Félreértés volt az egész, nem akarták eltitkolni, hogy vettek Mészárosék vízéből

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Félreértés volt az egész, nem akarták eltitkolni, hogy vettek Mészárosék vízéből

Újból lezárta a rendőrség azt a több felvonásos nyomozást, amely azért indult, mert a Volánbusz Zrt. nem vallotta be, hogy Mészáros Lőrincék egyik érdekeltségétől is vásárolt védőitalként használható ásványvizet.

A Volánbusztól hivatalosan, közérdekű adatkéréssel kért információkat az MSZP a tavaly nyári kánikula idején.  Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető arra volt kíváncsi, hogy a különböző állami cégek milyen megrendeléseket adtak az ásványvízpiac új szereplőjének, a felcsúti központú Vivienvíz Kft.-nek.

Az MSZP közérdekű adattal való visszaélés miatt tett feljelentését, miután kiderült, hogy ellentmondanak egymásnak a válaszok, amelyek az állami buszos cégtől, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési ügyekért felelős államtitkárától, Fónagy Jánostól érkeztek. Az államtitkár azt írta, hogy történt vásárlás, mégpedig 4188 darab félliteres vizet vettek Mészároséktól 268 ezer forint plusz áfa értékben. A Volánbusz viszont azt válaszolta, hogy nincs szerződése a Mészáros-céggel.

A BRFK először kiderítette, hogy az állami buszos cég a közadatkérés beérkezése előtt öt alkalommal rendelt vizet a Vivienvíztől, de mivel azt állították, hogy a vásárlások eseti jellegűek voltak, nem szerződésesek, azt a következtetést vonták le, hogy a közlekedési cég nem titkolt el közérdekű adatot.

Az MSZP megkeresésére az Igazságügyi Minisztérium leszögezte, hogy nem csupán az írásban rögzített adásvételi megállapodások minősülnek szerződésnek, ezért a párt Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, aki tavaly októberben felülvizsgálati kérelemnek minősítette Tóth Bertalan levelét.

Az ügyészség intézkedése nyomán  a BRFK új nyomozás indított, amelyet áprilisban, négy nappal a választás után szüntettek meg ismét.

A rendőrségi vizsgálat megszüntető határozata szerint a Volánbusz megválaszolta volna a közadatkérést, és el is készült egy részletes választervezet, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel való egyeztetés után úgy döntöttek, hogy csak arról adnak tájékoztatást, hogy nincs szerződésük a Vivienvízzel. Az MNV értelmezése szerint ugyanis Tóth Bertalan csak a szerződéskötésre kérdezett rá.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A pénzt Balogh S. Éva angol nyelvű blogjának ajánlotta fel, amiért a Hungarian Spectrum tudatja
2019-04-21 12:38:41 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A társadalom fokozatos öregedésével nő az időskori leépülés következtében jelentkező betegségek, elsősorban a Parkinson-kór elterjedése
2019-04-21 12:12:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Megjelent a Mörk zenekar legújabb lemeze, melyet vasárnap este az A38-on mutatnak be
2019-04-21 12:11:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Por, ózon - minden van, aminek nem kéne a levegőben lennie
2019-04-21 12:01:42 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Will Smith a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején a színészi karrierje mellett a hiphoppal is foglalkozott, de az elmúlt években teljesen eltűnt, már ami a rapet illeti
2019-04-21 11:58:56 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A tragédia a család házának udvarán történt. (Bűnügy-baleset)
2019-04-21 11:57:50 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez