Félreértés volt az egész, nem akarták eltitkolni, hogy vettek Mészárosék vízéből

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Félreértés volt az egész, nem akarták eltitkolni, hogy vettek Mészárosék vízéből

Újból lezárta a rendőrség azt a több felvonásos nyomozást, amely azért indult, mert a Volánbusz Zrt. nem vallotta be, hogy Mészáros Lőrincék egyik érdekeltségétől is vásárolt védőitalként használható ásványvizet.

A Volánbusztól hivatalosan, közérdekű adatkéréssel kért információkat az MSZP a tavaly nyári kánikula idején.  Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető arra volt kíváncsi, hogy a különböző állami cégek milyen megrendeléseket adtak az ásványvízpiac új szereplőjének, a felcsúti központú Vivienvíz Kft.-nek.

Az MSZP közérdekű adattal való visszaélés miatt tett feljelentését, miután kiderült, hogy ellentmondanak egymásnak a válaszok, amelyek az állami buszos cégtől, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési ügyekért felelős államtitkárától, Fónagy Jánostól érkeztek. Az államtitkár azt írta, hogy történt vásárlás, mégpedig 4188 darab félliteres vizet vettek Mészároséktól 268 ezer forint plusz áfa értékben. A Volánbusz viszont azt válaszolta, hogy nincs szerződése a Mészáros-céggel.

A BRFK először kiderítette, hogy az állami buszos cég a közadatkérés beérkezése előtt öt alkalommal rendelt vizet a Vivienvíztől, de mivel azt állították, hogy a vásárlások eseti jellegűek voltak, nem szerződésesek, azt a következtetést vonták le, hogy a közlekedési cég nem titkolt el közérdekű adatot.

Az MSZP megkeresésére az Igazságügyi Minisztérium leszögezte, hogy nem csupán az írásban rögzített adásvételi megállapodások minősülnek szerződésnek, ezért a párt Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, aki tavaly októberben felülvizsgálati kérelemnek minősítette Tóth Bertalan levelét.

Az ügyészség intézkedése nyomán  a BRFK új nyomozás indított, amelyet áprilisban, négy nappal a választás után szüntettek meg ismét.

A rendőrségi vizsgálat megszüntető határozata szerint a Volánbusz megválaszolta volna a közadatkérést, és el is készült egy részletes választervezet, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel való egyeztetés után úgy döntöttek, hogy csak arról adnak tájékoztatást, hogy nincs szerződésük a Vivienvízzel. Az MNV értelmezése szerint ugyanis Tóth Bertalan csak a szerződéskötésre kérdezett rá.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Úgy tudjuk, az első körben megítélt hatmilliárdos támogatás a minisztérium rendelkezésére áll, hamarosan utalja az első részleteket a színházaknak
2019-05-24 07:45:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nemzetközi sajtószemle, 2019. május 24. (Külföld)
2019-05-24 07:44:30 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az orosz tiltólista az amerikaival ellentétben nem teljes terjedelmében nyilvános
2019-05-24 07:43:29 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Miközben több évtizedes mélyponton van a hallgatók száma a magyar felsőoktatásban
2019-05-24 07:28:24 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Két hegymászó halálát okozta a Mount Everest csúcsánál kialakult forgalmi dugó ? írta a CNN
2019-05-24 07:23:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nem lehet csak a szép gyümölcsöket leszedni ? mondta Olav Berstad, Norvégia budapesti nagykövete, akit fegyverüzletről, orosz befolyásról és a civil alapról is kérdeztünk
2019-05-24 07:20:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez