Mégis bemutatják Cannes-ban Terry Gilliam Don Quijote-filmjét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Mégis bemutatják Cannes-ban Terry Gilliam Don Quijote-filmjét

A párizsi felső bíróság döntése szerint bemutathatják a Terry Gilliam írta és rendezte Az ember, aki megölte Don Quijotét című kalandfilmet a cannes-i filmfesztiválon ? adták hírül a készítők a Twitteren.

We are delighted to announce that @TerryGilliam and his film #TheManWhoKilledDonQuixote will be at @Festival_Cannes on May 19th for the closing film of the festival. The judge said YES. #QuixoteVive pic.twitter.com/VBXQgxBLSM

— The Man Who Killed Don Quixote (@quixotemovie) May 9, 2018

Örömmel jelentjük, be, hogy Terry Gilliam és filmje, Az ember, aki megölte Don Quijotét ott lesz a cannes-i filmfesztiválon a május 19-i zárógálán. A bíró igent mondott

? olvasható a bejegyzésben.

A bíróság elutasította az alkotás korábbi producere, Paolo Branco beadványát arról, hogy tiltsák meg a film vetítését a nemzetközi mustra zárógáláján. Branco azért támadta a film bemutatását, mert a produkció jogai az ő tulajdonában vannak.

A Monty Python tagjaként ismertté vált Gilliam tavaly jelentette be, hogy csaknem húsz év után befejezte a Cervantes-feldolgozás forgatását Spanyolországban és Portugáliában. A cannes-i seregszemle az év elején közölte, hogy a Don Quijote-film lesz az idei seregszemle zárófilmje, ezt követően azonban Branco perrel fenyegette meg a fesztivál szervezőit.

Szélütést kapott Terry Gilliam Hamarosan kiderül, vajon az ő filmje zárhatja-e a Cannes-i Filmfesztivált.

Terry Gilliam már három pert elvesztett a producerével szemben a film jogait illetően. Az előkészületek alatti számos művészi és pénzügyi nézeteltérést követően a brit rendező felmondta a szerződést a portugál származású producerrel, és a spanyol Tornasol céghez és az Amazonhoz fordult, amelyek eredetileg társproducerei voltak az Alfama Films Productionnak a film megvalósításában. Gilliam végül az előbbi kettővel, Branco nélkül fejezte be 2017 júniusában a 17 millió eurós költségvetésű filmet.

A Gyalog galopp, a Brian élete és a 12 majom rendezőjének fel kellett hagynia a film első verziójának forgatásával, mert azt példátlan pechsorozat kísérte: megsérült a főszerepet alakító Jean Rochefort és a forgatást a felvételek helyszínét mocsárrá változtató, a felszereléseket megrongáló özönvízszerű esőzés lehetetlenítette el. Ebben a szereposztásban még Johnny Depp és Vanessa Paradis is helyet kapott.

A kudarc után Gilliam átdolgozta a forgatókönyvet, olcsóbb és egyszerűbb változattal állt elő, és megváltoztatta a szereposztást. Az elkészült változatban a Star War Kylo Renjeként befutott Adam Driver alakít egy reklámmenedzsert, aki visszatér Spanyolországba, ahol találkozik az önmagát Don Quijoténak képzelő öregemberrel (az Arany Glóbuszra is jelölt Jonathan Pryce). Több spanyol színészen kívül szerepet kapott a filmben Olga Kurylenko és Stellan Skarsg?rd is. A produkció szabadon bánik a cervantesi alapanyaggal, időutazás a 21. század és a 16. század között.

Teljesen őrült lesz a Don Quijote-film, ami kész csoda, hogy elkészült Miután Terry Gilliamnek közel 20 évig tartott befejezni az alkotást, aminek itt az új előzetese.

Gilliam jelenleg Londonban lábadozik, mivel a hét végén enyhe stroke-ot kapott, és szerda este engedik őt haza a kórházból.

Kiemelt kép: Alacran Pictures/Amazon Pictures
folytatás

Legkedveltebb hírek
Emiatt idén nyáron nem lehet közlekedni a debreceni erdei vonattal
2019-03-20 14:20:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Soron kívül intéztek ügyet, tanácsokat adtak és belső információkat szivárogtattak a vállalkozóknak - még a TEK is részt vett egyikük elfogásában
2019-03-20 14:15:53 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Kint tüntetők, bent ironikus diákok fogadták a pécsi Leöwey Gimnáziumba érkező államfőt
2019-03-20 14:14:10 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Magyar Színházi Társulat azt fontolgatja, hogy egész addig nem vesz többé részt a díjosztás nevű bohózatban, míg az összes művészeti középdíj vissza nem kapja régi rangját
2019-03-20 14:02:52 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az OTP Bank igazgatósága a 2018-as gazdasági évre a részvényenként 219 forintos osztalékot javasol a közgyűlésnek - derül ki a társaság április 12-re összehívott éves rendes közgyűlésére készített, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési előterjesztésekből
2019-03-20 14:01:41 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez