Lékai Máté: Ez a párharc a magyar kézilabda ünnepe volt!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Lékai Máté: Ez a párharc a magyar kézilabda ünnepe volt!

A magyar kézilabda válogatott szerda este befejezte, amit Szlovéniában elkezdett: kijutott a világbajnokságra. Az idegenbeli 29-24-s siker után jóllehet 26-22-re kikaptak a mieink Veszprémben, ám összesítésben így is mi jutottunk ki a világbajnokságra.

Drámai hajrá után harcolta ki a vb-szereplést a kézilabda-válogatott Egyetlen gólon múlott, de csak összejött: kiütöttük a legutóbb vb-bronzérmest!

Közvetlenül a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozott a meccs egyik – ha nem az abszolút – legjobbja, Lékai Máté. A magyar irányító végkimerülésig robogott, de megérte, hiszen a párharc a magyar kézilabda ünnepe volt számára.

Boldogság, vakáció, vébé. Ez a három szó jut most először az eszembe. Fantasztikus volt a hangulat, nagyot küzdöttünk attól függetlenül, hogy kikaptunk négy góllal. Gratulálok mindenkinek, aki ebben részt vett, a legkisebb embertől a legfontosabbig. Ez a párharc a magyar kézilabda ünnepe volt! A sportág jövője szempontjából nagyon fontos volt, hogy kijussunk a világbajnokságra. Sok játékosnak ez lesz az első világversenye vagy az első komolyabb szerepe a válogatottban.

– mondta a csapatot hátán cipelő játékos a riporternek.

Lékai azt is említette, hogy ő már rutinosnak számít a mostani válogatottban, ezért érzi a felelősséget. A végén már “azt se tudta, hol van”. Zárásként a riporter megkérdezte, hogy van a sérült ujja, erre egy szóban válaszolt:

szarul.

Néhány kérdés erejéig elkapták a 201. mérkőzésén pályára lépő Nagy Lászlót is, aki ismét elmondta, nem folytatja tovább a nemzeti csapatban.

Jó lett volna hazai pályán nyerni, viszont az elsődleges cél a továbbjutás volt, ez sikerült. A végére nagyon elfáradtunk, de volt egy Lékai Máténk, aki one man show-t tartott nekünk és a közönségnek. Székely Marci megint jókor nyúlt bele a lövésekbe, a vereség ellenére is boldogok vagyunk! Annak különösen örülök, hogy a kétszázadik válogatottságomat egy rendkívül fontos idegenbeli győzelemmel ünnepelhettem. Ezzel búcsúzom

Valamivel később a hivatalos sajtótájékoztatón már kimért értékelések hangzottak el. Ljubomir Vranjes már a veszprémi visszavágó előtt is a játékosok szívére apellált, ezzel nem is volt baj, így aztán nem volt más tennivalója, mint gratulálni.

Több játékosunk is betegséggel küszködött, ezért elfáradtunk a végére. Tudtuk hogy nehéz lesz, mert a szlovén válogatott nagyon erős ellenfél volt. Gratulálok!

Az említettek közül Bartók Donátról tudjuk, hogy betegség miatt hiányzott, a többiek kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódtak.

A már emlegetett kapusunk, Székely Márton is megszólalt, ő azt kiemelte, hogy remek volt a védekezés. Akárki is esett ki, a helyére beálló kitakarta a kaput, ez pedig nagyban megkönnyítette a dolgát.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az Egri Rendőrkapitányság eljárást indított egy 21 éves férfi ellen, aki – a jelenlegi adatok alapján – 2018
2018-10-23 07:53:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Levegőt sem vettünk idén, de Pete Davidson és Ariana Grande összejöttek, eljegyezték egymást és elkezdték tervezni az esküvőt is
2018-10-23 07:51:00 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Sokkoló bejelentést tett a legnagyobb pankrációs szervezet, a WWE világbajnoka a Monday Night Raw című élő műsorban
2018-10-23 07:47:21 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A saját közönsége előtt játszó, második Ferencváros 3-0-ra legyőzte a listavezető Csíkszeredát a jégkorong Erste Liga hétfői rangadóján
2018-10-23 07:41:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Rendező: Howard Franklin Szereplők: Bill Murray, Janeane Garofalo, Matthew McConaughey, Li
2018-10-23 07:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kettőt pislogtunk és húszéves lett az RTL Klub házi sorozata, a Barátok közt
2018-10-23 07:17:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez