Sokkolta a világot a vasúti balesetnél szelfiző olasz férfi

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Sokkolta a világot a vasúti balesetnél szelfiző olasz férfi

Óriási felháborodást váltott ki először Olaszországban, majd világszerte az a fotó, amin egy fiatal férfi látható, aki egy vasúti baleset helyszínén fotózza magát.

Az eset május 26-án történt, az Olaszország északi részén fekvő Piacenza városban ? írja a BBC. Vonat gázolt el egy fiatal kanadai nőt, aki súlyosan megsérült. A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, és megkezdték a sérült ellátását. Eközben érezte úgy egy fiatal férfi, hogy vicces lenne, ha fotót készítene magáról, háttérben a mentéssel.

Egy újságíró, Giorgio Lambri lefotózta a férfit, majd a képet megosztotta a Facebookon. ?Teljesen elveszítettük az erkölcsi érzékünket? ? írta.

Fotó: Facebook / Giorgio Lambri

Lambri értesítette a vasúti hatóságokat az esetről. Nem sokkal később a rendőrség megkereste és kihallgatta a szelfiző férfit. Töröltették vele a baleset helyszínén készült fotót, de aztán elengedték, mivel nem követetett el bűncselekményt. Lambri fotója azonban, felháborodott kommentárok kíséretében, bejárta az olasz lapok címlapjait.

A kanadai nő életét sikerült megmenteni, de az egyik lábát amputálni kellett. Az első vizsgálatok alapján a balesetet az okozhatta, hogy egy vonaton elromlott az ajtók záródásáért felelős automatika, az áldozat pedig kiesett a kocsiból, csak nem a peron felőli oldalra, hanem szomszédos vágányra. Más feltételezések szerint, a nő késésben volt, ezért akkor próbált felugrani a vonatra, amikor az már mozgásban volt.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz
2019-02-23 19:56:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nem ciki, ha nem.
2019-02-23 19:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat hú
2019-02-23 19:47:04 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez