Hoki-vb: lengyel-magyar – ÉLŐ

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Hoki-vb: lengyel-magyar – ÉLŐ
Lengyelország-Magyarország 2-2 (0-2, 2-0, x-x)

Papp László Budapest Sportaréna, 7460 néző.
Játékvezetők: Ingram (kanadai), Prigaric (horvát), Harrington (kanadai), Lundgren (svéd)
Gól:
 Komorski (26.), Chmielevski  (32.) illetve Sebők Balázs (2.), Benk András (10.)

Második harmad:

21-25. perc: 15-7-es kapuralövési aránnyal zártuk az első harmadot és a második elején is elhoztuk a bulit. Reméljük ott folytatjuk, ahol abbahagytuk és igen, megint lövéssel és Odrobny védéssel kezdünk. Lyszczarczyktól jött a válasz egy Vass János korongvesztés után kellett Vaynak bravúrt bemutatnia.

A lengyelek nagyobb erővel rohamoznak, mint tették eddig, ezt két Dziubinski lövés, és egy Ciura által Magosi ellen elkövetett bodicsek jelzi – kicsit be is szorulunk.

Kijöttünk a nyomásból, amit az jelez, hogy Odrobnynak megint bravúrt kell bemutatnia, előbb Háriét, majd Erdélyiét.

Magosi Bálint (j) és a lengyel Damian Kapica küzd a korongért  MTI Fotó: Kovács Tamás

26.perc: Gól… Szépítenek a lengyelek, Dronia lövése kipattan Vayról épp Komorski elé. 1-2

27-30. perc: Sokkal aktívabbak a lengyelek, keményebbek, nyilván kaptak egy kis fejmosást a szünetben, Vaynak is több dolga van.

31. perc: Kicsit nyugodtabb a játék a második harmad második felében. Ezt több tilos felszabadítás jelzi, több az állás, több a csere, kicsit spórolnak az erővel a csapatok. Több a hiba is.

32. perc: Lengyel egyenlítés. 2-2 Oda az előny, Chmielevski egalizált egy három a kettes szituációból.

36-40. perc: Majd kétharmadnyi játék után, mintha csak most kezdődne a meccs, azzal a különbséggel, hogy a második harmad egyértelműen a lengyeleké. Ezt nem csak a két góljuk és egyenlítésük mutatja, hanem a két kapus védésszámainak kiegyenlítődése is.

A 36. percben ráadásuk Nagy Krisztián csak szabálytalanság árán tudta szerelni Dziubinskit, így kapott egy két percet. Szerencsére a kiállítás első percében nem nagyon tudnak felállni a lengyelek, sőt még egy biztató akciót is vezetünk 4 az 5 ellen.

Első harmad:

Elég impozánsan fest a Papp László Aréna a mérkőzés előtt. A csapatok már a jégen, a magyarok épp Vay Ádám kapus fejét búbolják. Eddig rajta nem múlt, 92,86 százalékkal teljesített eddig, majd 180 percet töltött a jégen.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, elhoztuk a korongot és rögvest munkát adtunk a lengyel kapusnak. Inkább a lengyel harmadban folyik a játék.

2. perc: Góóóól! emberelőnybe kerülünk és ki is használjuk.  Sebők Balázs! 1-0 ide, zúg a Ria-Ria-Hungária! A bulikör felső részéről lőtt, a pakk kipattant Odbrobnyról amire tökéletesen ismételt rá.

Mezőnyjáték folyik, öt perc elteltével a lengyelek még alig lőttek kapura. Nem kell sokáig várni, egy buli után zúg a Lyszczarczyk bomba, szerencsére a kapu mellé.

7-9. perc: újabb magyar előny, na hátha megint gyorsan góllal zárjuk le. Jó fél perc telik el míg felállunk, de felállunk a lengyel harmadban. Pozsgai próbálkozott, de sikertelenül, kiegészültek a lengyelek, de legalább fáradtak.

Gőz Balázs, Magosi Bálint, Benk András és Garát Zsombor (b-j) ünnepli a hazai gólt a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Lengyelország – Magyarország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

10. perc: Góóól! Megvan a második! A lengyelek úgy látszik túlzottan megnyugodtak a kivédekezett előnytől, Benk András erre beverte nekik a másodikat! 0-2

11-15. perc: Uraljuk a meccset, többnyire mi hozzuk el a bulikból a korongot és a támadók is rendre jól zárnak vissza a védekezésnél. Hári és Erdélyi is próbálkozik, de Odrobny véd.

Hú, mi maradt ki: egy formás magyar akció végén Erdélyi lövését védte bravúrral a lengyel kapus ráadásul öt, az öt ellen! Nem sokkal később ismét megrezdül a lengyel háló, de Nagy Krisztián sajnos csak oldalt találja el.

16-20. perc: Újra Erdélyi próbálkozik egy elcsípett koronggal, de a védők nyomták, tolták, nem tudott rendesen beleállni a lövésbe, Odrobnynak nem okozott gondot a lövés.

Beszorulnak a lengyelek, holott nincsenek is hátrányban. Kapusuk előbb Nagy Krisztián, Hári, majd majd Kóger lövését is védi.

A harmad végén zúg a vastag, mert tényleg jól játszik és legfőképp eredményesebben, mint eddig a magyar csapat.

Szünet.

Előzmények:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan megkezdjük élő közvetítésünket,a divízió 1/A világbajnokság negyedik fordulójának Lengyelország-Magyarország mérkőzéséről. A továbbiakra nézve kulcsfontosságú mérkőzés lesz a mai, hiszen eddig két vereség – Kazahsztán és Szlovénia – és egy győzelem – Olaszország – áll a magyar válogatott neve mellett.

A tabella sem mutat szépen, hiszen válogatottunk hatból hatodik, igaz,  azonos pontszámmal, mint a negyedik és az ötödik szlovén, illetve lengyel válogatott. Három találkozón négy gólt lőttünk eddig.

Ebben az idényben eddig háromszor találkozott válogatottunk a lengyelekkel. Szeptemberben, a Magyar Jégkorong Szövetség 90. születésnapjára rendezett gálán a magyar csapat 5-1-re nyert a Papp László Budapest Sportarénában. Novemberben, a Tüskecsarnokban a lengyelek 4-1-es sikerrel vágtak vissza, aztán februárban Katowicébenújra mi nyertünk 3-2-re.

Ez a 2-1-es mutató azt jelzi, csütörtök este sem egy előre lefutott találkozó vár Jarmo Tolvanen szövetségi kapitányra, stábjára és a magyar válogatottra.

Kiváltképp, hogy a meccs előtt egy órával kiderült, Sofron Istvánt sérülés miatt le kellett cserélni, csatárunkat Nagy Gergő váltja.

A válogatott kezdője és a vb állása a meccs előtt:

A magyar válogatott a Vay Ádám (kapus), Pozsgai, Stipsicz ? Varga A., Wehrs ? Szirányi B., Gőz ? Garát (hátvédek és a Sebők, Hári J., Erdély ? Galló V., Vas J., Bodó ? Kóger D., Sarauer, Nagy G. ? Benk, Nagy K., Magosi B. (Csatársorok) párokkal néz szembe az ellenféllel.

Az állás:

1. Kazahsztán 3 2 ? ? 1 9?  4 5 6   2. Olaszország 3 2 ? ? 1 8?  4 4 6  3. Nagy-Britannia 3 2 ? ? 1 9?10 ?1 6  4. Lengyelország 3 1 ? ? 2 8?10 ?2 3  5. Szlovénia 3 1 ? ? 2 7?  8 ?1 3  6. MAGYARORSZÁG 3 1 ? ? 2 4?  9 ?5 3
folytatás

Legkedveltebb hírek
A tény, hogy befejeződött a Trónok harca, nemcsak a rajongókat akasztotta ki, hanem a produkcióban résztvevő színé
2019-05-21 11:45:56 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Akadt egy baromi jó szkeccs Jimmy Kimmel legutóbbi show-jában, ugyanis továbbgondolták a pletykákat, miszerint a Trónok harca külön sorozatokat kaphat a jöv
2019-05-21 11:33:56 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A magyarok átlagosan évente 55 ezer forintot költöttek egészségügyre 2017-ben, az emberek már az ellátások csaknem harmadát fizették ki a saját zsebükből ? írta meg a GKI Gazdaságkutató Zrt
2019-05-21 11:33:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Állatkínzás miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság a 42 éves garéi férfi ellen, aki december 19-én este háza udvarán engedéllyel tartott lőfegyverével meglőtt egy kutyát
2019-05-21 11:25:16 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kevesebb, mint két hete írtunk arról, hogy az Apple Pay fizetési megoldás hamarosan Magyarországon is elérhetővé válhat, ami most már hivatalos
2019-05-21 11:25:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tavaly mi is beszámoltunk róla, hogy valószínűleg műszaki probléma miatt elfolyt a víz a zalakarosi termáltóból, amelyet néhány éve alakítottak ki
2019-05-21 11:15:06 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez