Nyomtatott már 1 100 000 Ft-os kupont? (x)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nyomtatott már 1 100 000 Ft-os kupont? (x)

Imádjuk az akciókat: egy nemrég publikált amerikai felmérésben a válaszadók 97%-a nyilatkozott úgy, hogy figyeli a kedvezményes ajánlatokat vásárlás közben ? és az arány a jómódúak körében sem volt sokkal alacsonyabb.

Hogy mennyire szeretjük az akciókat, azt jól érzékelteti egy kísérlet, amit a torontói York Egyetem kutatói eszeltek ki. A résztvevők 10 dollárt kaptak, amit az egyetem boltjában költhettek el. Egyesek megtarthatták a visszajárót, mások nem ? és egyesek teljes áron, mások 25%, illetve 50% kedvezménnyel juthattak hozzá ugyanahhoz a termékhez.

Az eredmény igencsak meglepő volt: közel ugyanakkora örömről számoltak be azok, akik megtarthatták a visszajárót, mint azok, akiknek vissza kellett adniuk a megmaradó összeget ? feltéve, hogy 50% kedvezménnyel vásárolhattak.

Kedvezménnyel vásárolni tehát akkor is jó érzés, ha nincs mögötte anyagi előny (kísérletünkben az 50% kedvezménnyel csak a visszajáró lett több). Gyakori az is, hogy elfelejtjük, hogy az idő is pénz, így lehet, egy 500 Ft-os póló kedvezményért nem éri meg egy fél órát sorban állni ?kuponos napokon?.

Ha a kedvezmény elég nagy, akkor persze az időtényező egyre elenyészőbb ? egy milliós kedvezményért már hetekig kellene sorban állnunk, hogy ugyanolyan sorban állási ?munkabér? jöjjön ki, mint a pólónál.  Csak az a probléma, hogy ? nyilván nem véletlenül ? ekkora kedvezményeket nem adnak kuponra: néhány éve azzal állított be rekordot egy brit háziasszony, hogy 1200 font (mintegy 430 ezer forint) értékben kuponozott.

Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne akár egymillió forint feletti összeget is megtakarítani, ha jókor, jó helyen vásárolunk! Például ha most pénteken vagy szombaton (azaz május 11-én vagy 12-én) látogatunk el egy Opel márkakereskedésbe , máris válogathatunk a különleges ajánlatok közül ? akár az egymilliós álomhatár felett is, a készlet erejéig mindenféle kupon nélkül!

Amennyiben egy 1.6-os dízel Enjoy felszereltségű Grandland X-t vásárolunk téli csomaggal, nem csak olyan extráknak örülhetünk, mint a 360 fokos tolatókamera, a sávelhagyás-jelző, a jelzőtábla-felismerés vagy a visszagurulás-gátló és a hétcolos színes érintőképernyő, hanem annak is, hogy mindehhez 1 100 000 (!) Ft kedvezmény is jár!

Ha már egy ideje autóvásárláson töri a fejét, most minden adott tehát, hogy jó időzítéssel kupon nélkül is óriásit spóroljon ? a kereskedések ráadásul mindkét nap meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket!

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Népszavának adott interjúban Paul Lendvai többek között arról beszélt, hogy a Strache-ügynek nem lesz hatása az Orbán-rendszerre
2019-05-25 10:05:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A néppárti és szocialista frakció elveszítheti együttes többségét, a liberálisok Emmanuel Macron mozgalmának magukhoz kötésével erősödhetnek, és tényezővé válhatnak a populisták az Európai Parlamentben, ahol így a mostani választás az erőviszonyok átrendeződését hozhatja
2019-05-25 10:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Pénteken mi is megírtuk, hogy lemondott Theresa May brit miniszterelnök, aki június 7-én távozik a kormány és a Konzervatív Párt éléről, ügyvezetőként utóda megválasztásáig ellátja a kormányfői feladatokat
2019-05-25 09:49:44 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Taylor Swiftnek hamarosan érkezik az új albuma, ezért most promóciós üzemmódba kapcsolt, és végigjárja az összes beszélgetős műsort
2019-05-25 09:29:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy floridai férfi nem tudta elviselni a gondolatot, hogy szeretett kutyája nélkül éljen tovább
2019-05-25 09:26:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Még február 6-án éjfél után feszítette be az Ördögárok utcai családi ház ajtaját
2019-05-25 09:26:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez