Őrület: új külsőt kapnak az Office programok!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Őrület: új külsőt kapnak az Office programok!

A Microsoft bejelentette, hogy új kezelőfelületet kapnak az Office 365 webes irodai programcsomag alkalmazásai: a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook levelező, amiket világszerte már egymilliárdan használnak napi szinten. Mindegyik szoftver dizájnja a cég úgynevezett Fluent Design System formanyelvéhez fog illeszkedni, amit tavaly indítottak el az office.com online elérhető appjainál. Ezekhez zárkóznak fel külsőben asztali Office-programok is az elkövetkező hónapokban.

Amellett, hogy a Fluent Design System elemeit követik, három új változás is lesz a Ribbonban, az Office programok úgynevezett szalagos menüsorában, ami először az Office 2007-ben jelent meg. Erre a menüsorra azokat az ikonokat tette a Microsoft, amiket a felhasználók a leggyakrabban használnak, így azok gyorsan elérhetők anélkül, hogy külön menüpontokat kellene lenyitnunk és hosszas listából kiválasztani mondjuk a balra zárást. Erről az elemről van szó:

Forrás: Microsoft

Ahogy a Microsoft bejelentésében is írta, a felhasználók évek óta használják ezeket a programokat, és már ösztönösen keresik a megszokott funkciókat, így nagyon óvatosan kellett hozzányúlni a kezelőfelülethez. A frissítéssel a Microsoft összevonja a hagyományos háromsoros nézetet egyetlen sávba, ahol a legfontosabb funkciók lesznek kiemelve. Akik a régi nézethez ragaszkodnak, azok szétnyithatják sávot. Mivel a fejlesztők szerint is megosztó lesz ez a lépés, eleinte csak a Word webes verziójában indul el.

A kezelőfelületekre új színek és ikonok is érkeznek skálázható grafikával, ami azt jelenti, hogy bármilyen méretű kijelzőn tiszta és éles vonalakkal jelennek meg. Ezek is először az Office.com-ról elérhető webes Wordben lesznek láthatók, majd az Insider program résztvevői is láthatják a többi Office programban.

Az Outlookon belül pedig okosabbá válik a keresősáv a mesterséges intelligenciának és a Microsoft Graph-nak köszönhetően, így hasznos ajánlásokkal segíti a munkát, ha bármikor keresünk valamit a keresődobozban. A kereséssel hozzáférhetünk parancsokhoz, műveletekhez, eszközökhöz, kontaktokhoz. Az előfizetőknek ez már elérhető az office.com-on, a SharePoint Online-on, és az Outlook mobilappban. A webes Outlookba augusztusban érkezik meg.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Korábban már többször is lehetett hallani róla, hogy a Facebook piacra dobja első fogyasztói elektronikai eszközét, egy okoshangszórót – ez a dátum pedig közelebb van, mint gondolnánk
2018-09-21 16:14:10 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Hat oldal, hat különböző szín és milliónyi kirakási lehetőség
2018-09-21 15:48:52 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Úgy döntöttek, nem küldenek többé tanácsadókat a pártoknak, hogy segítsenek menedzselni a közösségi oldalon futó hirdetéseket
2018-09-21 15:44:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Időnként már-már megoldhatatlannak tűnő kihívást jelent parkolóhelyet találni, főleg ingyeneset
2018-09-21 15:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A boltban történő fizetés soha nem volt még ilyen egyszerű ? ígéri saját márkás karpántjával a Telenor
2018-09-21 14:36:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Elárverezik New Yorkban a 20 éve elhunyt Frank Sinatra és tavaly meghalt felesége, Barbara hagyatékának több darabját
2018-09-21 13:56:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez