Orbán: ne higgye senki, hogy zsebben a győzelem

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Orbán: ne higgye senki, hogy zsebben a győzelem

Vasárnap késő este megtudja az ország, hogy szimpla vagy kétharmados többséggel nyerte-e a Fidesz-KDNP a választást, vagy esetleg bejön a közvélemény-kutatók mohácsa, és az ellenzéknek sikerült többséget szereznie. Addig azonban nagy feladat áll a pártok előtt: le kéne valahogy elegánsan zárni ezt a végtelen hosszúra nyúlt, embert próbáló kampányt.

Amíg a pártok többsége a fővárosra koncentrálja eseményeit, addig a Fidesz és a KDNP vezére/vezérkara úgy határozott, hogy Orbán stabilan jobboldali szülővárosában, Székesfehérváron gyűlik egybe szimpatizánsaival.

Ki is kérték péntek délután 5-től a Városház teret a rendőrségtől, ahol a miniszterelnök is megjelent cirka 5000 ember előtt. Egyetlen incidens szakította meg a kormánypárti idillt, amikor a Nem Adom a Házamat nevű csoport öt aktivistája citromsárga mellényben, a Fideszt támadó táblákkal megjelent a gyülekezés elején. Miután több nyugdíjast agresszivitásig hergeltek, megjelentek a Valton Security emberei, akik szoft erőszakkal kitolták a tér legszélére a devizakárosultakat. Eközben egy bekeményedett Fidesz-szimpatizáns a táblájukat is eltörte.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás Bédekker Fidesz-módra

Ez nem törte meg, hanem megerősítette a tábort, ami az egy óráig hallgatott hazai popzene után teli torokból énekelt Himnusszal fordult rá az eseményre. Vargha Tamás, a Fidesz fehérvári képviselője és jelöltje, akinek a képével ? pár DK-s plakát mellett ? tele volt a tér, történelemleckével kezdett, elmesélte a város történetét, csak a legendás hadi utat hagyta ki, pedig azon vonul a kormánypárt évek óta. Aztán jött a muszlimozás, a ciszterci templom helyén egykor minaret állt, de megmaradtunk, mert volt és van hit és akarat. A kurta beszéd farka az volt, hogy nem fogják hagyni elveszni Szent István örökségét.

Taps, dalbetét következett, ahol nem Bajkai István adta kivételesen a kíséretet. A Hazám, hazám, te mindenem? sorai után Vargha Cser-Palkovics András polgármestert is színpadra szólította. Akkor szokott szerinte megtelni a tér, ha történelmi megemlékezések vagy bajnokcsapatok ünneplése történik. Itt kiemelte a győzelem szót, úgy tűnik, erre készül a Fidesz. Folytatta a bédekker jellegű szöveget, bemutatta a város nevezetességeit, amiket persze csak a vasárnapi választáson lehet megőrizni. ?Székesfehérvár kormányzattól annyi fejlesztési támogatást még nem kapott, mint ettől a kormánytól? ? hálálkodott Cser-Palkovics. Kiemelte, hogy 18,5 milliárd forint adósságot vállalt át az állam, fejlesztések valósultak meg (nyugati elkerülő, kórházépítés stb.). Elejtette, hogy a Modern Városok Programot a közepes és kisvárosokra, községekre is kiterjesztheti a kormány később.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

A többi párt jelöltjére panaszkodott, akik szerinte csak átszaladtak a városon, hetek óra nem jártak itt vagy ha ide is jöttek, elbújtak. Nem tudni, arra gondolt-e, hogy Orbán Viktor innen ingázik-e nap mint nap munkába, vagy legalább heti többször beszédet mondott-e a Városház téren. Idézett egy belga politikust, aki szerint túl sok a mosolygós ember és kereszt ebben a városban, mire páran hangosan fújoltak a tömegből. Márpedig Cser-Palkovics még több mosolygós embert akar látni a városban és az országban is.

Újabb nóta után pedig jött a szupersztár, Orbán Viktor. ?Jó újra itthon, jó újra látni önöket? ? köszönt be, majd kijelentette, a rendezvényt kampányzárónak hívják, de eszük ágában sincs ma lezárni a kampányt. ?Egy utolsó nagy hajrát akarunk indítani?, mert a választás mindig a végén dől el, nem szabad lazsálni. Kedves politikai filozófusát, Rocky Balboát idézve közölte: ?mindig a végén van vége?. Felidézte a keserű pirulát: szombaton és hétfőn is többen voltak párszor, vasárnap nem. ?Ezt a leckét kaptuk 2002-ben? ? mondta, hozzátéve, hogy csak a reménytelen eset nem tanul a hibájából.

Ők nem reménytelenek, hisz már a második ciklusukat zárják le.

Sokan azt gondolhatják szerinte, hogy a kampány nem számít a kormányzatnak. Hiába viselte jól az ország gondját valaki, ez másképpen van. A magyar mindig mániákusan a jövőbe tekint, azt nézi, mit várhat a vezetőitől. ?Mi sohasem árultunk zsákbamacskát, most sem tesszük? ? tromfolt rá önmagára. Olyan politikát vállalnak, ami rangos helyet biztosít a magyaroknak a nemzetek közösségében. ?Most délután azért jöttünk össze, hogy megbeszéljük, hogyan győzünk vasárnap? ? mondta optimistán, és valljuk be, realistán Orbán. Indokolt ám: nyerhetetlen csatákat is megnyertek már, ahol ?az ellenerők nagyobbnak és gazdagabbnak? látszottak, nagy volt az ellenszél. Talpra állították a gazdaságot (azt kihagyta, hogy a régió többi országa elhúzott közben tőlünk), hazaküldték az IMF-et, megadóztatták a bankokat, multikat, visszanyesték a rezsit, megvédték a nyugdíjakat, megállították a népvándorlás ?első nagy hullámát?. Bebizonyították, hogy a keresztény kultúra és a nemzetállam létezik, megmarad, ?ezek mind megnyert csaták?.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Vannak választások, amelyek nem sorsdöntőek, és vannak, amelyek azok ? mondta. Az előbbin csak képviselőket, az utóbbin jövőt is választunk. Az előbbin csak négy év, az utóbbin több évtized forog kockán. A sorsdöntő választás eredményét nem lehet kijavítani, csak együtt élni a következményeivel ? mondta, akár fenyegetésnek szánva ezt, akár nem. Nagy tapsot kapott arra, hogy elkergette a nemzet a szovjeteket és kommunistákat. No de most, idegen érdekekeket szolgáló ellenzéki pártokat akarnak hatalomra juttatni ? folytatta, majd jött a migránsozás, kerítésbontás, brüsszelezés, ugorjunk.

Ha a kerítést megnyitják, Orbán szerint nincs visszaút, még a német kancellár se tudja a történelem kerekeit visszaforgatni.

Miért itt gyűltünk össze? ? tette fel a nagy kérdést. Válasza is volt, nem azért, mert ide járt gimnáziumba. Szándékuk komolyságát, eltökéltségük szilárdságát akarták bemutatni itt, ahol ezer éve a magyarok ősi temploma állt. Itt viselni kell az ősök tekintetét, alávetni magunkat az ő mércéjüknek. Elmesélte, milyen dátumok állnak az országalmán, majd elmondta, az ősök tetteit kell továbbadni megvédeni.

Magyarország a mi hazánk, nincs másik, ezt kell megvédeni, megőrizni, mert nélküle földönfutók leszünk a nagvilágban.

Az utolsó kérdés, hogy mit kell tenni. El kell mondani mindnekinek, milyen veszély fenyegeti a hazát. Elértük azt szerinte, hogy van mit megvédeni. Sok a konfliktus, hadseregek csatáznak keleten, kereskedelmi háború fenyeget az USA és EU között, miközben bevándorlók fenyegetnek délről, Európa vezetői pedig összefogtak ?egy milliárdos spekulánssal?, és embereket akarnak betelepíteni. A Fidesz egyetlen programpontját kifejtve sujkolta, majd sajnálva mondta: ?cenzúra van, a videókat letörlik?. Az csak kimaradt, hogy mekkora médiatúlsúlya van a Fidesznek.

Nem mondhatom el senkinek, elmondhatom hát mindenkinek.

így idézte a költőt, majd hozzátette, tízezer migránst akarnak betelepíteni, Vona és Gyurcsány már megállapodott az akárkivel (Brüsszel? Soros? Tunisz?). Ezen a ponton látszott a legdöbbenetesebben, mennyire nincs sok mondandója a kormánypártnak, az egész választást a migrációs kamuriogatásra akarják felhúzni Orbánék. Szerinte két jövő között választhat a nép: Soros jelöltjei vagy a Fidesz-KDNP.

?Nekünk Magyarország az első, nekik Soros György és az általa kínált hatalom az első, mert pénzért és hatalomért mindenre képesek.?

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Orbán bezzeg nem hajlik meg mindenféle szélnek, de egyedül semmire se megy. Minden képviselőre szüksége lesz majd az Országházban. Figyelmeztetett, ne higgye el senki, hogy zsebben a győzelem, nem szabad a közvélemény-kutatásoknak hinni. Ismét előszedte a régi fideszes toposzt, hogy a győzelem sose hullott a párt ölébe, mindig kétszer annyit kellett dolgoznia. Aki nem a Fideszre szavaz, az meg hazárdírozik.

Szerinte sok millió szavazat áll szemben sok millió dollárral.

Mindenki arra kért, tekintsen a szívébe, lássa meg szomszédjában felebarátját. ?Összeköt bennünket a szívünk, az emlékeink és a hűség a hazánkhoz? ? pengetett meg tőle szokatlanul érzelmes húrokat Orbán. Ritka eset volt ez, nem a széthúzás és a fenyegetés került középpontba, hanem a csitítás. Ezt retorikai csúcspontnak is szánhatta a kormányfő, mert egy végső csatakurjantással búcsút vett a rajongóktól:

Magasba a zászlókat, fel győzelemre, hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Sóki Tamás)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rendező: Jesse V. Johnson Szereplők: Scott Adkins, Marko Zaror, Cung Le, Vladimir Kulich,
2019-05-26 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Quinn visszatér, mint a Smoot gimi igazgatója és azonnal kampányt indít az iskolai zaklatások ellen
2019-05-26 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Fairbell igazgatóként és edzőként is próbál helytállni, ami nem megy zökkenőmentesen, ezért válaszút elé kerül
2019-05-25 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Rudolf Péter Szereplők: Rudolf Péter, Csuja Imre, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor,
2019-05-25 23:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Megérkeznek a felszabadító kormánykatonák, de Udoékat továbbra is embertelen körülmények között tartják fogva, amiért a lázadókat is gyógyították
2019-05-25 22:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Negyven másodperc. Ennyit ért az M1 hírfolyamában az utóbbi idők egyik legnagyobb botránya, ame
2019-05-25 22:17:17 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez