten nem élték túl a tragédiát. A legfiatalabb áldozat 14, a legidősebb 80 éves volt.

Joyce ismerte a család egyes tagjait, de a bűnrészességét sosem tudták bizonyítani, valamint az elítélés módjában is kérdések merültek fel, ugyanis a tárgyalását angolul tartották, ő pedig nem is beszélt a nyelven.

2015-ben az ír kormány újra kivizsgáltatta az ügyet és arra a megállapításra jutott, hogy tévesen ítélték őt halálra.

Michael D. Higgins ír elnök most posztumusz megkegyelmezett neki. Ez az első ilyen eset az ír államalapítás óta.

A politikus azt mondta, szégyenteljes korszak volt az írország és Nagy-Britannia történetében, a megkegyelmezéssel pedig a történelmi eseményeket szeretné korrigálni.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Könnyfakasztó gránátokat és gumilövedékeket lőttek venezuelai katonák szombaton azokra a tüntetőkre, akik megpróbálták bejuttatni a humanitárius segélyszállítmányokat a Kolumbiával közös határon keresztül
2019-02-23 20:39:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Szeged három góllal kikapott szombaton az előző idényben ezüstérmes Nantes otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13
2019-02-23 20:34:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz
2019-02-23 19:56:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez