Jó passzban van a Duna Aszfalt, zsíros közbeszerzéseket nyert megint

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Jó passzban van a Duna Aszfalt, zsíros közbeszerzéseket nyert megint

Több közbeszerzésen is eredményes volt a Szíjj László kormányközeli milliárdos által tulajdonolt Duna Aszfalt Kft. a friss értesítő szerint. A nagyobb, nettó 8,77 milliárdos munka az 54. sz. főút M5 autópálya és 5. sz. főút közötti szakasz kapacitásbővítésénél az előkészítés folytatása, illetve maga a megvalósítás. Ezt a projektet egyébként 1 milliárddal drágábban vitték el az öt pályázó közül, mint amennyire a kiíró NIF Zrt. eredetileg becsülte.

A másik pályázati csomagban több Nyugat-Dunántúli útépítésre írtak ki keretmegállapodást, összesen nettó 7,36 milliárd forint értékben, 34 részre bontva. A legtöbb munkát darabszámra és összegszerűen is a Duna Aszfalt nyerte el, összesen 18-at, csaknem 4 milliárd forint értékben. A SWIETELSKY Magyarország Kft. 9 útépítést csípett meg, majdnem 2 milliárd forintért, a STRABAG Általános Építő Kft. pedig hetet, közel 1,4 milliárd forintért. Egyes részajánlatoknál a becsültnél drágábban, másoknál annál olcsóbban vállalták el a munkát a nyertesek.

És ezt olvasta?:

Kilométerenként 4,5 milliárd egy sztrádáért, amelyik a mezőn végződik? A kormány összecsapott terveket küldött Brüsszelbe, hogy elkezdhesse kiszórni az a remélt uniós támogatások előlegeit. Az Európai Bizottság azonban nem akar túlárazott útépítéseket finanszírozni.

Kiemelt kép:  Oláh Tibor / MTVA/Bizományosi:

folytatás

Legkedveltebb hírek
Noha úgy tűnt, hogy a rotterdami 500-as tenisztorna negyeddöntőjében meg tudja szorongatni az első helyen kiemelt, a világranglistán a hatodik helyen álló Nisikori Kejt a legjobb magyar teniszező, Fucsovics Márton, végül két szettben az esélyesebb japán jutott tovább
2019-02-15 23:08:17 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nézd meg a Legyen Ön is milliomos! legújabb adásának sorkérdését és tedd próbára a tudásod! A helyes
2019-02-15 23:00:41 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Egy igazi szerelmi történetet osztott meg a Legyen Ön is milliomos! játékosa, Cserny Ádám Domonkos Gundel Takács Gáborral
2019-02-15 23:00:28 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez