Az elitet bírálta Trump volt főtanácsadója

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az elitet bírálta Trump volt főtanácsadója

Steve Bannon, az amerikai elnök volt kampányfőnöke, vezető stratégája az Európa jövője című nemzetközi konferencián korunk alapvető kérdésének nevezte, elég bátrak vagyunk-e megvédeni civilizációnkat azoktól, akik elpusztítanák. Szerinte a magyarok erre választ adtak, amikor a választáson elsöprő többséggel újra hivatalba juttatták Orbán Viktort.

Úgy vélte, manapság nem politikai, hanem a médiaellenzék működik. 

Szerinte egyesek a liberális demokráciát csak addig tartották jónak, amíg ők nyerték a választásokat, amikor kezdtek kikapni, autoriter, minidiktátor lett rajtuk kívül mindenki.

Bannon úgy vélte, az emberek szerették Barack Obama elnököt, de nem bíztak abban, hogy el tudja hozni azt a változást, amire az országnak szüksége van. Az amerikaiak háromnegyede úgy vélte, az Egyesült Államok hanyatlik, a dolgozók nem támogatták a demokratákat, csak az elit.

Az alsó középosztálybeliek olyan vezetőt akartak, aki visszahozza Amerika régi fényét, újra naggyá teszi az országot. Erre épített Donald Trump a korábbi kampányfőnöke tanácsára. A pénzügyi válság terheit a munkások viselték, az ő adójukból segítették ki a bankokat – mondta.

Stephen K. Bannon úgy fogalmazott, az elit a lehető legkapzsibb csoport, amely gyűlöli, semmirekellőnek tartja a dolgozókat. Donald Trumpból még mindig csúfot űznek, nem ismerték be a vereségüket. Kitalálták, hogy Oroszország áll választási sikere mögött, pedig ez még viccnek is túlzás.

Vádesküdtszék elé áll Trump volt főstratégája Steve Bannont az orosz kapcsolatokról fogják kérdezni.

A korábbi kampányfőnök arról is beszélt, hogy Orbán Viktor ugyanazt indítja be az emberekben, mint Donald Trump, és lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítson. Az “Amerika az első” politikája nem akarja lerontani a már elért eredményeket, de más prioritásokat szeretne követni – tette hozzá előadásában, amit a többitől eltérően nem lehetett élőben követni a Youtube-on keresztül.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Mindent átnyomott a Fidesz-kétharmad a nyári szünet előtti utolsó parlamenti ülésnapon, egyharmadnyi ellenállás sem volt, a Fidesz senkitől sem zavartatva vonulhat nyári szabadságra
2018-07-22 17:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Magyarország két leggazdagabb embere jól van, bezzeg a Blackbird
2018-07-22 17:24:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Baji Balázs hetedik helyen végzett 110 méteres gátfutásban az atlétikai Gyémánt Liga londoni versenyének második napján, vasárnap
2018-07-22 17:03:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A világbajnokság előtt óriási balhé lett abból, hogy Mesut Özil és Ilkay Gündogan találkozott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Londonban
2018-07-22 16:56:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez