Az Olsen-ikreket is díjazták a világ legrangosabb divatdíjátadóján

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az Olsen-ikreket is díjazták a világ legrangosabb divatdíjátadóján

Június 4-én 37. alkalommal díjazták a divatszakma legnagyobb képviselőit a Council of Fashion Designers of America díjátadóján. Az eseményt életre hívó és amúgy ugyanezen a néven futó nonprofit szervezetet 1962-ben alapította az amerikai divat egyik legmeghatározóbb alakja, Eleanor Lambert, első elnöke pedig a szintén divatszakemberként ismertséget szerző Sydney Wragge volt. Utóbbi egészen 1965-ig tartotta meg pozícióját. 1984 óta olyan világhírű divattervezők kaptak CFDA-díjat, mint például Marc Jacobs, Calvin Klein, vagy Michael Kors. De vajon mi alapján dönt a nyertesek névsoráról a díjátadó zsűrije? És milyen díjat kapott meg a világon először Kim Kardashian? Ennek jártunk most utána.

Kim Kardashian: Sokkolt, hogy divat díjat nyertem, hiszen legtöbbször meztelen vagyok A celeb a köszönőbeszédében is hozta a formáját. CFDA

A CFDA-díjátadót csak a divat Oscarjaként szokták emlegetni, amit 1981 óta minden év júniusában tartanak meg. A szervezet a díjátadó segítségével az amerikai divat fejlődését szeretné elősegíteni, így a nyertes divattervezők és divatszakemberek anyagi támogatásban is részesülnek az amúgy tényleg Oscar-díjra hasonlító platinaszínű szobor mellett.

A szervezet céljául tűzte még ki azt is, hogy megtalálja a divatszakma újabb tehetségeit, mindezt különböző ösztöndíjakkal támogatva középiskolákban, főiskolákban és egyetemeken.

A jelölteket, valamint a díjakat a szervezet divategyesülete választja ki, ami egy több mint 500 divattervezőből, stílustanácsadóból és publicistából álló társaság. A díjakat a New York-i Lincoln Centerben adják át egy hatalmas, nagyestélyis felvonulás kíséretében.

Kim Kardashian és Kourtney Kardashian a 2018-as CFDA-díjátadón (Fotó: Michael Stewart/FilmMagic)

A díjátadón négy fő kategóriában díjazzák a jelölteket:

az év férfi divattervezőjét; az év női divattervezőjét; az év kiegészítőtervezőjét és a Swarovski által támogatott év kiemelkedő tehetségét.

Ezenkívül még CFDA-díjban részesül még a az év publicistája, stylistja, pozitív változást előidőző személye is (wtf?), az életműdíjat pedig – mert természetesen ilyen is van – a 2004-ben elhunyt divattervező, Geoffrey Beene után nevezték el. Az elmúlt harminchét évben a divatszakma olyan jeles képviselő köszönhették meg a pódiumon állva szakmának, szerelmeiknek és családjuknak a támogatást, mint például Marc Jacobs, Calvin KleinOscar de la Renta és Ralph Lauren, de a díjazottak listáját erősítik az Olsen-ikrek, Mary-Kate és Ashley Olsen is, akik 2012-ben és 2015-ben is az év női divattervezői lettek saját márkájukkal, a The Row-val.

Mary-Kate Olsen és Ashley Olsen a 2018-as CFDA-díjátadón (Fotó: Taylor Hill/FilmMagic) A 2018-as díjátadó

2018-as évben adták át először az év influenszerének járó díjat, amit végül Kim Kardashiannek ítélt oda a zsűri. Kardashian köszönőbeszédében elmondta, nagyon meglepte, hogy végül őt hirdették ki győztesként, mivel pont nem arról híres, hogy túl sok ruhát hordana. A képet elnézve a melltartót idén is otthon hagyta.

?I am surprised that I am winning a fashion award when I am naked most of the time? @KimKardashian collects her @cfda influencer award #cfdaawards #cfda #kimkardashian pic.twitter.com/UMiKa0Pfa2

— Samantha Barry (@samanthabarry) June 5, 2018

Kicsit sokkolt, hogy egy divatdíjátadón nyertem úgy, hogy a legtöbbször meztelen vagyok

– hangzott el mindez Kardashiantől egy teljesen átlátszó topban.

Őket díjazta a divatszakma, pedig most is rémesen öltöztek fel Persze ízlések és pofonok...

Az este díjazottjai főkategóriáinak nyertesei pedig

az év női divattervezője a Calvin Klein munkatársa, Raf Simons lett az év férfi divattervezője a Supreme munkatársa, James Jebbia lett az év kiegészítőtervezői Mary-Kate és Ashley Olsen lettek, saját márkájukkal, a The Row-val az év kiemelkedő tehetsége pedig a Sies Marjan munkatársa, Sander Lak lett.

(Kiemelt kép: Theo Wargo/Getty Images)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Dél-Kalifornia Egyetem kutatásában 93 résztvevőt vizsgáltak meg és arra az eredményre jutottak, hogy az e-cigarettázók szájszöveteiben ugyanolyan rákkal kapcsolatos molekuláris változások zajlanak le, mint a dohányosoknál
2019-02-15 20:11:47 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A szociális ügyekért felelős svéd miniszter kritizálta az új családpolitikai bejelentéseket
2019-02-15 20:01:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A férfit a balesetiben kezelik.
2019-02-15 19:50:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Aryee Claudia Dedei, azaz Tücsi már egy ideje terhes, most pedig párjával, Sofron Istvánnal végre elárulták követőiknek, hogy mi lesz a neve hamarosan érkező gyereküknek
2019-02-15 19:40:29 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Emberi maradványokat talált egy pár egy Várpalota melletti erdőben
2019-02-15 19:28:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Bálint gazdát nem bántja, hogy nem kapta meg többszöri jelölés után sem a díszpolgári címet
2019-02-15 19:12:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez