Félreértés volt az egész, nem akarták eltitkolni, hogy vettek Mészárosék vízéből

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Félreértés volt az egész, nem akarták eltitkolni, hogy vettek Mészárosék vízéből

Újból lezárta a rendőrség azt a több felvonásos nyomozást, amely azért indult, mert a Volánbusz Zrt. nem vallotta be, hogy Mészáros Lőrincék egyik érdekeltségétől is vásárolt védőitalként használható ásványvizet.

A Volánbusztól hivatalosan, közérdekű adatkéréssel kért információkat az MSZP a tavaly nyári kánikula idején.  Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető arra volt kíváncsi, hogy a különböző állami cégek milyen megrendeléseket adtak az ásványvízpiac új szereplőjének, a felcsúti központú Vivienvíz Kft.-nek.

Az MSZP közérdekű adattal való visszaélés miatt tett feljelentését, miután kiderült, hogy ellentmondanak egymásnak a válaszok, amelyek az állami buszos cégtől, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési ügyekért felelős államtitkárától, Fónagy Jánostól érkeztek. Az államtitkár azt írta, hogy történt vásárlás, mégpedig 4188 darab félliteres vizet vettek Mészároséktól 268 ezer forint plusz áfa értékben. A Volánbusz viszont azt válaszolta, hogy nincs szerződése a Mészáros-céggel.

A BRFK először kiderítette, hogy az állami buszos cég a közadatkérés beérkezése előtt öt alkalommal rendelt vizet a Vivienvíztől, de mivel azt állították, hogy a vásárlások eseti jellegűek voltak, nem szerződésesek, azt a következtetést vonták le, hogy a közlekedési cég nem titkolt el közérdekű adatot.

Az MSZP megkeresésére az Igazságügyi Minisztérium leszögezte, hogy nem csupán az írásban rögzített adásvételi megállapodások minősülnek szerződésnek, ezért a párt Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, aki tavaly októberben felülvizsgálati kérelemnek minősítette Tóth Bertalan levelét.

Az ügyészség intézkedése nyomán  a BRFK új nyomozás indított, amelyet áprilisban, négy nappal a választás után szüntettek meg ismét.

A rendőrségi vizsgálat megszüntető határozata szerint a Volánbusz megválaszolta volna a közadatkérést, és el is készült egy részletes választervezet, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel való egyeztetés után úgy döntöttek, hogy csak arról adnak tájékoztatást, hogy nincs szerződésük a Vivienvízzel. Az MNV értelmezése szerint ugyanis Tóth Bertalan csak a szerződéskötésre kérdezett rá.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Lázár János korábban már beszélt az oktatás és az egészségügy gyökeres átalakításáról, de azt ?sztrájkok, tüntetések? kísérték volna, így Orbán Viktor inkább jegelte az elképzelést
2019-11-18 14:56:53 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Kim Kardashian interjút adott a Stellar magazinnak, amit a Cosmopolitan szemlézett, és természetesen szóba került folyamatosan az elnökségért való indulással fenyegető férje, Kanye West is
2019-11-18 14:33:16 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A fiatal nőre a pozsonyi kikötőben, két híd között találtak járókelők
2019-11-18 14:32:33 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Céges bulit tartottak szombaton este a Bijou szépségszalon munkatársai az angliai Wiganben
2019-11-18 14:29:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hatoldalas dokumentumban válaszolt az utóbb felmerült kérdésekre Várhelyi Olivér, miután csütörtöki meghallgatásán nem sikerült eloszlatni a politikai függetlenségével kapcsolatos aggodalmakat ? írja a Népszava
2019-11-18 14:28:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Sensor Tower friss adatai szerint a TikTok nevű mobilapp átlépte az 1,5 milliárdos letöltési számot, összesen ennyien telepítették készülékükre az alkalmazást az App Store-on és a Google Play áruházon keresztül
2019-11-18 14:27:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez