Egy napra mind a 8000 Starbucks bezár

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy napra mind a 8000 Starbucks bezár

Május 29-én az összes amerikai egyesült államokbeli Starbucks zárva marad. Mindezt azután, hogy a cég kénytelen volt elnézést kérni, hogy egy philadelphiai üzletükben ráhívták a rendőröket két afroamerikai vendégre, akik nem csináltak semmit. Illetve egyikőjük megkérdezte, hogy használhatja-e a vécét, de nem engedték meg neki, mondván a szabályzatuk ezt csak a fizetős vendégeknek engedélyezi. A férfi nem is hőbörgött, visszaült a baráti társaságához.

2 men were sitting at a table in a Philadelphia @Starbucks, waiting for a friend to arrive. A barista called the police (8 cops came) & the men were arrested, apparently for sitting while being black.

Seems like its time to #BoycottStarbucks. @DutchBros has better coffee anyway. pic.twitter.com/IaQeW0JSY3

?? Gary St. Lawrence? (@GaryStLawrence) April 13, 2018

A Starbucks vezérigazgatója, Kevin Johnson jelentette be, hogy május 29-én mind a 175 ezer alkalmazottjuknak diszkriminációellenes oktatást tartanak. Johnson szerint a faji előítéletek ellen mindent meg kell tenniük, és az elmúlt pár napban, míg Philadelphiában vizsgálta az ügyet, arra jutott, hogy ez lesz a legmegfelelőbb megoldás, hogy nehogy még egyszer előforduljon hasonló eset.

A NY Daily News járókelőket is megkérdezett, egy lattéját szürcsölgető nő ?remek ötletnek? tartotta a Starbucks lépését. Szomorúvá tette és felháborodott azon, amit a két férfivel műveltek a philadelphiai boltban.

Az volt a célom, hogy soha többé nem költök egy dollárt sem a Starbucksban. Megpróbáltam elkerülni őket, de csak itt van wifi.

Kiemelt kép: Getty/NurPhoto

folytatás

Legkedveltebb hírek
A győztes Ann Johansson az indiai Lakhnauban fotózta Sohida Begumot
2019-12-07 11:58:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Jason Derulo nem tud lenyugodni. Miután egy Instagram alapelveivel ellentétes fotót osztott meg k&ou
2019-12-07 11:52:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A hőmérséklet kora délután -3 és +6, késő este -3 és +4 fok között várható
2019-12-07 11:46:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez