Lékai Máté: Ez a párharc a magyar kézilabda ünnepe volt!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Lékai Máté: Ez a párharc a magyar kézilabda ünnepe volt!

A magyar kézilabda válogatott szerda este befejezte, amit Szlovéniában elkezdett: kijutott a világbajnokságra. Az idegenbeli 29-24-s siker után jóllehet 26-22-re kikaptak a mieink Veszprémben, ám összesítésben így is mi jutottunk ki a világbajnokságra.

Drámai hajrá után harcolta ki a vb-szereplést a kézilabda-válogatott Egyetlen gólon múlott, de csak összejött: kiütöttük a legutóbb vb-bronzérmest!

Közvetlenül a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozott a meccs egyik – ha nem az abszolút – legjobbja, Lékai Máté. A magyar irányító végkimerülésig robogott, de megérte, hiszen a párharc a magyar kézilabda ünnepe volt számára.

Boldogság, vakáció, vébé. Ez a három szó jut most először az eszembe. Fantasztikus volt a hangulat, nagyot küzdöttünk attól függetlenül, hogy kikaptunk négy góllal. Gratulálok mindenkinek, aki ebben részt vett, a legkisebb embertől a legfontosabbig. Ez a párharc a magyar kézilabda ünnepe volt! A sportág jövője szempontjából nagyon fontos volt, hogy kijussunk a világbajnokságra. Sok játékosnak ez lesz az első világversenye vagy az első komolyabb szerepe a válogatottban.

– mondta a csapatot hátán cipelő játékos a riporternek.

Lékai azt is említette, hogy ő már rutinosnak számít a mostani válogatottban, ezért érzi a felelősséget. A végén már “azt se tudta, hol van”. Zárásként a riporter megkérdezte, hogy van a sérült ujja, erre egy szóban válaszolt:

szarul.

Néhány kérdés erejéig elkapták a 201. mérkőzésén pályára lépő Nagy Lászlót is, aki ismét elmondta, nem folytatja tovább a nemzeti csapatban.

Jó lett volna hazai pályán nyerni, viszont az elsődleges cél a továbbjutás volt, ez sikerült. A végére nagyon elfáradtunk, de volt egy Lékai Máténk, aki one man show-t tartott nekünk és a közönségnek. Székely Marci megint jókor nyúlt bele a lövésekbe, a vereség ellenére is boldogok vagyunk! Annak különösen örülök, hogy a kétszázadik válogatottságomat egy rendkívül fontos idegenbeli győzelemmel ünnepelhettem. Ezzel búcsúzom

Valamivel később a hivatalos sajtótájékoztatón már kimért értékelések hangzottak el. Ljubomir Vranjes már a veszprémi visszavágó előtt is a játékosok szívére apellált, ezzel nem is volt baj, így aztán nem volt más tennivalója, mint gratulálni.

Több játékosunk is betegséggel küszködött, ezért elfáradtunk a végére. Tudtuk hogy nehéz lesz, mert a szlovén válogatott nagyon erős ellenfél volt. Gratulálok!

Az említettek közül Bartók Donátról tudjuk, hogy betegség miatt hiányzott, a többiek kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódtak.

A már emlegetett kapusunk, Székely Márton is megszólalt, ő azt kiemelte, hogy remek volt a védekezés. Akárki is esett ki, a helyére beálló kitakarta a kaput, ez pedig nagyban megkönnyítette a dolgát.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A munka törvénykönyvének módosítása ellen demonstráltak Pécsett is
2019-01-19 18:26:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Több momentumos politikus és egy Jobbik-közeli aktivista szólalt föl a szombat délutáni müncheni tüntetésen
2019-01-19 18:25:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Legyen minden mentes! Nem kell a zsír, nem kell a szénhidrát! Nem kellenek az E-számos élelmiszerek! Amit együnk, az legyen egészséges! De tényleg egészséges az, amit eszünk? A kelkáposzta, az egészséges, a Big Mac sült krumplival nem az ? ezt mondják az orvosok, a táplálkozási szakértők, a különböző sajtóorgánumok
2019-01-19 18:13:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szudi Ádám és Pergel Szandra duója 3-0-ra kikapott a szombati döntőben a kínai Hszü Hszin, Liu Si-ven kettőstől, így ezüstérmet szerzett az új olimpiai számban, vegyes párosban a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen
2019-01-19 18:11:52 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A police.hu tett ki fotót egy férfiről, aki péntek éjjel 22.45 körül egy VI. kerületi bevá
2019-01-19 17:49:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tatabányán tartották az egyik legnagyobb vidéki tüntetést, a parlamenti ellenzék minden pártja és a szakszervezetek vezetői is ott voltak
2019-01-19 17:41:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez