Trash-reklámfilm, 1968, öröm, zene és hullámok: hétvégén kezdődik a Mediawave fesztivál

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Több mint negyven izgalmas koncert, száznál is több film, kalandos közösségi programok – idén huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb összművészeti kisfesztiválját, a Tartóshullám Mediawave Együttlétet – április 27. és május 1. között indul a fesztiválszezon első kisfesztiválja.

Feladták ugyan a rejtvényt, miért is szerveződik idén fesztivál az ?öröm? és ?1968? kulcsszavak köré Magyarországon a Monostori Erőd titokzatos falai közt. Aztán adódik a válasz szinte rögtön magától: idén ötven éve, hogy 1968 májusában forradalommá vált a művészet, az  ?új időknek új dalai?. Akkor valami elkezdődött világszerte, mind nyugaton, a diáklázadásokkal, szexuális forradalommal, a művészet és az együttlét újraértékelésével, mind felénk – bár kicsit másképp – a hatvanas évek alulról szerveződő mozgalmaival, a hazai underground megtűrt, lázadó művészetével.

Ezt ünnepli többek közt idén a Mediawave fesztivál, bár, ahogy a szervezők fogalmaztak: ?Minket a politikai forrongás annyira nem érdekel, sokkal inkább az az erő, ami egy máig érződő művészeti látásmódot és lendületet mentett át a korabeli szabad, rebellis szellemből.?

Kísérleti- és táncfilmek 2018 / Tartóshullám Mediawave

Kísérletifilmek mindig is voltak nálunk, a táncfilmek külön kategóriája pár éve jött be a programba. Készüljetek ezekre is!http://mediawavefestival.hu/index.php?modul=menupontok&kod=27149&nyelv=hun

Közzétette: MEDIAWAVE Film & Music Festival ? 2018. április 10.

Mint minden évben, idén is sikerül a Mediawave-nek megtartania kisfesztivál jellegét, annak ellenére, hogy olyan fellépőket hívnak, akik nemzetközileg is bárhol megállnák a helyüket. Itt minden színpad kis színpad és leginkább olyan fellépőkkel találkozhatunk, akik zeneileg tényleg speciális igényeket elégítenek ki, ilyen lesz idén például Ferenczi György és a Rackajam, a Dzsinnkaladzsi, az erdélyi és moldvai muzsikusok, vagy az andalúz flamenco. A teljes programnak itt érdemes utánanézni.

A szervezőknek sikerül egy olyan közönséget megcélozniuk, akiknek fontos az a fajta családias légkör, amelyet a művészeti programok tartanak össze. Itt az ember nemcsak befogadó, hanem aktív részese is az eseményeknek – erre a gondolatra épült a fesztivál, és szerveződik a mai napig.

Az idei már a hetedik Tartóshullám / Mediawave, amelyet teljes valójában a Monostori Erődben, Komárom határában, a kulturális végvárunkban rendezünk. Az elmúlt 2-3 évben sokat változtunk, nem vagyunk már tömegfesztivál, sokkal inkább egy újfajta közösségi kulturális rendezvényként létezünk, ahol a néző egyenrangú fél az előadók és fellépők mellett – írják magukról.

De nem csak a zene vagy épp az alkohol miatt érdemes lenézni. Talán az egyetlen fesztivál, ahol a mozgókép, a filmek, a fényjátékok, egyszóval a vizuális művészetek is nagy hangsúlyt kapnak.

A közönség több mint negyven vetítés során száznál is több filmet tekinthet meg a világ összes tájáról. A szervezők a hagyományos filmvetítés mellett újdonsággal, közösségi mozival is készülnek. A néző a filmeket kísérő esemény résztvevője is lesz, jobban beleélheti magát a mozgókép világába – mondja Vajda Violetta, a Mediawave filmprogramjának vezetője. Ilyen esemény követi majd például a Szovjet hippik című észt dokumentumfilmet, amely után a kor szellemét idéző ?hippitalálkozó? elevenedik meg a helyszínen – tette hozzá.

És ne feledkezzünk meg a Mediawave idei reklámfilmjéről sem, ugyanis, mint minden magát valamire tartó fesztivál, fejlődve a korral, úgy döntöttek, ők is készítenek magukról beharangozó kisvideót. Ehhez keresték fel Gerencsér Károlyt (Kareszt),  a kétszeres Oscar-díjas statisztát (róla korábban itt írtunk egyébként). Mint kiderült, a vele készült kétórás anyagot mind a kukába dobták, és végül ez lett belőle:

MEDIAWAVE: Karesz szól!

Mindenkinek van reklámfilmje, hát nekünk is kell! Ki más beszélhetne a Mediawave-ről, mint a kétszeres Oscar-díjas statiszta, Gerencsér Károly. MEDIAWAVE0% mellébeszélés100% együttlét28. MEDIAWAVE2018. április 27. – május 1.Monostori Erőd, KomáromSzereplő: Károly GerencsérRendező:Dull BeniOperatőr/vágó: David Fóti Zene: Ádám Móser / ?NosnachHelyszín: Kék Ló Budapest#mediawave #fesztivál #együttlét #reklám #meghívó

Közzétette: MEDIAWAVE Film & Music Festival ? 2018. április 18.

Karesz zseniálisan hozta az értelmiségit, késett is vagy 2 órát a forgatásról, ezalatt az idő alatt találtuk ki, hogy a hasznos anyagot a tudta nélkül vesszük fel. Ebből állt össze trash-reklámfilmünk, ha akartuk, se tudtuk volna jobban megcsinálni – írták a filmkészítők.

Az biztos, hogy nehéz a Mediawave fesztivál-jelenséget összefoglalni, egyszerűbb elmenni és megnézni, micsoda dolgok történnek ott.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A gyanú szerint megölte feleségét, majd öngyilkos lett egy forráskúti férfi szombaton ? tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t
2019-04-20 16:30:33 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Úgy tudjuk, egy helyi gazdálkodó családban történt a tragédia
2019-04-20 16:26:44 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A szombati napos időt követően éjszaka már változóan felhős lesz felettünk az ég, de csapadék sehol sem valószínű
2019-04-20 16:22:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A gyanú szerint megölte feleségét, majd öngyilkos lett egy forráskúti férfi szombaton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője
2019-04-20 16:21:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Amikor egyesek a politika elkomolytalanodására, a formát a tartalom elé helyező ?látványpolitikára?, a ?viccpártok? térnyerésére panaszkodnak, hajlamosak megfeledkezni arról, hogy ezek a jelenségek egyáltalán nem az elmúlt évek termékei
2019-04-20 16:05:54 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Más hirdetésekben bukkan fel a kormánypárti portált népszerűsítő képsor, a szintén a kabinethez közel álló hírcsatorna reklámjaiban
2019-04-20 16:03:23 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez