Rövidpályás gyorskoriban áll a bál: sztrájkba léptek a versenyzők

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Rövidpályás gyorskoriban áll a bál: sztrájkba léptek a versenyzők

Kósa Lajos, aki egyebek mellett a legújabb magyar sikersportág, a rövidpályás gyorskorcsolyázók elnöke is az origónak adott nyilatkozatában elárulta, csúnyán összeveszett egymással az olimpiai arany kínai sikeredzője Zhang Jing (nyitóképen sárgában).

A kínából hat évvel ezelőtt Magyarországra települő edzőnő az olimpiát követő montreali világbajnokságon került szóváltásba a 19 éves Jászapáti Petrával (nyitóképen alsó sor jobbról első), aki élete első olimpiai döntőjében hatodik lett egyéniben, majd negyedik helyen ért célba a váltó tagjaként.

Az ok: ?Lina a csapat tagjai előtt kissé emelkedett hangnemben beszélt az egyik magyar versenyzővel? – fogalmazott Kósa.

Ami egészen megdöbbentő, és egyáltalán nem szokványos, a magyar női rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai eztán arról értesítették a szövetséget, hogy nem tudnak együtt dolgozni a válogatott kínai edzőnőjével. Magyarán egységbe tömörültek és kiálltak sporttársuk mellett, egyúttal az edző ellen.

Lina a világ egyik legjobb edzője, aki teljesen más kultúrkörnyezetből érkezett Magyarországra. Kínában a válogatott edzőtáborában szó nélkül küldenek haza valakit, ha nem elégedettek a teljesítményével. Magyarországon ez a módszer ismeretlen és nem is alkalmazható. A lányok valóban azt mondták, hogy nem tudnak együtt dolgozni Linával. A szövetségnek az a dolga, hogy ezeket az ellentéteket kezelje. Nálunk egy világbajnoki hatodik helyezésre azt mondjuk, hogy mennyire jó teljesítmény. Lina látja a hibákat, látja azt, hogy az adott sportoló akár harmadik is lehetett volna, ezért pedig letol egy fiatal versenyzőt a nyilvánosság előtt. Nincs kétségem, hogy Lina a rá jellemző maximalizmusa miatt csinálta ezt, de vannak olyan határok, amelyeket nem lehet átlépni

– ismertette a szövetség elnöke az eset háttérét.

(Nyitókép:  Kangnung Jégcsarnok 2018. február 22-én. Ez Magyarország történetének első téli olimpiai elsőség után ünnepel a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapat MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Mozi Lego-kaland 2: Az első Lego-film végén történtek után járunk öt évvel, és a helyzet minden, csak nem szupi-szuper: a Tesó-rendszerből érkező folyamatos támadások nyomán a világ posztapokaliptikus steampunk romvárossá torzult, és a történtek mindenkiből a keserűbb, karcosabb énjét hozták elő
2019-02-21 00:33:09 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ajánló - Szereplők: Peter Falk, Kim Catrall, Ed Begley Jr
2019-02-21 00:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd újra a Legyen Ön is milliomos! legutóbbi adását!
2019-02-20 23:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
 Dr. Páczelt László nem volt biztos a helyes megfejtésben, de mivel úgy érezte, nincs veszteni
2019-02-20 23:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez