Egyre népszerűbb az elnyűhetetlen fugázó (X)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A fuga és a szilikon a hidegburkolattal ellátott helyiségek legkevésbé toleráns részei. Sokszor előfordul, hogy az átadás napján még makulátlan és kifogástalan állapotban lévő felület az intenzív használat vagy az erőteljes környezeti hatások miatt néhány éven belül elszíneződik, repedezni kezd és elszaporodnak rajta a gombák. A Lasselsberger-Knauf szakemberei folyamatosan keresik az innovatív megoldásokat a felsorolt problémákra.

Az elmúlt években a veszprémi székhelyű cég egyik nagy dobása az a prémium minőségű, flexibilis fugázóhabarcs volt, amely a hozzáadott speciális adalékanyagnak köszönhetően gátolja a gombák és a baktériumok szaporodását. A SILVERCOL név alatt futó terméket azokban a helyiségekben és azokon a felületeken érdemes alkalmazni, ahol fokozott jelentősége van a higiéniának, tehát például fürdőszobákban, medencékben vagy orvosi rendelőkben.

A higiénia megőrzése mellett az LB-Knauf szakembereinek a közelmúltban egy másik területen is sikerült jelentős előrelépést tenniük. A cég 2016 őszén egy olyan fugázó és ragasztó termékcsalád értékesítését kezdte meg, amely egyszerűen elnyűhetetlen, és amelyet a legdurvább környezeti hatásokra találtak ki. Az EPOXICOL fugázó és az EPOXIFIX ragasztó ugyanis gyakorlatilag mindennek ellenáll: a fagynak, a kopásnak, a savnak, a lúgnak és az egyéb vegyi szennyeződéseknek, ezen felül pedig tartósan megőrzi rugalmasságát. Tényleg mindenhol megállják a helyüket, még az autószerelő műhelyekben vagy az ipari létesítményekben is.

Az EPOXI termékcsalád sok helyen, beltérben és kültérben egyaránt bevethető. Az erkélyek és teraszok fugázása esetén az szól mellette, hogy az EpoxiCol fugázó nem zsugorodik, ezért nem keletkeznek rajta hajszálrepedések, így az ezekből kialakuló nagyobb repedések sem jelenhetnek meg később. Mivel vízzáró, víztaszító tulajdonsággal bír, vagyis nem szívja magába a nedvességet, szélsőségesen alacsony hőmérsékleti viszonyok között sem fagy szét.

Ez a víztaszító tulajdonság az egyik fő érv a fürdőszobai és a vizes helyiségekben való felhasználása mellett is. Ebből a szempontból már csak azért is ideális választás, mert ellenáll az erős tisztítószereknek, ezen felül pedig foltmentes, könnyen tisztán tartható és higiénikus felületet biztosít.

Mivel a fentiek alapján nem koszolódik, beltérben vizszintes felületre is jól alkalmazható. Ebből következik, hogy a padló esetében a világosabb árnyalatú fugák használatának sincs akadálya. A design szempontokat figyelembe véve előnyös tulajdonsága, hogy rendkívül időtálló, vagyis az élénkebb árnyalatokat hosszabb ideig megőrzi. Itt érdemes megjegyezni, hogy a termékcsalád részét képező EpoxiCol 2K Dekor fugázó esetében két színcsoportban összesen 20 féle szín érhető el, ami nagy mozgásteret ad a kreativitásnak a burkolási munkák megtervezése során.

További információk a Lasselsberger-Knauf honlapján találhatók.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Roland és Tünde összedolgoznak és ők állnak a nyaralók felgyújtása mögött
2018-08-15 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
TRAGÉDIA - Legalább harmincöten halhattak meg, amikor leomlott egy viadukt Genovánál
2018-08-15 01:59:19 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Magyar divattervező ruháit hordják a világsztárok! A Szigeten is fellépő egyike-másika is magyar kreációban szerepelt
2018-08-15 01:41:22 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt büntette meg a Magyar Nemzeti Bank Gyurcsány Ferenc cégét
2018-08-15 01:37:36 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Megkétszereződhet 2020-tól a balatoni Erzsébet-táborok befogadóképessége - mondta Gulyás Gergely a zánkai Erzsébet-táborban, ahol strandfocibajnokságon vett részt táborozó fiatalokkal
2018-08-15 01:32:21 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A BMW debreceni beruházása a szoros német-magyar gazdasági kapcsolatok fontos visszaigazolása
2018-08-15 01:27:37 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez