Nicolas Cage véres agymenése is versenyez Cannes-ban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Az Arany Pálmára esélye versenyfilmek múlt heti és a Kritikusok Hete program résztvevőinek tegnapi bejelentését követően a cannes-i filmfesztivál szervezői ma közzétették a Rendezők Kéthete (Directors? Fortnight) elnevezésű szekcióban induló produkciók névsorát is.

A Variety beszámolója szerint mintegy 1609 alkotásból válogatták össze a dokumentumfilmeket és rövidfilmeket is felvonultató szekcióban idén olyan különlegességeket fognak bemutatni, mint

Gaspar Noé (Visszafordíthatatlan, Lépj az ürességbe) új rendezése, a Climax, az Oscarra is jelölt Debra Granik (Csontodiglan, A hallgatás törvénye) új filmje, a Leave No Trace és a Nicolas Cage főszereplésével készült véres akcióthriller, a Mandy.

Ugyanakkor magyar alkotást ebbe a szekcióba sem hívtak meg, azaz egyelőre továbbra is csak Szilágyi Zsófia első rendezése, az Egy nap idén az egyetlen hazánkat képviselő film a nemzetközi mustrán.

Egy elsőfilmes magyar rendező már biztosan versenyez Cannes-ban Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása meghívást kapott a rangos filmfesztiválra. A Rendezők Kéthete szekció versenyfilmjei Pajaros De Verano (nyitófilm) ? rendezte: Ciro Guerra és Cristina Gallego Amin ? rendezte: Philippe Faucon Climax ? rendezte: Gaspar Noé Carmen y Lola ? rendezte: Arantxa Echevarria Comprame un Revolver ? rendezte: Julio Hernandez Cordon Les Confins du Monde ? rendezte: Guillaume Nicloux El Motoarrebatador ? rendezte: Agustin Toscano En Liberté ? rendezte: Pierre Salvadori Joueurs ? rendezte: Marie Monge Leave No Trace ? rendezte: Debra Granik Los Silencios ? rendezte: Beatriz Seigner Ming Wang Xing Shi Ke De ? rendezte: Ming Zhang Mandy ? rendezte: Panos Cosmatos Mirai ? rendezte: Mamoru Hosoda Le Monde Est a Toi ? rendezte: Romain Gavras Petra ? rendezte: Jaime Rosales Samouni Road ? rendezte: Stefano Savona Kiemelt kép: SpectreVision/XYZ Films
folytatás

Legkedveltebb hírek
Újabb részletek jelentek meg a 2A terminálban történt hétfői incidenssel kapcsolatban
2018-07-16 12:09:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez