Húst dobnak piacra azoknak, akik utálnak húshoz érni

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Húst dobnak piacra azoknak, akik utálnak húshoz érni

Újfajta csomagolású csirkehúst dob piacra május elején a brit Sainsbury?s üzletlánc. Az ?érintésmentes? termék lényege, hogy azok, a jellemzően fiatal vásárlók is főzhessenek maguknak, akik undorodnak a nyers hús érintésétől ? írja a The Sun.

A Sainsbury?s, illetve a baromfiipar szakértői azt vették észre, hogy az Y-, vagy millenniumi generáció tagjai (az 1980-as évek eleje, illetve az ezredforduló között születettek) közül sokan félnek attól, hogy maguknak főzzenek. Egyrészt, mert tartanak az ételmérgezéstől, másrészt pedig, mert idegenkednek a hozzáérni a nyers húshoz.

Katherine Hall termékfejlesztési menedzser elmondta, hogy az új előre felvágott, és speciálisan becsomagolt termékek lehetővé teszik a vásárlóiknak, hogy kinyissák a tasakot, és a tartalmát rögtön a serpenyőbe tegyék, anélkül, hogy hozzá kellene érniük a húshoz.

Érdekes, hogy míg az Y-generáció tagjai általában kalandvágyók, ha az evésről van szó, de elbátortalanodnak, ha maguknak kell főzniük. Ez az ismeretek hiányának köszönhető. Sokat esznek étkezdékben, nincsenek hozzászokva a főzéshez, ezért úgy vannak vele, hogy az a biztos, ha mindig más készíti el nekik az ételt.

Az áruházlánc szakértőinek észrevételét a tudomány is igazolta. Egy kutatás kimutatta, hogy míg a teljes népességnek 25 százaléka undorodik a nyers hús érintésétől, a millenniumi generáció tagjainál ez az arány 37 százalék.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Tíz városban összesen tizenöt helyen helyeztek el a képzeletük által szült címlapokat a párt aktivistái
2018-07-16 15:08:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Egy 24 éves lakiteleki férfi a saját anyja akarta lehúzni, ahelyett, hogy felnőtt létére inkább maga oldotta volna meg a problémáit
2018-07-16 15:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Fidesz a veronai buszbaleset tanulságai miatt szigorítja a Btk-t
2018-07-16 14:57:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az ENSZ globális migrációs csomagja "inspirálja a migrációs folyamatokat" - erről Szijjártó Péter beszélt Brüsszelben, az uniós külügyminiszterek egynapos tanácskozásának szünetében
2018-07-16 14:56:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez