Világbajnok kézis is távozik a Veszprémtől, nem ő döntött így

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Világbajnok kézis is távozik a Veszprémtől, nem ő döntött így

Négy játékosától köszön el vasárnap a bajnoki cím sorsát eldöntő MOL-Pick Szeged elleni örökrangadón a címvédő Telekom Veszprém: Mirko Alilovic, Schuch Timuzsin és Cristian Ugalde mellett a csapat rangidősétől, a Rijekában született 38 éves beállóstól, Renato Sulictól is.

Sulic minden idegszálával a sorsdöntő hatvan perces csatára összpontosít, sokkal kevésbé törődik azzal, hogy búcsúmérkőzése után új, de meglehetősen rövidke korszak kezdődik el az életében.

A következő állomáshelye az a lengyel Wisla Plock lesz, ahol a Veszprémtől 2011-ben elköszönt Nikola Eklemovics ? a bajnokcsapat jelenlegi sportigazgatója ? három bajnoki évadon át légióskodott, és amelynek egyik kapusa jelenleg a válogatott Borbély Ádám.

?Tíz évig szolgáltam a magyar bajnokcsapatot, profi pályafutásom felét, mindent megtettem azért, hogy megszolgáljak a bizalomért és azokért a javakért, amiben itt részesültem. Idén októberben a 39. életévemet is betöltöm, de jó erőben vagyok, ha csak rajtam múlik, egy vagy két évig szívesen maradtam volna.

Nem én döntöttem a jövőmről, de ezt most nem haraggal mondom, hanem megértéssel, és abban a reményben, hogy a Plock-i csapatom hasznára leszek, és nekem sem lesz kifogásom az új munkáltatómra.

– mondtaz SzPress Hírszolgálatnak Sulic, aki a Veszprémmel 2015-ben és 2016-ban is karnyújtásnyi közelségbe került a BL-győzelemhez.

Először 2004-ben szegődött el Veszprémbe, de a szerződését akkor nem tudta kitölteni, mert Horvátországban egy autó elgázolta és súlyos sérüléseket szenvedett. Gesztusnak számított, hogy a klubja így is a 2005-ben bajnokságot nyert Fotex Veszprém játékosának, azaz bajnoknak tekintette. Kilenc évvel ezelőtt ? a szlovén Celjét elhagyva ? tért vissza Veszprémbe.

?Akkor búcsúznék boldogan, ha tízszeres magyar bajnokként köszönhetnék el a veszprémi szurkolóktól, akik nélkül egészen biztos, hogy kevesebb mérkőzést nyertünk volna. Sajnálatos, hogy ők is lemaradtak a jövő hétvégi kölni BL négyes döntőről. Nekem ez lett volna az utolsó nagy lehetőségem, remélem, hogy a csapattársaim már jövőre visszatérhetnek a Final Four szereplői közé? ? fejezte ki a reményét Renato, akit a 2013/2014.es idény végén a Bajnokok Ligája legjobb beállós játékosának választottak meg.

Sulic 2003-ban a világbajnokságot nyert horvát válogatottat erősítette, 2008-ban pedig tagja volt szülőhazája EB-ezüstérmes együttesének. Új lehetőség tárult fel az életében, amikor 2016 áprilisában magyar állampolgársági esküt tett le. Ez most jól jöhet, mert ha igaz a hír, Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány Sulicot is behívta a közelgő, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatottba.

Erről is csak a vasárnapi bajnoki döntő után beszélnék, most egy röpke gondolat erejéig sem szeretnék egy másik kihívással foglalkozni

– mondta befejezésül a négygyermekes családapa, akinek a családja ahogy eddig, továbbra is Horvátországban él.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

folytatás

Legkedveltebb hírek
A hatodrendű vádlottnak megítélt 6 milliót lefoglalta a végrehajtó, azt az áldozat családja kapja
2019-09-24 10:44:38 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Egyetlen hónap alatt 10,5 milliárd forinttal nőtt a költségvetési szervek lejárt tartozása, ilyen mértékű ugrásra hat éve nem volt példa ? írta meg a Népszava
2019-09-24 10:44:35 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Babos Tímea nyolcaddöntőbe jutott a 250 ezer dollár (74,8 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán, miután kedden két szettben legyőzte Kirsten Flipkenst
2019-09-24 10:43:18 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Mint írtuk, csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amely egyben a Neckermann anyacége
2019-09-24 10:42:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tarlós István most a 168 Órában ?karácsonyozik? hosszan
2019-09-24 10:40:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Babos Tímea nyolcaddöntőbe jutott a 250 ezer dollár (74,8 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán, miután kedden két szettben legyőzte Kirsten Flipkenst
2019-09-24 10:37:17 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez