Trash-reklámfilm, 1968, öröm, zene és hullámok: hétvégén kezdődik a Mediawave fesztivál

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Több mint negyven izgalmas koncert, száznál is több film, kalandos közösségi programok – idén huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb összművészeti kisfesztiválját, a Tartóshullám Mediawave Együttlétet – április 27. és május 1. között indul a fesztiválszezon első kisfesztiválja.

Feladták ugyan a rejtvényt, miért is szerveződik idén fesztivál az ?öröm? és ?1968? kulcsszavak köré Magyarországon a Monostori Erőd titokzatos falai közt. Aztán adódik a válasz szinte rögtön magától: idén ötven éve, hogy 1968 májusában forradalommá vált a művészet, az  ?új időknek új dalai?. Akkor valami elkezdődött világszerte, mind nyugaton, a diáklázadásokkal, szexuális forradalommal, a művészet és az együttlét újraértékelésével, mind felénk – bár kicsit másképp – a hatvanas évek alulról szerveződő mozgalmaival, a hazai underground megtűrt, lázadó művészetével.

Ezt ünnepli többek közt idén a Mediawave fesztivál, bár, ahogy a szervezők fogalmaztak: ?Minket a politikai forrongás annyira nem érdekel, sokkal inkább az az erő, ami egy máig érződő művészeti látásmódot és lendületet mentett át a korabeli szabad, rebellis szellemből.?

Kísérleti- és táncfilmek 2018 / Tartóshullám Mediawave

Kísérletifilmek mindig is voltak nálunk, a táncfilmek külön kategóriája pár éve jött be a programba. Készüljetek ezekre is!http://mediawavefestival.hu/index.php?modul=menupontok&kod=27149&nyelv=hun

Közzétette: MEDIAWAVE Film & Music Festival ? 2018. április 10.

Mint minden évben, idén is sikerül a Mediawave-nek megtartania kisfesztivál jellegét, annak ellenére, hogy olyan fellépőket hívnak, akik nemzetközileg is bárhol megállnák a helyüket. Itt minden színpad kis színpad és leginkább olyan fellépőkkel találkozhatunk, akik zeneileg tényleg speciális igényeket elégítenek ki, ilyen lesz idén például Ferenczi György és a Rackajam, a Dzsinnkaladzsi, az erdélyi és moldvai muzsikusok, vagy az andalúz flamenco. A teljes programnak itt érdemes utánanézni.

A szervezőknek sikerül egy olyan közönséget megcélozniuk, akiknek fontos az a fajta családias légkör, amelyet a művészeti programok tartanak össze. Itt az ember nemcsak befogadó, hanem aktív részese is az eseményeknek – erre a gondolatra épült a fesztivál, és szerveződik a mai napig.

Az idei már a hetedik Tartóshullám / Mediawave, amelyet teljes valójában a Monostori Erődben, Komárom határában, a kulturális végvárunkban rendezünk. Az elmúlt 2-3 évben sokat változtunk, nem vagyunk már tömegfesztivál, sokkal inkább egy újfajta közösségi kulturális rendezvényként létezünk, ahol a néző egyenrangú fél az előadók és fellépők mellett – írják magukról.

De nem csak a zene vagy épp az alkohol miatt érdemes lenézni. Talán az egyetlen fesztivál, ahol a mozgókép, a filmek, a fényjátékok, egyszóval a vizuális művészetek is nagy hangsúlyt kapnak.

A közönség több mint negyven vetítés során száznál is több filmet tekinthet meg a világ összes tájáról. A szervezők a hagyományos filmvetítés mellett újdonsággal, közösségi mozival is készülnek. A néző a filmeket kísérő esemény résztvevője is lesz, jobban beleélheti magát a mozgókép világába – mondja Vajda Violetta, a Mediawave filmprogramjának vezetője. Ilyen esemény követi majd például a Szovjet hippik című észt dokumentumfilmet, amely után a kor szellemét idéző ?hippitalálkozó? elevenedik meg a helyszínen – tette hozzá.

És ne feledkezzünk meg a Mediawave idei reklámfilmjéről sem, ugyanis, mint minden magát valamire tartó fesztivál, fejlődve a korral, úgy döntöttek, ők is készítenek magukról beharangozó kisvideót. Ehhez keresték fel Gerencsér Károlyt (Kareszt),  a kétszeres Oscar-díjas statisztát (róla korábban itt írtunk egyébként). Mint kiderült, a vele készült kétórás anyagot mind a kukába dobták, és végül ez lett belőle:

MEDIAWAVE: Karesz szól!

Mindenkinek van reklámfilmje, hát nekünk is kell! Ki más beszélhetne a Mediawave-ről, mint a kétszeres Oscar-díjas statiszta, Gerencsér Károly. MEDIAWAVE0% mellébeszélés100% együttlét28. MEDIAWAVE2018. április 27. – május 1.Monostori Erőd, KomáromSzereplő: Károly GerencsérRendező:Dull BeniOperatőr/vágó: David Fóti Zene: Ádám Móser / ?NosnachHelyszín: Kék Ló Budapest#mediawave #fesztivál #együttlét #reklám #meghívó

Közzétette: MEDIAWAVE Film & Music Festival ? 2018. április 18.

Karesz zseniálisan hozta az értelmiségit, késett is vagy 2 órát a forgatásról, ezalatt az idő alatt találtuk ki, hogy a hasznos anyagot a tudta nélkül vesszük fel. Ebből állt össze trash-reklámfilmünk, ha akartuk, se tudtuk volna jobban megcsinálni – írták a filmkészítők.

Az biztos, hogy nehéz a Mediawave fesztivál-jelenséget összefoglalni, egyszerűbb elmenni és megnézni, micsoda dolgok történnek ott.

folytatás

Legkedveltebb hírek
FIZETÉS - Már folynak a tárgyalások a jövő évi minimálbér és bérminimum összegéről
2018-11-17 01:18:32 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Akár 300 fiatal és tehetséges labdarúgóval tudnak foglalkozni a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémián, melynek célja, hogy a régió egyik legmagasabban jegyzett nevelőközpontja legyen
2018-11-17 01:16:32 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök sokat tudhat Gyurcsány Ferenc és a balkáni maffiózó üzletemberek kapcsolatrendszeréről, erről ír a Ripost
2018-11-17 01:12:04 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ismét az Európai Bizottság elnökén nevet Európa
2018-11-17 01:09:46 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ez nem egy budapesti program, hanem tényleg a vidéki Magyarországot is meg tudja szólítani - ezt mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Baba-mama Expon
2018-11-17 01:06:31 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A külhoni magyarságnak jár a magyar állampolgárság és jár a szavazati jog, és a külhoni magyarságnak jár az autonómia az európai tapasztalatoknak, szabályoknak megfelelően
2018-11-17 01:03:30 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez