Kölcsönös az ellenszenv Shane Tusup és a magyar edzők között

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kölcsönös az ellenszenv Shane Tusup és a magyar edzők között

Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökével jelent meg interjú a szerdai Nemzeti Sportban, amelynek első fele arról szól, hogy ugyan nehézkesen indult a dolog, de azóta sikerült rendbe tenni MÚSZ működését, és bár még mindig nagyon sok a munka, Wladár nem olyan ember, aki félbehagyna dolgokat, ezt sem fogja.

Az interjú második felében aztán Hosszú Katinkára és Shane Tusupra terelődött a szó, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő és edző-férje nemrég váltak külön mind a magánéletben, mind szakmai szinten. Wladár Hosszúról azt mondta, nem baráti, hanem normális a kapcsolat vele, és az a legfontosabb, hogy újra van kommunikáció a szövetség és a sportoló között. Járnak neki kiváltságok, de ezt nem az úszóelnöktől kapta, így annak mértékére sem lát rá.

Wladár szerint az kijelenthető, hogy Hosszú Katinka politikai és társadalmi támogatottsága igen nagy, ő a maga részéről örül ennek.

Ezután kerül szóba Shane Tusup, és hogy az úszóelnök nem lát esélyt arra, hogy visszatérjen az amerikai Magyarországra, a magyar közegbe. Szerinte ahhoz valami csodának kellene történnie ahhoz, hogy Tusup be tudjon illeszkedni a magyar edzők közé.

Kölcsönös az ellenszenv a két, egyébként egymástól nagyon messze lévő pólus között. Ennek vannak szakmai, emberi és kommunikációs okai, de a két pólus annyira taszítja egymást, hogy sohasem fog találkozni, ebben biztos vagyok.

Ekkor felvetették neki, hogy Nagy József, Gyurta Dániel korábbi edzőjének sem ment a beilleszkedés, Wladár Sándor erre elmondta, hogy az egy másik eset. Nagynak felajánlott évi ötmillió forintos támogatást, hogy korszerűsítse a mellúszást itthon, de a tréner nem talált olyan klubot, ahová be tudott volna illeszkedni.

Közben a Borsonline-nak Hargitay András, korábbi szövetségi kapitány nyilatkozott, mégpedig arról, hogy gondot okozhat Hosszú Katinkának, ha Shane Tusup edzésterve szerint készül. Egyelőre még nem nevezte meg, ki irányítja a felkészülését.

 Az edzésprogram egyértelműen a tréner szellemi terméke. Vagyis Hosszú hivatalosan nem használhatná

– mondta Hargitay, aki szerint Tusup akár bírósághoz is fordulhatna, igaz, ehhez tudnia kellene bizonyítani, hogy Hosszú Katinka az ő edzésterve alapján készül.

Hosszú Katinka jelenleg Barcelonában van, ahol szerdán és csütörtökön versenyez majd a Mare Nostrumon. A sorozat harmadik, záróállomása a hétvégén lesz Monacóban.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rendező: Enyedi Ildikó Szereplők: Nagy Ervin, Schneider Zoltán, Jordán Tamás, Borbély Alex
2019-04-22 02:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Neil LaBute Szereplők: Morgan Freeman, Renée Zellweger, Chris Rock, Greg Kinnear,
2019-04-22 01:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Facebook, Instagram, Snapchat és társai. Mi, magyarok évente több mint négymilliárd fotót készí
2019-04-22 00:29:16 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Április 13. és 14. között izgalmas programkavalkáddal készült az outletközpont, ahol
2019-04-22 00:05:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ajánló - Szereplők: Bud Spencer, Terence Hill, Boots Southerland, Ruth Buzzi, Anne Kasprik
2019-04-22 00:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Marker doktor vakbélgyulladás gyanújával küld át a klinikára egy gyereket
2019-04-21 23:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez