Biciklizd körbe a Tisza-tavat, miközben hódolsz a kultúrának!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Újra megrendezésre kerül a Tisza-tavi fesztivál, idén július utolsó napjaiban látogathatnak el a helyszínre az érdeklődők. Idén számos újítással várják a résztvevőket a szervezők, miközben továbbra is őrzik céljukat, hogy népszerűsítsék a minőségi kultúrát és az operát a Tisza-tó partján – számolt be Debreczeni Ildikó a fesztivál igazgatója.

A Tisza-tavi fesztivál idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre július 26-29. között. A fesztivál eddig minden évben bővült egy nappal, ez idén sincs máshogy, az első nap, ami a gasztronómia szerelmeseit szólítja meg, idén kerül először megrendezésre. A Családi To?Piknik főzősarkokkal, sztárszakácsokkal és egyéb kulturális, minden korosztályt megszólító interaktív programokkal várja az érdeklődőket.

Az eddigi évekből megszokhatott második nap a TO?pera. Idén az esti gálakoncerten az Experidance produkciója mellett Miklósa Erika, Molnár Levente, Egyházi Géza és Sóki Ferenc lépnek fel a közönség előtt, majd egy tűzijátékkal zárják az estet.

A Tour D?Opera egyedülálló programot kínál egész Magyarországon. A Tisza-tó 67 km-eres panoráma kerékpárútjának végigbiciklizését 10 minikoncert szakítja majd meg szerte a tóparton. A minikoncerteken komolyzene, opera és népzene is felszólal majd a Magyar Állami Operaház szólistáitól, Palya Bea énekesnőtől és a Vivat Bacchus együttestől is, számos más előadó mellett.

A zárónap a víz közelségét kedvelőket szólítja meg. A Boat D?Opera napján a bicikliket 8-10 fős csónakokra cserélik a résztvevők, és a vízen közelítik meg a különböző minikoncertek helyszínét, miközben a tó egyedi növény és állatvilágával ismerkedhetnek meg. Ezen a napon is különböző zenei műfajok képviseltetik majd magukat: Bősze Ádám zenei stand up-pal készül, Marton Éva operaénekes tanítványaival érkezik a helyszínre, Horgas Eszter és Falusi Mariann pedig egy különleges duettet ad majd elő.

A fesztivál különleges és egyedülálló, hiszen komolyzenét, operát, népzenét, minőségi táncprodukciókat és egyedi előadások sokaságát tárja nézői elé: négy nap alatt 380 művész vesz részt a fesztiválon. A résztvevők az aktív pihenés számos formáját próbálhatják ki, kerékpározás, csónakázás, sétálás és relaxálás lehetősége nyílt mindenki számára. Idén a gasztronómiai élvezeteknek is hódol a fesztivál, az egészséges táplálkozás jegyében helyi termelők termékeit és őstermelők alapanyagait kóstolhatják meg a fesztivál résztvevői.

The post Biciklizd körbe a Tisza-tavat, miközben hódolsz a kultúrának! appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Béres Alexandra, fitneszedző gyerekkora óta él-hal a síelésért, így nem is volt kérdés, hogy örömmel áll a SKI43 ? Ski for free országosan meghirdetett jótékony kezdeményezése mellé
2021-01-26 19:53:39 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Sokan nem is tudjuk, hogy folyamatosan erős stressznek vagyunk kitéve, annyira megszoktuk, hogy a stressz a mindennapjaink része
2021-01-26 15:34:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
?Negyven fölött a kollagéntermelés már nem olyan mint korábban, ezért pótolni kell? A csinos színésznő vigyáz az alakjára, a külsejére, ám a családja és a rengeteg teendője mellett kevés idő jut magára
2021-01-26 10:52:56 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Ha valakit érdekelnek a magyar helyszínek, annak izgalmas
2021-01-25 15:29:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez