1,2 milliárdos osztalék a Mészáros üzlettársához köthető Magyar Építőnél

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
1,2 milliárdos osztalék a Mészáros üzlettársához köthető Magyar Építőnél

24,5 milliárd forintos nettó árbevételre tett szert a Magyar Építő Zrt. 2017-ben ? derül ki a cég május 18-án közzétett mérlegéből. Tavaly még csak 9,8 milliárd forintot könyveltek el, így egy év alatt 2,5-szeresére növelte a forgalmat a Magyar Építő.

A közgyűlési jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy az adózott eredményt teljes egészében kiveszik a tulajdonosok osztalékként, amely 1,2 milliárd forint. Ebből 550 millió az osztalékelőleg, 656 millió forintot pedig május 23-a után kezdenek el kifizetni. 

A Magyar Építőn Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László tavaly nyáron túladott, íg a milliárdos osztalékon a Paár Attila milliárdos érdekeltségébe tartozó WHB Befektetési Kft., illetve Szeivolt István cége, az Épkar Zrt. osztozhat.

A Magyar Építő rendre jól szerepel a közbeszerzéseken, ők újíthatják fel például a Postapalotát, építhetik fel a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság logisztikai központját, és a jegybanki alapítványok is őket bízták meg az Ybl-villa átalakításával és ők azok, akik a ZÁÉV-val közösen építhetik fel az új Puskás Stadiont is.

Kiemelt kép: MTVA Bizományosi/Róka László

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Cennet hétköznap délutánonként a TV2-n!
2019-02-16 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez