Az utolsó utáni pillanatban nyúlt bele saját alaptörvény-módosító javaslatába a Fidesz

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az utolsó utáni pillanatban nyúlt bele saját alaptörvény-módosító javaslatába a Fidesz

Az utolsó utáni pillanatban módosította saját alaptörvény-módosító javaslatát a Fidesz ? hívta fel a figyelmet Harangozó Tamás, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke. A politikus törvénytelennek nevezte, hogy a bizottság kormánypárti tagjai olyan új szabályokkal álltak elő, amelyek az eredeti javaslatban nem szerepeltek.

Az ellenzéki politikust telefonon értük utol, aki elmondta, csütörtök reggel tart ülést a parlament törvényalkotási bizottsága, ehhez képest szerda fél nyolckor este kapták meg a bizottság tagjai az újabb módosításokat. Mint mondta, a változtatások közt az a legarcpirítóbb, hogy olyan pont is szerepel benne, ami az alaptörvény-módosítás általános vitáján nem is szerepelt a javaslatban, ezt pedig kifejezetten tiltja az országgyűlés házszabálya ? húzta alá a politikus. Mint mondta, a hajléktalanság kérdését ? miszerint tilos az életvitelszerűen közterületen tartózkodás ? nem tárgyalták, tehát ez a pont túlterjeszkedik a javaslaton.

Az ellenzéki politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a módosító javaslatba az is bekerült, hogy Magyarország hatóságainak meg kell védeniük a keresztény kultúrát. De ? tette fel a kérdést ? vajon ki fogja akkor megvédeni például a hindu, a zsidó, vagy éppen a muszlim kultúrát?

Harangozó Tamás rámutatott arra is, hogy ahogyan bekerültek a törvénytelen módosítások, akár azt is beleírhatták volna, hogy Magyarországon ettől fogva nem lesznek választások négy évente.

íme a jogalkotás legalja. A fidesz egy éjszaka alatt újra módosítja az alaptörvénymódosítását. Teljesen törvénytelenül…

Közzétette: Harangozó Tamás2018. június 13.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Babonások most nincsenek előnyben.
2018-10-20 19:39:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nehezen indult Cristiano Ronaldo olaszországi pályafutása, de a Real Madridtól érkezett sztár elkezdte pötyögtetni a gólokat, és nem kímélte a hétvégi ellenfelet, a Genoát sem
2018-10-20 18:50:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nicola Nicholas (fenti képünkön) Hampshire-ben Chardonnay szőlőt szüretelt kis borászatuk számára, amikor egyszer csak azt érezte, mintha valaki nézné
2018-10-20 18:41:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez