Több ezer Google-alkalmazott akadt ki egy katonai projekt miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Több ezer Google-alkalmazott akadt ki egy katonai projekt miatt

Nemrég kiderült, hogy a Google beszállt az Amerikai Védelmi Minisztérium (UDD) Project Maven néven futó kezdeményezésébe, amivel a Pentagon célja, hogy olyan gépi látásos algoritmusokat fejlesszenek, amelyekkel a korábbinál alaposabban elemezhetik ki a katonai drónok által rögzített felvételeket. Háborús övezetben pedig hatalmas előnyöket jelentene a mesterséges intelligenciával támogatott finomabb járműkövetés, mozgócélpont követés, előrejelzés a minisztérium szerint.

Erre a hírre reagálva írt a cég több mint 3100 alkalmazottja nyílt levelet Sundar Pichai vezérigazgatónak arról, hogy értékelje át azt, mennyire folyik bele a cég ebbe a szektorba, és azonnal szálljanak ki a projekt mögül, mert az nem egyezik az alapítók által megfogalmazott küldetésnyilatkozattal sem.

A Google ne vegyen részt a háborúban!

? írták vezetőjüknek.

Arra szólították fel Pichai-t, hogy a Google hátráljon ki a projektből, emellett pedig világosan és egyértelműen mondja ki, hogy sem a cég, sem megbízói nem építenek a jövőben hadászati célokat szolgáló technológiákat.

A Project Mavent tavaly áprilisban indították, és nincsenek arra vonatkozó információk, hogy konkrétan milyen technológiát is nyújtott a keresőcég a minisztériumnak, csak hogy a drónok felvételeinek elemzése a fő célkitűzés.

Diane Greene, a Google felhőszolgáltatásaival foglalkozó részlegének vezetője közölte, hogy a Project Mavennel kapcsolatos munkájuk ?nem offenzív?, csak békés célokra használják fel a megbízók.

A kérdéses fejlesztést nem vetik be drónok reptetéséhez, működtetéséhez, fegyverek vezérléséhez, de a levélírók szerint onnantól kezdve, hogy a hadsereg kezébe kerül a technológia, könnyedén alkalmazhatják ilyen feladatokhoz való asszisztáláshoz is.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Spencer félórás fogásai: szombat és vasárnap délutánonként a LiChi TV-n!
2019-08-26 09:45:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Már csak pár nap van hátra a nyárból, de a kánikula egyelőre marad
2019-08-26 09:44:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Sammy anyja, Trish hazatér Ausztráliába, de mivel le van égve és nincs hol laknia, beállít Rafterékhez
2019-08-26 09:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Szeptember 30-ig a nyugdíjasok 9000 Ft értékű rezsiutalványt kapnak majd
2019-08-26 09:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez